vitathatatlan.blogspot.hu
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék
(x)

2022. szeptember 24., szombat

Egy világméretű átverés módszerei (2/2)


Avagy: álrégészeti történelemhamisítások.

Az őrület multiverzumából érkező, észleléseknek hazudott esztelenségek története nem mostanában kezdődött.
Régen az ilyesmit büntették, korunkban viszont dicsőítik, így ez is egy milliárdos hasznot hozó üzletág lett.

Az előző részben bemutattuk, hogyan és miért lettek a médiumokból és kísértetfotósokból ufológusok és UFO fényképészek. Elemeztük miért átverés a roswell-i legendárium, és mi történt ott valójában.
Rámutattunk arra is, hogy a híres 51-es körzetben valójában titkosügynökök és hazaáruló félőrültek ténykednek azon, hogy az ott fejlesztett legújabb, titkos katonai repülőgépek ne legyenek titkosak.
Bemutattuk azt is, hogy a New Age álvalóságában ahogy a laposföldre kettő, a Holdra szállás ellen három teória is van.

Most nézzük azokat az őrült hazugságokat, amelyek a nyugati emberek elméjének közel felét megfertőzte. Lássuk, a hatalmas haszonért milyen könyvkiadók, újságok és tévécsatornák segítik a valótlanságot valóságként elhitetni.




- Däniken és az ősi idegenek

Hogy a világegyetem melyik konyhájából jöttek a csészealjak, arra később térünk ki.
Előbb lássuk, hogy mikor érkeztek.


- Az űristenezés kora

A New Age valóságtagadó hülyeségvilágában erre is van magyarázat: tulajdonképpen mindig is itt voltak.
Már akkor itt parkoltak, amikor a Naprendszer még nem is létezett, így a Hold is csak az egyik űrhajójuk, amelyet a rárakódott évmilliárdos kozmikus por miatt látunk holdnak.
Ők hozták létre az életet a földön, majd ők alkották génmanipulációval az embert. A földönkívüliek a különféle emberi civilizációk istenei, ők csinálták a piramisokat, húzogattak a Nazca-vonalakat, olybá tűnik, még Mari néni kertje végén a pottyantós budit is ők építették intergalaktikus teleportálós kapu céljából. Az onnan áradó szag pedig a fluxuskondenzátor által módosított ózon. Az idők során néhányuknak leesett a feje, ezeket lehet megcsodálni a „kristálykoponyák”-at nézve. Gazdáik azóta a „Fejnélküli lovas” módján fejnélküli fénylényként utaznak a csészealjakon. E fejetlenség mára kultusz lett, a mumusból kísértetté majd földönkívülivé vált képzetfigurákból pedig az emberiséget teremtő földönkívüli civilizáció(k), mely mára „alternatív régészet”, illetve Paleoasztronautika néven lett ismert.

Bár a tudomány ezt álrégészetnek hívja, állításaikat pedig egytől egyig nonszensz marhaságnak, ez nem zavarja sem a könyvkiadókat, sem a különféle médiafelületeket abban, hogy „Az Ősi Idegenek” zagyvaságait terjesszék. Elvégre a pénz az pénz, mindegy mi hozza, és milyen károkat okoz a köztudatban.

Ennek az áltudománynak a legismertebb képviselője: Erich von Däniken.


Däniken a svájci Zofingenben született. Már 19 évesen egy rablási ügybe keveredett, amiért letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Iskolás évei után először hotelekben dolgozott gyakornokként, majd Egyiptomba költözött, ahol ékszerhamisítás vádjával kilenc hónapos börtönbüntetésre ítélték. Szabadulása után újra svájci szállodákban dolgozott.
Rövid idő alatt jelentős összegű tartozásokat sikerült összeszednie. A hitelezői nem túl barátságos követelései miatt már az öngyilkossággal foglalkozott, de kétségbeesett jövedelemszerző próbálkozásként megírta az első könyvét, „A jövő emlékeit”. Ebben igyekezett meglovagolni a földönkívülizés egyre nagyobb népszerűségét, összehordva benne hetet-havat. A kéziratát 1967 elején fogadta el a kiadó és 1968 márciusában adta ki.
Ám ugyanezen év novemberben számviteli csalás vádjával letartóztatták. (A meghamisított könyvelésének köszönhetően Däniken 130 ezer dollárnyi kölcsönt tudott felvenni.)
1970. február 13-án ismételten elkövetett csalás és hamisítás bűntette miatt újabb börtönbüntetést kapott, mellé egy 3000 frankos bírságot is ki kellett fizetnie. Második könyvét, a „Vissza a csillagokhoz” címűt is a börtönben írta meg.

A könyvei bevételéből vissza tudta fizetni a tartozásait, és innentől csak az általa kitalált hazugságokon alapuló álrégészetnek szentelte a figyelmét - melynek köszönhetően többszörös milliomos, és egy totális átverésekre épített áltudományos irányzat, a „Paleoasztronautika” legismertebb „szakértője” lett.
Bár nem Erich von Däniken volt az első, aki felvetette a „paleokontaktus” elméletét, (mint pl. Joszif Sklovszkij vagy Zecharia Sitchin) az elképzelés az ő nevével forrt össze.

Mára Däniken több mint 30 könyvet írt, több DVD valamint jónéhány áldokumentumfilm készítője lett.
Ötleteit számos sci-fi film használta fel, például az 1988-as „A Szahara titka” c. európai koprodukciós tévésorozat, az 1994-es „Csillagkapu”, a 2004-es „Alien versus Predator”, a 2012-es Ridley Scott rendezte „Prometheus”, stb.
Mindezek tovább növelték az Erich von Däniken féle áltudomány mesevilágának ismertségét.
Amivel nem lenne gond, ha mindezt az emberek „Star Wars” típusú űrmeseként, és nem rögvalóságként kezelnék.

Így került a köztudatba az is, hogy a Homo erectus és a Homo sapiens közti hirtelen fejlődés a földönkívüliek általi célzott génmódosítás eredménye. Indok: az idegeneknek szükségük volt betanítható munkásokra, mert aranyat akartak bányásztatni a Földön.
Ezzel el is indult az „űristen” mesék végeláthatatlan sorozata.


- A piramis regék mögött

Elméleteit a tudományos élet képviselőinek zöme alantas spekulációnak tartja.
A Däniken által megmagyarázhatatlan „építészeti csodák” és egyebek ugyanis egyáltalán nem megmagyarázhatatlanok.

Lássuk a legismertebb példát.

A paleo-hitvilág egyik vesszőparipája a gízai piramisok.

- „Sivatagban ilyesmit nem lehet építeni!” - mondják gyakran ezekről. Däniken valahogy elfeledte tájékoztatni híveit azon tényről, hogy akkoriban az nem volt sivatag. A mai Szahara helyén ugyanis dús növényzet, fűtenger, erdők, ligetek, bővizű folyók és trópusi dzsungel váltogatta egymást - a terület nagyon lassú, fokozatos elsivatagosodása csak Kr. e. 3400-körül kezdődött, és mai formája Kr. e. 700 körül alakult ki.

- „Rabszolgák erre képtelenek voltak” - csak hát a mai fogalmunk szerinti rabszolgaság intézménye ekkoriban nem is létezett Egyiptomban. A szolgaság ugyanis nem azonos a rabszolgasággal, ami csak a görög-római korban jött léte. Kheopsz (alias: Hofu) idején közrendű szabadok, szakemberek voltak azok, akik jó fizetségért dolgoztak itt a fáraónak, vagy az adójuk egy részét rótták le így az uralkodó felé.
S mi több: egész falvak léteztek errefelé, melyek lakóinak a piramisépítés volt a szakterületük.
Däniken állításaival ellentétben vannak erről írásos emlékek is, nem is kevés.

- „Tökéletes, hiba nélküli építészeti csoda” - egy rakás slendriánság és pontatlanság jellemzi azt a piramist is, ahogy a többit. Egyiptomban ugyanis több mint 130 piramist tartanak nyilván. De nemcsak Egyiptomban épültek piramisok, hanem annak déli szomszédjában, Núbiában (ma: Szudán) is. Ott 255 darab van belőlük. Tehát összesen közel 400 piramis van Afrika északi felén, amiből 3 darabbal szokás foglalkozni, a többinél pedig úgy tenni, mint amik sosem léteztek.


- „Hajszálpontosan úgy épült, hogy ilyen-olyan csillagra mutat és ezzel-azzal a csillaggal szöget bezárva...” - Namost… Ahogy a Föld kering a Napunk körül, úgy kering a Naprendszerünk is a galaxisunk (Tejútrendszer) innen 30 ezer fényévnyire lévő középpontja körül. Galaxisunk átmérője kb. 110 ezer fényév, ezt a keringést 220 km/s sebességgel tesszük, 250 millió évenként megtéve egy teljes kört.
Ebből következik az, hogy a bolygónk és a csillagok egymáshoz viszonyított helyzete folyamatosan változik. Vagyis: 4-5 ezer évvel ezelőtt az égbolt egészen másként nézett ki, mint most, a csillagok egészen máshol voltak. Tehát vagy úgy építették ezeket, hogy majd évezredek múlva, a 20. század második felében pont arra mutassanak, ami Dänikennek tetszeni fog, vagy ez is pont olyan hülyeség, mint a többi áltudományos kutykurutty.

Carl Sagan (1934-1996) amerikai csillagászprofesszor is markáns véleménnyel volt Däniken tevékenységéről. Ő ugyanis nem a sületlenségeket, hanem a tudományt képviselte, ő tervezte a Viking űrszondák az élet keresésére hivatott (exobiológiai) programját, fontos szerepe volt a NASA űrszondái (Mariner, Voyager, Viking) tudományos programjainak tervezésében, irányításában is. Mellé a SETI-programok egyik megindítója és vezetője volt.

Sagan szerint Däniken könyvei a vágyvezérelt gondolkodás ékes példái, amelyet az iskolában kéne tanítani az áltudományos sületlenségek és a logikai buktatók tárházaként.

Nem véletlenül.

A Central Connecticut State University régész-antropológusa, Ken Feder (1952- ) is igyekezett leleplezni az egyiptomi piramisokra és az „ősi paleo-ufókra” épített mesevilágot.

„Lényegében Erich von Däniken volt Erich von Däniken előtt” - mondta egy vele készült riportban, majd hozzátette: - „Tudtam, hogy ez baromság, és nagyon feldühített!”

A valóság bemutatására írta meg 2002-ben a „Csalások, mítoszok és rejtélyek: Tudomány és áltudomány a régészetben” c. könyvét.


"Ken Feder könyvében a régészetben tapasztalt áltudományos megközelítéseket, mítoszokat vizsgálva rámutatott, hogy az ókori egyiptomiak igenis birtokában voltak azoknak a mérnöki képességeknek, amelyek révén megépíthették a piramisokat.
Feder bebizonyítja, hogy ez egy hosszú, több generáción átívelő folyamat megkoronázása volt, ami persze nem volt zökkenőmentes; számos bizonyíték van arra, hogy a kezdeti időszakban több piramis is összedőlt - például mert falai túl meredeken emelkedtek, vagy mert egyik sarka nagyon gyenge talajra épült.

A fizikai munkások olykor maguk örökítették meg az építkezés idejét a falakon, egy helyütt például a következtő felirat olvasható: „Büszkén csináltuk Khnum-Khuf királyunk nevében” - ez volt Kheopsz másik neve.
„Nincs vita a piramisok építőinek kilétével kapcsolatban. Aki át akarja írni a történelmet lopás vagy fortély révén, az nem régész. Bűncselekményt követ el és megsérti azon több ezer munkás emlékét, akik az ókori világ hét csodájának egyikét építették fel. - fogalmazott Feder."
(Bővebben lásd pl. ide kattintva: mult-kor.hu)

Feder munkáját számos régészeti alapképzésben használják tankönyvként.

Magyarországon meg sem jelent, egyik könyvkiadó sem tartotta fontosnak, hogy a több száz piramisozó hazugság mellett legalább egy olyan is legyen, amit egy valódi tudós írt a témáról.

Däniken könyveit 32 nyelvre fordították le, és több mint 63 millió eladott példánnyal is büszkélkedhet, amivel a legsikeresebb írók között tartják számon.
Ken Feder és más, valódi tudósok munkáit a régészeken kívül gyakorlatilag alig ismeri valaki.

Martin Gardner: „Hóbortok és tévedések a tudomány nevében”, Charles Mackay: „Rendkívüli népi téveszmék és a tömeg őrülete” és még sok más tudományos tény a New Age ufo-misztériumának leleplezéséről szintén ismeretlen a nagyközönség számára.

Jól mutatja ez a hanyatló civilizációnk valódi arcát.

Egy szélhámos, csaló, börtönviselt köztörvényes bűnöző tudománytalan ostobaságaiért világszerte milliók rajonganak,

míg a valódi tudósok komoly, tudományos munkáit szinte senki sem ismeri.

Mivel Däniken álrégészeti álmagyarázatainak leleplezéséről több könyvet is lehetne írni, ezeket a Csalók Misztériuma c. sorozatunk egy későbbi részében fogjuk bemutatni és elemezni.

Dióhéjban néhányról:


- Kristálykoponya

A 20. század elején nagy divatja volt a különféle régészeti hamisításoknak, a múzeumoknak is jó áron lehetett eladni pl. „ősi, maja kincsként” egy sebtében tákolt/faragott vackot.

Ezek egyike volt az Erich von Däniken által is meglovagolt Mitchell-Hedges féle kristálykoponya.
A történetben egy ősi maja városban találták egy régészeti ásatáson, 1924-ben. Valójában Frederick Mitchell-Hedges bizonyítottan(!) aukción vásárolta egy Sydney Burney nevű régiségkereskedőtől 1943. október 15-én.


Däniken állításai szerint anyaga nem földi eredetű, és annyira tökéletes a csiszolása, hogy a földi eszközök ezer év múlva sem lesznek képesek ilyet csinálni, még lézerrel sem.
Amikor a tulajdonosnő elhunyta után, 2008-ban a tudósoknak lehetősége volt végre megvizsgálni, elektronmikroszkóp alá téve azonnal kiderült, hogy ebből sem igaz semmi.
A kvarc széntartalma egyértelműen mutatja, hogy Brazíliából származik (a többi, szintén hamis kristálykoponya pedig főként Madagaszkárról). Mikroszkóppal a felületén látható hosszú, egyenletes karcolások és egyéb jellegzetességek pedig egyértelművé tették, hogy ez a 19. század végén készült a német Idar-Oberstein település gyémánt-, drágakő- és achátcsiszoló műhelyeiben.
Csak hab a tortán, hogy se a maják, se az aztékok nem faragtak soha kristályt, csak köveket. Az űrlény-szupercivilizáció pedig ha tényleg létezik és olyan hű-de nagyon fejlett, vélhetőleg nem egy olyan módszerrel csiszol, ami már nálunk is rég elavult.

Persze Hollywood sem volt rest csatlakozni ehhez a történethez. A New Age mesevilágát alátámasztó és erősítő zombi, mumus, kísértet, földön-, és magánkívüli rémek filmjeihez jól illett az „Indiana Jones, és a kristálykoponya királysága”, ami igyekezett meggyőzően elfogadtatni a kvarc-buksik mesevilágát.

Ez oly sikeres lett, hogy manapság a megélhetési kristálykoponyázók zöme erre a filmre szokott hivatkozni.
Ó igen, ezek az univerzum csííííí energiáit birtokló, misztikus dolgok az interdimenzionális földönkívüliek fejei, azért mind egyformák. Ha egymás mellé téve megnézzük, hogy néznek ki ezek az „eddig megtalált” koponyák, rögtön látni, hogy ezek tényleg pont úgy hasonlítanak egymásra, ...


... mint Däniken történetei a valóságra.


- Nazca-vonalak

A Peruban található Pampas de Jumana nevű fennsíkon módfelett primitív módszerrel készített, hosszú egyenes vonalak láthatók. Az ősi idegenezők állításai szerint ilyen egyenes vonalat csak nagyon modern eszközökkel lehet húzni. Valójában ez az egyenesség egyszerű eszközökkel is elérhető, pl. a földmérésben a mérőállomások megjelenése előtt három darab kitűző rúddal is megoldható volt.
Tehát lehet, hogy egy kilométereken át egyenes vonal egy CEU-n tanult muciológusnak elképzelhetetlen, de bármiféle műszer nélkül egy gyakorlottabb építőipari segédmunkás is bármikor képes rá.
A paleoasztronautika hívei szerint ez űrrepülőgépek leszállópályája volt. Ami logikai bukfenc, mert helyből fel-, és leszálló gépeknek nincs szüksége ilyesmire.

De vannak ott (szerintük) az űrből érkező hajók leszállását segítő, primitíven készített nagyméretű ábrák is.


Érdekes lehet az a rendkívül fejlett civilizáció, ami sem helyzet meghatározó, sem magasságmérő eszközökkel nem rendelkezik, így ha az ablakon kinézve nem lát egy rendkívül béna madarat, űrhajóstul a szakadékba zuhan.

Az ókorban, nagyjából ezek elkészülésének idejére a világ más pontjain élő népek már olyanokat építettek, mint az alexandriai könyvtár vagy az alexandriai világítótorony, az athéni akropolisz, a kínai nagy fal, a Száncsi Nagy Sztúpa, az iráni Perszepolisz, a római Colosseum, vagy akár Málta megalitikus templomai. Däniken és hívei szerint azonban a béna indiánábrák az igazi, megismételhetetlenül csodás szenzáció.


- A maoi szobrok

A húsvét-szigeti kőszobrok sem maradtak ki a földönkívülizés legendáriumából.
A sziget kőbányájában a régészek mindenfelé találtak az ehhez használt kézi csákányokból és egyéb eszközökből - amik bazaltból vagy obszidiánból készültek. A leletekből nem volt nehéz kiszámolni, hogy húsz gyakorlott munkás, esetleg két tízfős csoportban váltva egymást, a sziget legnagyobb szobrát is elkészíthette egy év alatt.
A régészek rég kiderítették, hogy az ott lakó polinézek mettől meddig és miért készítették ezeket, az sem talány, hogy hogyan, és hogy miként vitték oda. Az is ismert, hogy a sziget valaha 15 ezer fős népessége a XVII. század végére miért csökkent 2-3 ezer főre, és hogy miért hagyták el a szigetet.

Ám jött Erich von Däniken, és kijelentette, hogy itt sose élt senki, ilyen szobrokat amúgy se lennének képesek készíteni holmi polinézek, erre csak egy szupercivilizáció képes, mesterséges intelligencia vezérelt lézervágókkal, és anti-gravitációs multidimenzionális lebegtetőkkel.


Ahhoz képest évezredekkel korábban, Däniken kedvenc Egyiptomában vésővel és kalapáccsal, sokkal különbeket készítettek az ott élő emberek.


Érdemes észrevenni azt a mókás tényt is, hogy a paleo-átverések világában a nagyon fejlett szupercivilizáció (amihez képest az ember csak amőba) miből is építkezik? Hiper-szuper időtálló, elpusztíthatatlan űranyagból? Az anyag atomszerkezetének átalakításával nanotechnológiás titánból, de legalább rozsdamentes acélból?
Dehogy! Kőből! A csillagok közt mérföldlépő kiscsizmával hipp-hopp közlekedő, rutinból térhajlító szupercivilizációk mind a Földre jártak követ faragni. Otthon biztos megtiltották nekik, így át kell utazniuk a galaxist, amikor rájuk tör a primitív kőtárgyak alkotásának vágya.
Ez tényleg nagyon logikus. Egy elmegyógyintézetben, 3 tűzember és 4, kényszerzubbonyos Napóleon mellett.


- Ignobel-díj

Erich von Däniken áltudományos munkássága a valódi tudomány részéről sem maradt „elismerés” nélkül.
Komoly késztetést adott arra, hogy létrehozzák az Ignobel-díjat, amit azóta is minden évben kiosztanak, több kategóriában. (Ig Nobel award: alantas, fölösleges, semmire sem való.)
Ignobel-díj azokért a tudományos (vagy áltudományos!) tevékenységekért jár, amelyek teljesen feleslegesek, haszontalanok vagy nevetségesek, esetenként pedig kifejezetten károsak a köztudat számára. Az alapszabály szerint olyan kutatással lehet elnyerni, amelyet nem lehet vagy nem érdemes megismételni.

Ez ugyanis nem más, mint a Nobel-díj paródiája, melynek ünnepélyes átadó ünnepségét minden év őszén rendezik meg a Harvard Egyetemen. A díjátadó ceremónián a kezdettől máig, a valódi Nobel-díj korábbi díjazottjai adják át az „elismeréseket”. (A díjjal pénzjutalom nem jár, a díjazottak saját költségükön vesznek részt a díjátadón - ha megjelennek.) Ilyen díjat kapott pl. L. Ron Hubbard, a szcientológia alapítója is.
(Erről részletesen itt írtunk: Az ostobaság nemzetközi nagydíjai)


Az 1991 létrehozott díj legelső kitüntetettjeinek egyike volt Erich von Däniken, irodalmi (tehát nem régészeti, vagy más, tudományos) kategóriában, „Az emberi civilizáció földön kívüli űrhajósok hatására történt kifejlődésének történetéért".
Ez volt az egyetlen valódi díj, amit Däniken egész életében elért - ez is sokat elmond arról, mennyit is ér a tevékenysége valójában.


- Az őscivilizációk

Azonban a tudományos világ minden ellenkezése ellenére az ősi-űrlények meg a sosem volt ősi civilizációk meséi beleették magukat a köztudatba. Az álrégészetet valóságnak képzelők mellett már a New Age számos más buborékjában (pl. sámánképzés) is azt hangoztatják, hogy a jelenlegi civilizációnk mára már a sokadik, ilyen szintű emberi civilizáció. Már vagy 6-szor eljutott az emberiség a holdra, atomerőműveket (ajaj, ezt már a zöldek nem szeretik, át kell majd írniuk szélerőművekké) építettek, stb. Csak aztán mindannyiszor hopp, visszacsúsztak a kőkorszakba, és a technikai fejlődés kezdődhetett elölről. Szerintük az emberiség eddig 3510 jégkorszakot élt túl.
Vannak erre dátumaik is, melyek szerint ez ember már jóval azelőtt űrrepülőkön közlekedett, hogy egyáltalán megjelent volna a földön. Mondjuk az áltudomány műfajához nem is illene matektudás, tehát ez pont így hibátlan.

Folyamatosan terjednek olyan elképesztő marhaságok, mint pl. a „400 millió éves kalapácsot találtak”.
Ami önmagában röhej, hiszen a Devon korban nemhogy ember, de a maihoz hasonló állatvilág sem volt a szárazföldeken. A tengerekben már voltak ugyan halak és lábasfejűek, a szárazföldön azonban csak mohák, lágy szárú növények és rovarok. Képtelenség lett volna embernek itt fennmaradni. (Lásd pl. ide kattintva)

„800 millió éves, emberi múmiára bukkantak!” 800 millió ével ezelőtt, a proterozoikum vége felé kizárólag egysejtű eukarióták léteztek, és csak úgy 150 millió évvel később jelentek meg az első többsejtűek. Az ilyen „felfedezések” terjesztői vajon tisztában vannak azzal, hogy az ember nem egysejtű?

A valóság egy pillanatra sem zavarja meg az ősinél is „mégősibb” képzeletvilágba költözötteket.
A fenti, és hasonló cikkek százával keringenek az interneten, alattuk a kommentekben dühödt fanatikusok fröcsögnek:

- „Ezek a gazember régészek ezt is eltitkolják!”
- „Miből tartana beismerni a mainstream régészetnek a valóságot?”

Fel sem fogják, hogy nincs mit beismerni - ugyanis a komplett hülyeség nem a tudomány, hanem a New Age területe. Egy komoly tudós nem ismerhet be olyat, ami baromság, ez kizárólag az áltudományok gazembereinek szokása.

E téren érdemes azt is észrevenni, hogy ez pontosan az a hozzáállás, ami például az áltermészetgyógyászatnál is megfigyelhető. Gonosz orvosok/régészek eltitkolják a valóságot, és nem hajlandóak elismerni a csodás alternatív álrégészek/álorvosok felfedezéseit. (Az áltermészetgyógyászok gyilkos és hazug trükkjeit már részleteztük, ide kattintva nyitható meg)


- Ockham UFO borotvája

„Borotvával hasítsuk ketté
a szükségtelen hipotéziseket!”
(William Ockham)

(Tulajdonképpen inkább úgy kéne mondani, hogy „Borotváljuk le a szükségtelen részleteket!”)

Ez egy filozófiai elv, amely szerint két, az adott jelenséget egyformán jól leíró magyarázat közül azt érdemes választani, amelyik az egyszerűbb.

Csakhogy sem a tudomány,
sem a történelem

nem filozófia,

így nem lehetséges tetszés szerint
egyszerűsíteni és szortírozni.

A New Age áltudományos álhistóriái azonban nem törődnek semmi mással, csak önnön képzeletviláguk igazolásával. Minden „bizonyításuk” fordított, nem arról szól, hogy objektíven körbejárva egy-egy esetet megvizsgálnak minden elképzelhető választ, hanem arról, hogy mi módon lehet erre is ráhúzni a földönkívülizés valamelyik formáját.

Amik nem illenek ebbe, azt az ál-logikai ufóborotva szépen lehasítja. És ha nem maradt más, mint az ufóigazolás, akkor ezt feltupírozva már lehet is tálalni bizonyítékként.

A New Age indulásakor ilyen volt pl. a Bermuda-háromszög. Régen fény derült már arra a híres esetre is, amikor röviddel a második világháború vége előtt Florida partjainál öt bombázógép állítólag titokzatos módon eltűnt. A vizsgáló bizottság 1946-ban egyértelműen megállapította, hogy a bombázó raj gépeit tanuló pilóták vezették, újonnan érkezett oktatójuk összetévesztette a tájékozódási pontokat, és a rajnak a nyílt tenger fölött fogyott ki az üzemanyaga. Senki sem maradt életben.
A Bermuda-háromszög hívei (és Spielberg rendező) mégis zavartalanul terjesztik tovább azt a mesét, hogy a Földön kívüli lények ragadták el az öt bombázógépet a legénységgel együtt.

Az áltudomány másik kedvelt trükkje: tekintélyre hivatkozni, hivatalos helyeket emlegetni, szükség szerint változó előjellel. Ha a kormányhivatalok nem foglalkoznak egy UFO-hívő fantasztikus meséjével, az ufológusok titkolózással és az igazság letagadásával vádolják a hivatalokat. Például: „A CIA 22 évig hallgatott az UFO-k létezéséről”. „Bizonyított megfigyelések százezreit tartják titokban, hogy a világközvéleményt megtévesszék.”
De amint egy kormánybizottság vagy akár egy egyetemi kutató intézet vizsgálni kezdi a szóban forgó bejelentéseket, ez már bizonyítéknak számít az UFO-k (vagy a Bermuda-rejtély, a telepátia, a pszichokinézis stb.) létezésére. (Erről bővebben lásd pl. ide kattintva)

Occam UFO borotvája tehát bármiről sebészi precizitással nyesi le a valóságot.
Tökéletes példa erre a „Boszniai piramis”. Ami valójában nem más, mint egy hegy. Pont olyan, mint az összes többi.
Ám jött egy bosnyák származású amerikai üzletember, név szerint Semir Osmanagić és 2005-ben kijelentette, hogy ez nem hegy, hanem egy nagyon-nagyon ősi civilizáció által épített piramis.


Osmanagić urat amerikai régészként szokták bemutatni, esetenként nagy professzor-doktor zseninek.
Valójában tényleg diplomázott egy amerikai egyetemen (olyan CEU-félén) a diplomáját ugyanis arról írta, amit aztán 2004-ben könyvben is kiadott, The World of the Maya (A maják világa) címmel.
Ebben a Fiastyúk csillagképből érkezett plejádi űrlények alkották az (amúgy sosem létezett) atlantiszi civilizációt, majd amikor elsüllyedt alattuk a sziget, az amerikai kontinensre költöztek, és belőlük lettek a maják. És ezt kérem teljes komolysággal, nem irodalmi műként, hanem „alternatív régészeti felfedezésként” tálalta.
Igen, ilyesmiből nyugaton diplomát lehet szerezni...

Osmanagić a Boszniai felfedezése során azt nyilatkozta, hogy kiváló régészek alkotják csapatát, úgymint:
- Richard Royce. Ő amikor megtudta, hogy Osmanagić kapcsolatba hozta a projektjével (sőt tudta nélkül a vezető régészének nevezte), felháborodott táviratban kérte ki magának.
- Allyson McDavid. Ő nem régész, hanem műszaki rajzoló, de még csak nem is része a vállalkozásnak, ott se volt.
- Chris Mundliger. Róla kiderült, hogy az adott ásatási szezont igazolhatóan egészen máshol töltötte.
- Martin Aner. Róla meg senki nem tudja kicsoda, mert még Osmanagić honlapjain sem szerepel.
- Dr. Ali Barakat. Aki viszont bár egyiptológus és piramis szakértőként lett bemutatva, valójában geológus.

Hogy mit talált, ami bármit is bizonyít? Nos: valójában SEMMIT. Hosszan lehetne sorolni ennek a szélhámosságnak a leleplező bizonyítékait - de majd legközelebb tesszük, a Csalók Misztériuma sorozatunkban.

A lényeg itt annyi, hogy e percben is utazási irodák tucatjai kínálnak szervezett utat a nagy misztikum megtapasztalására, melyet a „hű de nagyon ősi civilizáció által épített boszniai piramisból áradó energiák” adnak.
Ami mellesleg sose volt más, mint ami látszik: egy hegy. Egy hegy, amit teljesen másnak hazudnak, mert már a világnagy hazudozóknak egy hegy is a pofájára fér.


- Az áldokumentumfilmek varázsa

1988 júniusában mutatták be az Olajfalók című cseh áldokumentumfilmet, amely azonnal végigfutotta a világ televíziós csatornáit. A film egy újonnan kifejlődött állatfajt mutatott be, ami főként kőolajjal táplálkozik, de minden más olajat is megeszik, s mi több: a gumiabroncsot és a műanyagot is, a plasztik pedig a kedvenc csemegéje. Szépen bemutatták hol él, egy talált döglött példányt felboncolva a szerveit, stb. Szinte mindenki azonnal elhitte. Hiszen látták. Meg hát dokumentumfilm volt.


Bár a biológusok próbálták elmagyarázni, hogy ez az egész egy hatalmas baromság, senki sem hitt nekik. Az a tény sem zavart senkit, hogy pl. a kőolaj elpusztítja, és nem táplálja az élő sejteket, mint ahogy az sem, hogy egy minden eddigi táplálkozási módtól eltérő új emlősfaj nem keletkezik a semmiből.
Aztán két héttel később a film készítői elmondták a valóságot: a húszperces mű valójában egy főiskolai vizsgafilm volt, amivel azt akarták megmutatni, hogy hitelesen előadva bármilyen hülyeséget el lehet az emberekkel hitetni.

Talán ez adott ötletet Ray Santillinek, aki 1995. augusztus 28-án adta ki az „UFO-boncolós” kamufilmjét. Mint az előző részben elemeztük, később ennek készítői is elismerték, hogy csak átverés volt, és azt is részletezték, hogy miként csinálták, ám ezt már kevesen tudják.

Azóta számtalan áldokumentumfilm készült, több témában. Csak ezeknél már nem szokás később beismerni, hogy nyereségvágyból elkövetett átverésről van szó.

Ezek egyik éllovasa a már bemutatott Erich von Däniken. Az „ősi idegenek” mesékről szóló könyveit és hitelességét már fentebb elemeztük. Däniken azonban könyveinek állításait valódi és komoly dokumentumfilmeknek látszó áltudományos áldokumentumfilmekkel is népszerűsíti.
Van ezekben minden, ami az átveréshez kell. Kamubizonyítékok, nagy professzorként bemutatott és Däniken elképzeléseit tényként elmondó pékinasok, jól fizetett statiszták és persze profi forgatókönyv.

Később számtalan „alternatív” áltudomány csatlakozott ehhez a műfajhoz, így mára jóval több áldokumentumfilm létezik, mint valódi.

És hogy ezek ne maradjanak ismeretlenek, egyre több tévécsatorna tűz ilyesmiket műsorára, elvégre a hihetetlen/eltitkolt „alternatív csodák” sok embert a képernyő elé vonzzanak. És a nézettség a fontos, az hozza a reklámbevételt.
Nem baj, ha átverés, nem baj ha vegytiszta ostobaság - a lényeg hogy sokan nézzék.

Ilyen a History Channel is.

A Forbes magazin az USA legrégebbi és legismertebb üzleti magazinja. Ennek a tudományról és technológiáról szóló rovatának szerkesztője, Alex Knapp ezt írta erről a csatornáról: (Lásd ide kattintva)

„Hihetetlennek és ijesztőnek tartom, hogy egy világszerte terjesztett televíziós csatorna, amely magát "A Történelem Csatornájának" nevezi, olyan szemétséget tud sugározni, mint az ősi idegenek.”

Majd az ismert régész, a North Hertfordshire Múzeum kurátorának, Keith J. Fitzpatrick-Matthews erről szóló cikkére mutatva (ami ide kattintva nyitható meg) hozzátette:

„Olvassák el az egész bejegyzést, mert ez egy jó megoldás az "ősi űrhajós" ostobaságok leleplezésére.
Abban pedig egyetértek, hogy a History Channelnek nem ilyen dolgokat kellene futtatnia, hanem inkább a történelemmel kapcsolatos dolgoknak kellene szentelnie magát.”

Ez még 2011-ben volt. Azóta annyi változott, hogy az említett tévécsatorna a Däniken félék mellett még több áltudományos áldokumentumfilmet tol a nézői arcába.

Pedig ezzel lényegében minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a valóság helyett a hülyeség, a hazugság és az átverés legyen a csatornát néző emberek fejében.

Keith J. Fitzpatrick-Matthews weboldalán rengeteg cikkben próbálta elmagyarázni a valódi és álrégészet közötti különbségeket, mellé 7 szakkönyvet is publikált. Az általa létrehozott „Rossz Régészet” nevű weboldalakon (lásd itt: badarchaeology.com és itt: badarchaeology.wordpress.com) jónéhány leleplező cikke olvasható a paleoasztronautika mesevilágáról.


A History Channel-t továbbra sem zavarja a valóság, mára Fake-History Channelként osztja az áldokumentumfilmeket.

A csatorna fő profilja 1995-től a történelmi témák feldolgozása volt, egészen 2008-ig.
Manapság inkább az űrlényekről, kitalált lények kereséséről, illetve szellemek járta helyek felderítéséről szólnak a műsorok. Történelmi témákban pedig áltörténelemről, áltörténészek fantazmagóriáival. Mindezek mellett népszerű valóságshow-k is elkezdtek megjelenni itt, amivel újabb tömegeket próbálnak a nézőik közé bevonzani.

Ezzel teljes az áltörténelem kínálata: mumusok, szellemek, ufók és földönkívüliek sosem volt eseményekkel.
Mindezek dokumentumfilmnek álcázva, „eltitkolt”, „ősi”, „alternatív felfedezés” hablatyokkal tálalva.

És persze a gonosz régészek, a gonosz Vatikán, a gonosz kormányok, a gonosz fizikusok, a gonosz kozmológusok mind eltitkolják e csodákat, mert nem akarják, hogy az emberek megtudják az igazságot. Tehát igazi okkultista rizsa szabadkőműves módra: „Mindenki hülye, mindenki gonosz, lépj be hozzánk, mert egyedül a mi elnyomott társaságunk eltitkolt tudása a valódi bölcsesség”. Az ilyeneket pár száz évvel ezelőtt karóba húzták.
Manapság milliókat keresnek a hazugságok és hülyeségek terjesztésével, büntetlenül.

„A dokumentumfilmek stílusában készített, összeesküvés-elméleteket terjesztő videók egyre népszerűbbek.
A profi produkció miatt ezek a videók eleinte egész hitelesnek tűnnek, még az előtt, hogy teljesen valótlan állítások hangzanának el. Az ilyen videók gyakran sokkal nagyobb közönséget érnek el, mint a megbízható médiumok, a bennük megszólaló szenzációhajhász szakértőknek pedig egyébként is megvan a saját rajongói bázisuk.”
(Marianna Spring, dezinformáció leleplező szakújságíró)

Az „Ősi Idegenek” sorozat immár a 12. évadnál jár, de van már gyakorlatilag azonos tartalmú „Elképesztő rejtélyek” c. sorozat is.

S mi több: a nagyérdemű totális elhülyítése érdekében 2021-ben megérkezett a „Szigorúan titkos: UFO-projektek” c. áldokumentumfilm is a History Channel nézőihez, rögvest 6 résszel.
A sorozat ismertetője szerint: „A Szigorúan titkos: UFO-projektek dokumentumsorozat betekintést nyújt az UFO megfigyelési programokba, amelyeket egyes országok kormányai el akarnak titkolni, és felfedi a bizonyított tényeket a földönkívüli kapcsolatok igaz mértékéről.”
Hmmm... Nézzünk bele eme nagy titkok tárházába.

Kezdésnek az előző részben már ismertetett „roswelli ufókatasztrófa” esetet mutatja be, természetesen nem a valóság, hanem a lezuhant földönkívüli csészealj süketelés oldaláról.
(Erről már írtunk, itt: A „senki se tudja, mi történt valójában Roswell-ben” történetek kezdete)

Aztán jön egy fiatal pilóta, Kenneth Arnold észlelése, (1947. június 24) aki 9 ismeretlen valamit látott repülni a Washington állambeli Rainier-hegy felett. Kenneth leírta, hogy a tárgyak elöl lekerekítettek, a hátuk pedig háromszög alakú. És tényleg. Ezek ugyanis az amerikai hadsereg akkor még kísérleti stádiumban lévő, YB-49 típusú stratégiai bombázói voltak. Aki az előző részben ismertetett 51-es körzetben történteket elolvasta, jól érti, miről van itt szó.


Az újságok ezt azonnal „9 db repülő csészealj”-ként tették közzé, elvégre a földönkívüliek csészealjakon járkálnak, miféle hülyeség az a háromszög, amiről a megfigyelő beszélt.
Az idők során ezt az esetet folyamatosan színezték.
A „dokumentumfilmben” már az a verzió került bemutatásra, mely szerint Washington felett 9, gyorsan ide-oda cikázó fénygömböt látott egy halom ember, amiket a légierő nem tudott utolérni, mert 12 500 km/óra sebességgel száguldottak. (Hazudhattak volna akár többet is, ugyanis valójában senki sem mérte a sebességüket.)
Közben persze valódi felvételnek tűnő animáció a Capitolium felett éjjel himbálózó fénygömbökről. (Tehát nem egy, hanem sok ember, nem nappal, hanem éjjel, nem a hegy felett, hanem a városban és nem háromszög alakú szárnyak, hanem fénygömbök.) A kamu animáció is fontos, mert a hihető látvány elengedhetetlen, ha már hazugságfilmet készít valaki.

A következő bemutatott eset George Adamski (1891-1965) találkozása a vénuszi földönkívülivel. A valóságban ő egy huszadrangú sci-fi író volt, aki 1952-ben azzal állt elő, hogy ő (de csak ő) többször is beszélgetett a Vénusz bolygóról érkezett földönkívülivel - aki pont úgy nézett ki, mint egy ember, csak telepata volt.
A „nagyon hiteles” dokumentumfilm ezt is úgy mutatja be, mint eltitkolt valóságot. Még a film készítőit sem zavarta, hogy a sztoriban meglátott a levegőben egy szivar alakú repülő objektumot, követte; és amikor odaért, azt látta, hogy az egy csészealj. Le is fotózta.
Íme ez a szivar, ami közelről csészealj:


Az egy dolog, hogy azóta kiderült, hogy Adamski egy kórházakban használt sebészlámpát felhasználva hamisította a fényképeit. De az orosz Venyera űrprogram 1961 és 1983 között 16 űrszondát küldött a Vénuszra, 1990-94 között pedig az amerikai Magellán űrszonda térképezte fel a bolygót. Így pontosan tudjuk(!!!), hogy a Vénuszon nemhogy élet nincs, de a bolygó adottságai bármiféle élőlényt pillanatok alatt elpusztítanának- ugyanis nincs semmi, ami a 461 °C átlaghőmérsékletet és a kénsavesőt kibírná.
Egy humanoid létforma pedig a földi légköri nyomás 92-szeresétől palacsintaként kilapulva pusztulna el a felszínen.

Sebaj, ilyesmiről egy szót sem ejt a „nagyon leleplező” dokumentumfilm, helyette elhiteti a nézőkkel, hogy a Vénuszon is van élet, sőt, ott is emberek élnek, csak nálunk fejlettebbek.

És mindez csak a sorozat első évad első részének első fele volt.
Gondolom felesleges mondani, hogy a többi állítása is pont ennyire „hiteles”.
Ezt nevezik manapság dokumentumfilmnek.

A sorozat (meglepő?) a Netflix-en is lement, elvégre minél többen ismerik meg az „eltitkolt valóságot”, annál jobb. Legalábbis a tévé tulajdonosának.


Persze a Netflix amúgy sem fukarkodik az ostobaságokkal, legyen az bármi. Számtalan film látható ott az LMBTQI(xyz) és „drag queen” témákban is, sulykolva azt, amit mostanság erről tudni illik: ha egy nagydarab, szakállas férfi nőnek érzi magát, az azért van, mert prosztatával és pénisszel a lába között nőnek született.
Ennek mikéntjére először az ezotéria, majd az alternatív teológia és egyéb áltudományok adtak „választ”, s mi több: már a földönkívülizős változat is megvan - de erről majd máskor.

Történelem?
Biológia? Pszichológia?
Fizika? Csillagászat?
Valódi tudományok?

És egyáltalán: a valóság maga?

Ugyan, kit érdekel, amikor elképesztően őrült baromságokat is be lehet mutatni, amik tárháza végtelen, és a dezinformációk sokkal jobban érthetőbbek, mint a valóság.

E modern okkultizmusban a varázslat a földönkívüli technika, a megidézhető szellem az UFO, Isten pedig a földönkívüli űrlények, melyek hatalmas és démonian sötét szemeikkel mindent látnak.

Ostoba, tudománytalan zagyvaságokból tízezernyi újságcikk érhető el az interneten. Mellette földönkívülizős könyvek ezrei.
Áldokumentumfilmek százai.
És persze Hollywood, és immár a streaming szolgáltatók mozifilmjei ugyanezen témában, ugyanezeket mutatva valóságnak.
Mellé hülyeségterjesztő napi- és hetilapok, valamint Youtube csatornák.
Ha mindez kevés, ufológusok is szoktak előadásokat tartani minderről.

Ugyanis mindezek gyűjtőneve az „ufológia”, avagy „ufo-kutatás”; és ugyanez pepitában a „paleoasztronautika” is. Az elmebeteg képzelődések és a nyereségvágyból elkövetett hazudozások áltudományai, amikről a médiaszenny elhitette az emberekkel, hogy nem holmi kulturális, irodalmi ponyva, hanem komoly tudományok.

Az áldokumentarista műfaj nálunk 1990-ben indult próbaútra, Déri János „Nulladik Típusú Találkozások” című műsorával. (Erről már írtunk, ide kattintva érhető el.)
Azóta főként az internetes videó csatornákon nyomul (pl. Hihetetlen Magazin, VNTV, Paxel, Nexus TV) de az őrület kísérteteként időnként egyes tévécsatornákon is feltűnik.

Ám tévedés lenne azt hinni, hogy az amerikai hülységipar konteóbulvárjából eredő vegytiszta hazugságcunamit csak a baloldal önti a nyakunkba.

Kulturális kriptokommunizmusként bizony a magyarországi jobboldali médiafelületek sem restek a látogatottságért öblöseket kísértetezni/mumusozni/ufózni. Az Origo mániákusan ufózós cikkei mellé az OzoneTV „Rejtélyek nyomában” c. sorozatával vezette fel a Dänikenes ősi-idegenezést mindazoknak, akiknek a LifeTV-n, (és időnként a TV2-n is) leadott halottidézős, meg szellemlátós műsorok nem elég para.

2021.11.20. volt a nagy nap, amikor a Hihetetlen magazin főszerkesztője és az Origo tudományos rovatának vezetője az OzoneTV műsorában együtt bizonygatták a roswelli ufók létezését.


Jellegzetes kéztartásuk látván nyilván mindketten nemcsak az ufók, hanem Angela Merkel (vagy a mögötte álló érdekek?) rajongói is.


És hogy ez ne legyen elég, nemrég a TV2 tények c. műsora is boldogan ufózott egyet, mert nem elég, hogy kétségbeesésében Zelenszkij azt próbálja beadni a népének, hogy a földönkívüliek itt vannak és őket segítik az oroszok elleni harcban, ezt az ordaskamu „ufók Kijev felett” átverést ők is tényként(?!!!) tálalják. Elvégre így sok nézőt lehet bevonzani, a nézettség pedig még „tények”-nek mondva is fontosabb holmi valóságnál.


Úgy tűnik, csak idő kérdése, hogy a híres tréfacsináló, Remi Gaillard földönkívülis (ál)dokumentumfilmjét (lásd pl. itt youtube) is valós, a földönkívüliek létezését bizonyító titkos felvételnek fogják mondani.


- Legalizált hazudozás a jogállamiság bűvöletében

Az emberben joggal merül fel a kérdés, hogy a tömegeket félrevezető hazugmondók miért nincsenek börtönben.

Ennek oka a nyugati demokrácia egyre növekvő liberális szemlélete, és a jogszabályok értelmezésének kiforgatása.

A „szabadság, egyenlőség” meg az „emberi jogok” és a „szabad véleménynyilvánítás” harsogása, sőt folytonos bővítése civilizációnkat szó szerint az őrület multiverzumába lökte.

Mára egy tucatnyi embert brutális kegyetlenséggel meggyilkoló kéjgyilkos kivégzése tilos, mert az élet fontos - de egy kilenchónapos baba akár a születése előtti pillanatban történő meggyilkolása abortusz jogcímen teljesen rendben van. És mindkettőt ugyanazon „haladó liberális” tábor favorizálja.

A szavak eredeti értelme is megszűnt. A vélemény immár bármi lehet, és bárki bármiről jogosult véleményt alkotni és azt nyilvánosságra hozva terjeszteni. Mindegy hogy vegytiszta ostobaság vagy tömény igazság, mindegy hogy hazugság vagy valóság - a szólásszabadság és a szabad véleménynyilvánítás számukra mindennél fontosabb, mert szerintük ez képezi a demokrácia alapjait.

Ezzel pedig bárki szabadon hazudozhat bármiről, jogában áll, hacsak meg nem sért vele valakit. Ám ez a valaki is csak az egyes ember lehet, akinek személyiségi jogai vannak. Így ha valaki azt mondja, hogy pl. „Gipsz Jakab egy barom”, akkor ellene kártérítési per indul.
Ám ha pl. a woke szellemiségében azt mondja, hogy pl. „minden fehér, heteroszexuális ember barom”, akkor az nagyszerű, és milyen csodálatosan bátor tett, éljen a szólásszabadság. Persze ebben is vannak védett csoportok, akiket tilos megsérteni, nekik viszont a velük egyet nem értőkről bármikor jogukban áll kígyót-békát kiabálni.

Ha valaki őznek érzi magát, és rendszeresen a parkba jár legelni, az szuper, milyen bátran felvállalja magát - aki őt elmebetegnek mondja, az gonosz fasiszta. Amúgy sem tehet róla, hogy őznek született, biztos őzgének vannak a DNS-ében.


Ha valaki kutyának érzi magát, és a párja pórázzal a nyakában sétáltatja, annak sem a bolondokházában a helye, ő kérem a csodálatos demokrácia igazi példája, hiszen szabadon teheti, amire vágyik. Fotózni, filmezni kell, hadd gondolják egyre többen azt, hogy az ember számára az élet igazi élménye a négykézláb történő ugatás.

Amikor valaki azzal áll elő, hogy őt elrabolta a Rézf@..ú Bagoly, ami csattogó szárnyú csészealjon érkezett, akkor az úgy is van, ebben kételkedni a szabad véleménynyilvánítás aláásása lenne. Ha a Rézf@..ú Bagoly, akkor a Rézf@..ú Bagoly. Ha pedig nagy szemű (p)ufonauta, akkor az. Neki sem a pszichiátrián a helye, hanem az újságok címlapjain: „Gipsz Jakabot idén 30-szor rabolta el a Rézf@..ú Bagoly, ideje lenne a kormánynak elismerni a Rézf@..úak invázióját!”
Ha a kormány nem tesz semmit a Rézf@..úak ellen, a kormány gonosz.
Ha a kormány pszichiátriai kezelésre kötelezi Gipsz Jakabot, akkor a kormány még gonoszabb.
Ha a kormány azt mondja, kivizsgálják a Rézf@..ú Bagollyal kapcsolatos információkat, akkor végre beismerte, hogy itt vannak, köztünk vannak és elrabolják az embereket.
És amikor valódi tudósok azt mondják, hogy ez őrültség, nem létezik Rézf@..ú Bagoly, akkor a tudósok gonoszak, hazudnak, és amúgy is a titkon a Rézf@..úakkal régóta együttműködő kormány csicskái.
Ráadásul ezek annyira önteltek, hogy még a tízezredik hamis fényképet és kamuvideót sem hajlandóak valódinak nyilvánítani, pedig azok mindegyikén ott röpköd a Rézf@..ú Bagoly.

A New Age világának „hála” milliárdos üzletágak nőtték ki magukat a szimpla hazudozásokból és átverésekből.

Az élet szinte minden területének lett „alternatív” értelmezése, orvoslás helyett kuruzslás, csillagászat helyett csillagjóslás, természettudomány helyett természetellenes áltudomány, kereszténység helyett pedig választhatóan ezoterikus okkultizmus vagy földönkívüli űrlény-istenségek.

S mi több: ezek bármelyikére akár saját vallást is lehet alapítani, hozzá egyházi jogokat és kiváltságokat is lehet kapni. Ilyen pl. Amerikában a Jedi-rend, akik a Star Wars filmekből és könyvekből kiollózott lózungokat mantrázva szó szerint jedinek képzelik magukat - ó nem egy-két ember, mára százezres a létszámuk.

És mindez a jogállami, „szabad véleménynyilvánítás” jegyében.

Pedig a véleményalkotás és a pofátlan hazudozás messze nem ugyanaz.

Véleményt lehet alkotni olyanról, ami több szempontból is megközelíthető, ám azok mindegyike valós. Lehet pl. vélemény arról, hogy az orosz-ukrán konfliktusban kell-e fegyvereket ajándékozni az ukránoknak.
Véleményt lehet alkotni arról is, hogy házasodhatnak-e azonos neműek.

Ám azt mondani, hogy a hó nem fehér, hanem kék, az eső felfelé esik, a Föld pedig lapos, melyen a Rézf@..ú Bagoly a mumussal karöltve jár riogatni az embereket, az nem vélemény, hanem aljas hazugság. Az ilyesminek normális világban nem lenne helye - ám korunkban minél elmebetegebb dologgal áll elő valaki, annál nagyobb megbecsülésben lesz része.

Ezzel a jogállam a lehetőségek hazájává vált mindazoknak,
akik lényének lényege a csalás, a hazugság és az ámítás.

Civilizációnk elérkezett az emberalattiság korába, melyben az emberekhez valóság helyett ordas hazugságok jutnak el, „hiteles tájékoztatásnak” öltöztetve; így valódi tudás helyett őrültségek, valódi értékek helyett káros és értéktelen, önpusztító szemét lett piedesztálra emelve.

Az emberek zöme mára nem tudja megkülönböztetni egymástól a tudományos tényt, az általánosan elfogatott elméletet, az új és még ellenőrizetlen elképzelést, az elutasított hipotézist, és a degenerált áltudományos baromságot, mert a médiaszenny rég összemosta ezeket „A tudósok szerint ...” kezdetű cikkeikkel.
Mára mindegy hogy tény, elképzelés vagy ostobaság, ezek mind egy és ugyanaz - ez lett a tudományból, hála az egyrészt dilettáns, másrészt haszonleső „hírmondóknak”.

És már rég nemcsak a bulvár, hanem a hitelesnek és megbízhatónak hitt médiafelületek is száműzték a tudományos rovatukból a valódi tudományt, helyette az áltudományos átverések közül válogatnak.

Nemcsak külföldön, immár Magyarországon is csatlakoztak ehhez jobboldali, konzervatív újságok és tévés hírességek is.

Számukra az emberek átverése rutin. Az emberek pedig naivan elhiszik, hiszen az adott dologról vajmi keveset tudnak.
Az áltudományos, álkeresztény és álmagyar hazugságok aljasságának megértéséhez előbb meg kell érteniük minderről a VALÓDI tudomány és a VALÓDI kereszténység tényeit és álláspontjait.


A világméretű földönkívülizős átverési módszerek „gyors” bemutatásának a végére értünk.

A következő rész(ek)ben elemezzük, mit mond VALÓJÁBAN a tudomány minderről, és miért.

Ismertetünk néhány mentális betegséget és jól ismert, pszichés jelenséget és szindrómát, aminek következtében az emberi agy képes soha meg nem történt dolgokat (pl. ufókos elrablás) valós élménynek képzelni.

Részletezzük, miért NEM lehetséges a hülyefilmek százaiban látható, hipp-hopp csillagközi utazás - ó nem, nemcsak nekünk, embereknek, hanem senkinek sem.
Kitérünk arra is, hogy a fizika törvényei miért vonatkoznak az univerzum minden pontján mindenkire, és arra is, hogy ezeket miért NEM lehet átlépni még akkor sem, ha a képzeletvilágukat a valósággal összekeverő tudományos analfabéták ennek ellenkezőjét állítják.

Bemutatjuk, milyen halott világokat állítanak a földönkívülizősök idegen szupercivilizációk lakhelyének, és azt is, hogy ezek hogyan és miben kapcsolódnak az aktuális liberális politika nézeteihez.
Láthatjuk majd, hogy ezen hamis tanok szerint az univerzum minden fejlett civilizációjában kommunizmus van, s mi több: még a hindu reinkarnáció is kozmikus méretű, így aki tavaly űrfénylényként halt meg a Magellán-ködben, az idén emberként születik újjá a Földön - esetenként rossz testbe; így lett a transzgender mibenléte egy intergalaktikus leszületési hiba, mellyel az egyik áltudomány a másik áltudományt igyekszik alátámasztani.

Elemezzük az élet kialakulásának tudományos elméleteit, és azok mibenlétét - és az ezzel kapcsolatos tévhiteket.
Kitérünk arra is, hogy miért keverik az emberek a szerves anyagok vagy a mikrobák jelenlétét egy szuperintelligens civilizációval, és arra is, hogy létezhetnek-e egyáltalán ilyenek.
Jól érthetően részletezzük azt is, miért nem fogunk soha sem találkozni földönkívüliekkel.


(Hamarosan folytatjuk)




(by L.W.L.)
2022.09.24.





A témához hasonló, előző bejegyzések:

- 2022.09.17. Egy világméretű átverés módszerei (2/1)
Avagy: hazaárulók az „UFO megfigyelés” köntösében. (megnyitom)


- 2022.08.27. Az USA szerint a politikát a hülyékre kell építeni
Avagy: Elhallgatott tények az amerikai kongresszus kijelentései mögött. (megnyitom)


- 2021.02.13. Amerika új ellensége: a valóság
Avagy: Hollywood és a vörös csillagok háborúja. (megnyitom)





Kiemelt bejegyzések

ÚJ!

Új, elektronikus könyveinket kis részekre bontva tesszük közzé.
 

 

A visszatérő múlt csapdái:
     


Aktuálpolitika:

   

(A liberalizmus világa)
           
 
A négy legolvasottabb bejegyzés:
       
 
Történelem:
   
   
 
Nyugat alkonya:
   


Vitathatatlan.blogspot.hu

Tények a világról és ami mögötte van
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék

Facebook

2018. február 19.
Ez az oldal a Facebookon is követhető


 

Kérdés, kérés, észrevétel?

A Facebook alkalmazásaival az üzenetküldés is egyszerű.


VIDEÓK!

Legújabb videóink immár elérhetőek a vk.com oldalán is.

VITATHATATLAN TÉNYEK
A világról és ami mögötte van.

Fontos dolgokról, vitathatatlanul érthetően és egyszerűen.
Kövesse a vitathatatlan.blogspot.hu híreit videó csatornánkon is: https://vk.com/vitathatatlan