vitathatatlan.blogspot.hu
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék
(x)

2022. május 5., csütörtök

Értelmes-e a bal-liberális értelmiség? (1. rész)


Avagy: Hétköznapi tények a pszichózisok mögött.

A választások eredményeinek elemzői mindig a politika oldaláról közelítik meg a történteket. Pedig az átlagemberek hétköznapjait nem tisztán a politikai események követése tölti ki.
Sőt: zömmel egészen más dolgokkal foglalkoznak. A mély depresszióba esett bal-liberális szavazótábor világnézetét és hitvilágát megismerve válik érthetővé az a tény, hogy miért érthetetlen és feldolgozhatatlan számukra a valóság.

Tegyünk egy hosszú, ám érdekes utazást, és lássuk, milyen tudásbázisból meríti a bal-liberális értelmiség az általuk hirdetett, „egyetemes bölcsességeket”.

A tárházuk hatalmas. Az üres ideológiák és áltudományok világában minden van, ami nem valóságos. Téveszmék és gyíkemberek, helytelen életvitelből fakadó mentális gondok, tündérek és koboldok, űrlény-istenségek, szivárványgyermekek és varázskavicsok. Röpke milliókért elsajátított elmebajok, a hiteles tájékozódás jegyében. A sosem létezett álvalóság buborékjaiban élők persze sosem értik, mi és miért történik körülöttük.





- Nemtudomka bölcsessége

„Olga, én ezt nem értem!” - mondta híressé vált politikai elemzését élő adásban Kéri László a 2018-as választási eredmény láttán. Tulajdonképpen előtte se értették, és azóta se értik. Számukra az elmúlt 12 év történéseit így lehetne összefoglalni:

2010. Én ezt nem értem.
2014. Én ezt nem értem.
2018. Én ezt nem értem.
2022. Én ezt nem értem.

Szemlátomást az elkövetkező 24 évben is ugyanilyen, hatalmas politológiai és társadalomtudományi felismeréseket fognak produkálni. Ez nem meglepő, hiszen

ők a bal-liberális értelmiség,

akik feladata az ideológiai táboruk tudásának és világnézetének bővítése.


- Helyesírás 666 diplomával

Természetesen számukra mindennél fontosabb a demokrácia. Annak is a „jogállami” típusa, ami arról szól, hogy az embereket véletlenül sem szabad megkérdezni arról, hogyan alakítsa a kormány életük további részét. Ilyen volt Nyugat-Európában például a migrációval, valamint a „férfiak szüléshez való jogával” kapcsolatos döntések.
Nem véletlen hát, hogy nálunk a választással egybekötött, gyermekvédelmi népszavazást a szavazólapok összefirkálásával igyekeztek elszabotálni. Elvégre ki a francot érdekel a nép véleménye, amikor ott vannak

ők, a bal-liberális értelmiség,

hogy megmondják, eztán mi legyen. Ennek egyik legfőbb támogatója, a bal-liberális tábor (önjelölt) főpapnője, Dr. Printfalvi Rita volt.

Dr. Perintfalvi Rita

Az LMBTQI(xyz) lobbi álkatolikus érdekképviseletének jegyében, már a szavazófülkéből posztolta ki a Facebook oldalára büszkén az általa érvénytelenül kitöltött szavazólapot. (Lásd ide kattintva: https://www.facebook.com/perintfalviritapublik/posts/503190311217548)


Dr. Perintfalvi Rita nem akárki ám. 1996-ban a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán kulturális és szociális menedzser diplomát szerzett, majd elvégzett egy főiskolát Szombathelyen, egy másikat Szegeden, majd Bécsben ledoktorált. Az önéletrajza szerint nyelvtudása: német, angol, orosz, óhéber, ógörög, latin és magyar.
Hogy mindegyik hiperpasszív-e, mint Karácsony Gergelyé, nem tudom, de hogy a magyarral gondjai vannak, az nem is vitás. Lássuk az általa összefirkált szavazólapot közelebbről.

„Meguépjük 4onfitársaink em(t)beri méltóságát a hazug propagadáktól.”


Nyilván a minden bölcsésztudományok doktor-doktor-doktornőjét meglepetésként érte, hogy a szavazólap csak bután hevert előtte, és önmagától se nem táncolt, se nem szavazott. Így kénytelen volt saját kezűleg, tollal írni rá - ám mondandójának gyöngybetűkkel formált mélységeit 666 bölcsészdiploma nélkül nehéz értelmezni.
Valami olyasmi a lényege, hogy meg kell uépni mind a 4 onfitársunkat. Nem tudom, mi az az „onfi”, próbáltam ráguglizni, és ezt találtam: https://www.epilepsy.com/tools-resources/seizure-medication-list/clobazam
Ez egy Onfi nevű gyártó, a központi idegrendszer károsodása miatt kialakuló betegség változatos görcsrohamainak enyhítésére szolgáló gyógyszere. Tehát az ő köreiben 4-en is szedik. De hogy miért és miként kell őket meguépni, arra nem jöttem rá.
Arra viszont igen, hogy az „ember” szót bizonyára életében először írta le, így komoly nehézséget okozott a benne lévő B betű, de - hála a sok diplomának - másodjára azért sikerült.
De hogy mi az a propagada, arra sem jöttem rá. Olyanról, hogy propaganda már hallottam, de propagadáról még soha. Gondolom valami hatalmas, éles karmokkal és veszedelmes agyarakkal rendelkező, rémisztő (fehér?) képződmény lehet.

Persze a bal-liberális értelmiség legfőbb elitjeinek az emberi értelmet felülmúló mondandóit nehéz szavakba ölteni, általában az MSZP egykori képviselőnőjének, Bangóné Borbély Ildikónak sem szokott sikerülni.


Tőle rengeteget lehetett tanulni, például azt, hogy a „minket” szót liberálisul így írják: „minet”, aztán a „képviselői magatartás” helyesen írva „képviselői magaratás”, stb.
A bal-liberális értelmiség haladó helyesírásának titkaiba a parlamenti munkái alatt is bepillantást engedett, pl. ezzel a levéllel:


Munkája során pártja társelnöknőjével további titkokat is feltárt. Kunhalmi Ágnes nem véletlenül az MSZP oktatáspolitikusa, új helyesírási szabályokat vezetett be:


Így mára tudjuk, hogy haladó bal-liberális értelmiségként 6 diploma alatt a „fojtani” szót „LY” betűvel kell írni. 6 diploma felett pedig garantáltan így: „foLyJLytani”. A valódi műveltségnek a használt „Ly” betűk számában is látszódnia kell, különben nem lenne nyilvánvaló, hogy
ők a bal-liberális értelmiség.

Náluk szemlátomást már az is analfabéta gomba, aki a saját nevét le tudja írni. Szerencsére hőn szeretett budapesti főpolgármesterük, Karácsony Gergely nem vét ilyen hibát.


Igaz, ő mostanában az angol nyelvvizsgáról szóló papírjait keresi, de az valószínűleg egy helyen van Gyurcsány Ferenc szakdolgozatával - ez utóbbit cirka 10 éve nem leli senki. Tökéletes utódjuk a Momentumos Hajnal Miklós, aki úgy lett pártja diplomás közgazdásza, hogy az egyetemet sem végezte el. De ez náluk természetes, hiszen

ők a bal-liberális értelmiség.



- Felsőoktatás gyíkemberekkel

Nincs mit csodálkozni azon, hogy a bal-liberális tábor ifjúsága is ilyen hihetetlenül magas szintű ismeretekkel rendelkezik a helytelenírás rejtelmeiben, mint fenti példaképeik.


Persze az ilyen apróságok a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét egy másodpercig sem zavarják, őket fontosabb teendők kötik le. Miután sikerült végre LMBTQI(xyz) gender-szivárványba öltöztetni logójukat,


legfőbb tevékenységük abból áll, hogy tanítás helyett tüntessenek és sztrájkoljanak. (Vagy szRtájkoljanak.)
Persze karöltve a „Tanítanék” mozgalommal, akiket már könnyebb megérteni. Szóval tanítanának ők, de tüntetés közben, az utca közepén se tábla, se kréta, se egy írásvetítő... Hát így tényleg nehéz.


De szerencsére azért van még, ahol komoly és színvonalas oktatás folyik. Hogy ezeken milyen szintű az oktatás, arra nézzünk most pár példát.

2010-ben (a gonosz és elnyomó Zorbáni diktatúra előtt), Polgár András (alias: Tomcat) elkészítette „A Nagy Egyetemista teszt” című videóit. Az ok egyszerű: kíváncsiak voltak a nagy és híres, Európai Uniós bolognai típusú oktatás eredményére. A videókban egyetemista fiatalokat kérdezett olyan bonyolult dolgokról, mint:
- Mi történik azzal a tollal, amit a holdon álló űrhajós elejt
- Milyen feszültséggel működik a magyarországi elektromos hálózat
Bár a válaszokhoz szükséges tudást kb. az általános iskola 6. osztályos fizikaóráin lehet elsajátítani, a megkérdezettek zöme nem tudott válaszolni. Mára

ők a bal-liberális értelmiség

A videó itt tekinthető meg: https://youtu.be/llimn0Y4BRg
A teszt közzététele után Tomcat és stábja rengeteg fenyegetést kapott, olyan indokokkal, mint pl. „ugyan miért is kellene egy bölcsésznek bármit is tudnia a fizika alapjairól”. Voltak, akik emiatt perrel is fenyegetőztek. A videó készítői ettől úgy megijedtek, hogy azonnal elkészítették a második részt is, hasonlóan egyszerű, a legalapvetőbb tudáshoz és műveltséghez kapcsolódó kérdésekkel.

A Pénzügyi és Számviteli Főiskola (PSZF) hallgatói - ha lehetséges - még az előző videóban szereplő ELTE hallgatóknál is siralmasabban teljesítettek.
A videó sajátos varázsát képezi az is, hogy a stáb a felvételek közben besétált egy kisboltba, és - ha már ott voltak - ugyanezeket a kérdéseket feltették a bolti eladóknak. Ők pedig kivétel nélkül, az összes kérdésre hibátlan választ adtak. Hja, ők egyszerű emberek, nem a bal-liberális értelmiség által a legfőbb tudások krémjét magukba szívott bal-liberális elit. A videó itt tekinthető meg: https://youtu.be/PyMhBoqjAvk

Az embernek róluk óhatatlanul a Momentum lángeszű politikusa, Fekete-Győr András jut eszébe, aki szerint a napelemek másik neve: atomerőmű. Egy vele készült riportban azt a tudományos felfedezését is a világ elé tárta, hogy egy elektromos berendezés (ez esetben: elektromos roller) a zuhany alá téve elromlik. Érthetetlen, miért nem kapott még Nobel-díjat. Biztosan azért, mert elnyomó diktatúrában kell szenvedniük, és nincsenek kellően megbecsülve

ők, a bal-liberális értelmiség.

A fenti, 2010-ben készült videóból még egy, igazán különleges dolgot is meg lehet tudni. 5:20-tól - sajna csak pár mondat erejéig - de arról van szó, hogy a pénzügyi vonalon diplomát szerezni vágyó diákoknak az egyetemen épp előadást tartottak arról, hogyan kell a jövőjüket helyesen tervezni. Ehhez asztrológus (értsd: csillagjós!), valamint tarot kártyából jósoló szakemberek nyújtottak segítséget. (Lásd ide kattintva)


Persze azóta sok víz lefolyt a Dunán, jósok, látók és médiumok helyett (mellett?) oly nagyszerű előadásokra is van lehetősége a tudásra szomjazó ifjúságnak, mint amit 2018-ban szerveztek az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE).

Ekkoriban az ELTE-n épp tombolt a hallgatói szabadság és a szabad véleménynyilvánítás liberális változata. Ez azt jelenti, hogy aki ellent mer mondani a liberális ideológiáknak, azt megbuktatják és kirúgják.

Pár példa:

A liberálisok foglyul ejtették az egyetemeket (Lásd ide kattintva)

Soha többet ELTE (Lásd ide kattintva)

Így tanítanak a BTK-n: „Aki a kormányt támogatja, az ostoba”. (Lásd ide kattintva)

Az ELTE hallgatói számára a tudomány és a haladó gondolkodás megismeréséhez 4 órás előadást szerveztek, melyet nem más hivatott megtartani, mint személyesen: David Icke.


Ki az a David Icke?

A kérdés megválaszolásához először is meg kell érteni azt a konteóipart, ami a nemzetközi liberális világ legfőbb példaképében, az Amerikai Egyesült Államokban zajlik. „Eltitkolt tudás”, „Alternatív tények” és hasonló neveken tombol a végtelen ostobaság, melyben az egyik idiótább teóriát csak a másik, még idiótább halandzsa múlja felül. Ez a New Age világának egy része, nálunk ezoterika (avagy: ezotéria) néven ismert.
Úgy is mondhatjuk, hogy ez a „dezinformációs szakirodalom”.
Eme valóságnak mondott mesevilágban minél nagyobb hülyeséget mond valaki, annál népszerűbbé válhat.
A „post-truth” néven is hívott műfaj legjobbjai pedig multimilliomossá.

Ilyen például a sarki fény jelenséget és az ionoszférát vizsgáló HAARP, amiről kitalálták, hogy magas elektromágneses frekvencia segítségével az „emberek tudatát befolyásolják” vele. Bár a létesítmény 2014 nyarán bezárt, világszerte máig milliók rettegnek tőle.

Hasonló a repülőgépek kondenzcsíkját az emberiség kiirtására szolgáló, halálos méregnek beállított chemtrail is.

E műfaj egyike az „anti-vaxxer” mozgalom, akik szerint egyetlen védőoltás sem véd meg senkit semmitől, valójában a védőoltásokkal chipeket juttatnak a szervezetbe, amivel megfigyelik/távirányítják/gombnyomásra megölik a beoltottakat. (Erről már írtunk, lásd ide kattintva)

Ide tartozik a Bilderberg-csoport és a szabadkőművesek tevékenységeit felturbózó, ősi varázslók szövetségéről mesélő illuminati teória is. (Ez amúgy egy 1776-ban alapított, és 1785-ben megszűnt társaság volt.)

A „post-truth” történetek pont olyan sebességgel haladnak,
mint a mögötte álló liberálisok összes többi,
haladó ideológiája és elmélete.


A „gyíkemberek köztünk élnek” sztori eredetileg viccnek indult, ám hála a hülyeségterjesztésből élőknek, mára egyike lett a New Age népszerű buborékjainak.
A „gyíkember” teória a világot mágiával irányító „Illuminátusok” sztorinak új értelmet adott: ezek ugyanis egytől egyik gyíkemberek. Ez azt jelenti, hogy embernek látszik, de valójában gyík.


Persze ahány mesélő, annyi magyarázat van a gyíkemberek kilétére/milétére.

Az egyik szerint ezek a dinoszauruszok leszármazottai, és a földalatti hatalmas barlangokban éltek. Eddig, mert aztán előjöttek, és alakváltó képességüknek hála embernek mutatva magukat irányítják a világot. Ők a reptilliánok.

A másik szerint ezek valójában „anunnaki” fajú földönkívüliek, csak tönkrement/felrobbant a bolygójuk, így hozzánk költöztek illuminátizni.

Egy harmadik szerint az ilyen lényekből sokféle van, mind az űrből jöttek, mind alakváltó, és belőlük áll az illumináti.

A negyedik alapján ezek direkt ide kitenyésztett ember-archon hibrid faj, az illuminátiskodást pedig évezredekkel korábban kezdték, „Babilóniai Testvériség” néven. De ezek az emberiség génjeit is manipulálták, így azóta ha meglátunk egy gyíkembert, azonnal és gondolkodás nélkül engedelmeskedünk nekik.

Az ötödik verzióban ezek fénylények, csak épp a fény szabad szemmel nem látható tartományában, és nem is alakváltók, hanem egyszerűen rátelepednek emberekre, és úgy irányítják őket, mint Pistike egy Xboxos játékban a virtuális avatarját.

Az ellentmondásokat tilos észrevenni, a biológiai képtelenséget is, helyette a kint tomboló vihartól a barlang mélyén rettegő ősember tudásszintjével kell rendelkezni, és mindezen marhaságokat feltétel nélkül elhinni.

Ezen hülyeségeket ugyanis nem sci-fi, netán fantasy irodalomként, hanem „eltitkolt” rögvalóságként állítják be.

Az idők során ez a „gyíkos” elmebaj Amerikában olyan szintre emelkedett, hogy pl. a Facebook (Meta) alapító tulajdonosának, Mark Zuckerbergnek teljesen komolyan, hivatalosan kellett nyilatkoznia arról, hogy ő nem gyíkember.
(Lásd pl. ide kattintva)

Ebben a világban találta meg a számítását David Icke is. Ő focistaként kezdte, de krónikussá vált ízületi gyulladása miatt sportriporterként dolgozott tovább. Közben rájött, hogy nemcsak beszélni tud ügyesen, hanem a képzeletvilága is hatalmas. 1991-ben kijelentette, hogy ő egy „Istenség fia”, majd megírta első könyvét. A sikeren felbuzdulva a másodikat is. Most 25-nél jár.

Foglalkozásának megnevezése: New Age konspirációs kutató.

Könyvei és előadásai a New Age íratlan szabályai szerintiek. A kereszténységnek és a tudománynak egyaránt ellent kell mondania. David Icke számára az ilyesmi nem akadály. Olvassunk bele a könyveibe:

„Az emberi test egy rezgő energiamező, és az alakváltás nem az emberi és a hüllő ’szilárd’ formák között megy végbe, hanem csak rezgő energiamezők közti váltást jelent. Ezek a másik dimenzióbéli hüllők úgy ’viselik’ az emberi testet, mint egy űrruhát, miközben manipulálnak minket a rezgésfátyol mögül.”

Valóban zseniális, ennek hallatán 10 fizikusból 8 azonnal agyvérzést kap, akkora tudománytalan marhaság.

„Minden ember teste nagymértékben rendelkezik hüllőgenetikával, ideértve az R-komplexet vagyis a hüllőagyat. Ez az emberi agy legősibb része, ami a tudósok szerint a személyiség olyan összetevőiért felel, mint a tettei áldozatai iránt semmilyen empátiával nem rendelkező hidegvérűség.”

Ettől a nonszensztől a biológusok és az orvosok karöltve kapnak gutaütést, mert ehhez képest a Harry Potter bármelyik része Nobel-díj várományos, tudományos felfedezés.


De legalább az ördög és a démonok mibenlétét is elmagyarázza, hogy a kereszténység se maradjon ki.

És ez még csak az egyik könyvének pár részlete. A többi sem különb, megtudhatjuk belőlük, hogy a Hold egy földönkívüli űrhajó, és sok hasonlót, melyhez foghatót átlagos elme LSD-vel kombinált befüvezéssel sem képes kitalálni.

Ő tehát az a David Icke, akinek az ELTE-n szerveztek 4 órás előadást. Elvégre hadd tanuljon az a gyerek, ha már egyszer bejutott az egyetemre. Az ilyen előadások nélkül még tudatlanul kerülnének ki az életbe, és nem tudnának érdemben tudományról beszélni velük

ők, a bal-liberális értelmiség,

ami katasztrofális lenne. Ne menjünk el azon tény mellett, hogy az egyetemeken tartott előadásokat nem a takarítónők szervezik, és nem a karbantartók engedélyezik. A „gyíkember-paranoia” egyetemi népszerűsítését az ELTE nagyon-nagyon értelmiségi elitje tartotta helyénvalónak.

https://www.elte.hu/karok

Végül az ELTE lágymányosi kampuszára tervezett előadás nem lett megtartva, mert pár nappal előtte a Természettudományi Kar (ELTE-TTK) professzorai is tudomást szereztek róla. Bár őket elfeledték tájékoztatni a neves eseménytől, nem volt nagy varázslat rájönniük, hiszen náluk lett volna megtartva.
Surján Péter dékán azonnal, levélben fordult az egyetem rektorához:

– Tisztelettel kérem rektor úr kancellár úr véleményét, dékán urak támogatását, egyetértés esetén kancellár úr segítségét a rendezvény leállításához. Ha a rendezvény jogi okokból nem állítható már le, nagyon komoly kommunikációs stratégiát kell kidolgozzunk.

Szóval legalább a Természettudományi Kar dékánja tudta, hogy a gyíkemberezés ordenáré nagy baromság, és ha megtartják az előadást, minden normális ember a földön fetrengve röhögne rajtuk, az egyetemüket pedig onnantól mindenki a „Bolondokháza” néven ismerné. Így gyorsan lemondták és mindenféle mismásolásba kezdtek, hogy „ők nem is tudták, illetve tudták, csak nem erre gondoltak, illetve erre, csak nem így”, stb. Ez nem meglepő, hiszen

ők a bal-liberális értelmiség.

Persze ekkorra már az egyetem összes hallgatója értesítve lett e csodás tudás elsajátításának lehetőségéről, mivel a szervező sem tétlenkedett. Az esemény szervezője az Édesvíz Kiadónál kapható ezoterikus könyveknél is vadabb New Age világot népszerűsítő, EzVan kiadó volt. Tőlük David Icke összes műve mellett oly csodás és hű-de-nagyon „tudományos” könyveket lehet venni, amikhez képest a gyíkembereskedés hétköznapi apróságnak tűnik.
Ilyen például a náluk „egészség” kategóriában kapható, Giorgio Mambretti „Orvostudomány a feje tetején” c. könyve, ami arról szól, hogy az orvosok és gyógyszerészek mind az emberek megölésén fáradoznak - ellenben az ezotérikus természetgyógyászattal. Ugyanerről szól az ugyanitt kapható Ghislaine Lanctot féle „Az egészségügyi maffia” című szemét dezinformációs remekmű is.

De legalább kapható náluk a minden megoldások legfőbb megoldása is, Ghis Mado: „Egészség kötet” című, minden pénzt megérő könyve. Lássuk e tudományos műremek ismertetőjét:
„Lelkem hallhatatlan, ezt már régóta tudom. Ezt a hallhatatlanságot a rezgési szintje adja. Mit tehetek azért, hogy testemet is felemeljem lelkem rezgési szintjére, és ezzel elérjem a fizikai hallhatatlanságot?”
Hoppá! Azért ez ám az igazi tudomány, nem holmi mikrobiológia meg kvantummechanika. Aki ezt elolvassa, máris halhatatlan lesz, a teste többé se nem öregszik, se nem betegszik.
Teljesen reális a dolog, hiszen mindannyian több tucat olyan embert ismerünk, akik 8 000 évesek, 25 000 évesek, sőt: a nyugdíjfolyósító intézet is rengeteg olyan embert tart nyilván, akik már 100 ezer évesek is elmúltak, de mégsem tűnnek idősebbnek Fekete-Győr Andrásnál. Hogy ezt ki hiszi el? Úgy tűnik

ők, a bal-liberális értelmiség.

Különben nem álltak volna szóba ilyen „tudások” terjesztőivel.

Megjegyzés: Az ELTE Természettudományi Karának mentségére legyen mondva, azóta már próbálják a valódi tudományt népszerűsíteni. Az Atomcsill nevű youtube csatorna a fizika, az Alkimia Ma pedig a kémia terén próbál információkat adni.
Mindkettő valóban nagyon érdekes témákról igényes, és bárki számára jól érthető videókat tartalmaz. Ám a feliratkozások és a megtekintések alacsony száma jól mutatja, hogy (SAJNOS!) még az egyetemi hallgatók körében sem népszerű a természettudomány. A (képzeletbeli) gyíkemberektől, illetve az azokkal küzdő (képzeletbeli) űrlények által küldött (képzeletbeli) spirituális energiákról szóló videók nézettsége viszont meghökkentően nagy.



- Van-e élet a halál előtt?


Mivel a bal-liberális értelmiség óriási tudása
az iskolákban csak kezdődik, mi se álljunk itt meg.

Lássuk, a későbbiekben milyen pompás
ismeretanyagokkal bővül tudományuk végtelen tárháza.

Először is ameddig csak lehet, igyekeznek az egyetemen maradni. A munka helyett diplomagyűjtés általában addig megy, amíg apuci meg nem elégeli, és nem finanszírozza tovább az „X+1-edik” bölcsészdiploma megszerzését.


Mivel a valódi bal-liberális értelmiség a
saját elmondásuk szerint budapesti, vegyük őket alapul.

A munkaközvetítő cégeknek hála, nem kell rohangálniuk munkahelyeket keresve, e-mailben jönnek az ajánlatok.
A külföldi tulajdonú, multinacionális cégek irodáinál nincs is pompásabb hely egy igazi bal-liberális értelmiséginek.
Igaz, itt a napi 8 óra munka mellett részt kell venni (munkaidőn kívüli) „meeting-eken, de ezek nem mindennaposak és alig pár órásak, belefér az életbe.
Legalább előadásokat lehet hallani a cég legjobbjairól, akikhez képest a szovjet Sztahanov elvtárs teljesítménye is eltörpül, hiszen ők a modern technikának és az elhivatottságnak hála napi 72 órát pörögnek a cég fejlődése érdekében.
Mellette részt kell venni egyéb, csapatépítő tevékenységeken is, ezek hol közös vacsora, hol egyéb közös tevékenységek - mert mi is lehetne fontosabb egy multinacionális cég dolgozójaként annál, mint a szabadidőt is a kollégákkal tölteni.
Amúgy is, ugyan ki kíváncsi e Földön más emberekre azokon kívül, akikkel a munkahelyén dolgozik?
Na jó, vannak akik (még) szóba állnak másokkal is, erre való a közösségi média. Természetesen ott (a liberális egyetemeken már megtanult elvárás szerint) nem lehet akárkivel haverkodni, mert a HR munkatársai figyelnek arra, hogy a dolgozók - a szabadidejükben - kikkel cseverésznek, és miket posztolgatnak meg kommentelgetnek.
Ez nagyon fontos, mert ha véletlenül olyasmit, ami ellentétes a multinacionális cég multikulturális arculatával, az komoly presztízsváltságot okozhat. Nyugaton számtalan példa van arra, hogy egy dolgozó buta kis posztja miatt az egész cég rossz hírbe kerül - ez ugyebár megengedhetetlen. Ezért kell figyelni, és a renitenskedőt figyelmeztetni, esetleg azonnali hatállyal kirúgni.
Ezt az ott dolgozó is tudja, ezért ha kell, törli ismerősei közül a nagyit, aztán aput is, a nagynénit meg pláne, mert az a saját oldalára szörnyű dolgokat posztol, és nem képes megérteni, hogy ez milyen negatív hatással lehet egy fiatal, bal-liberális értelmiségi karrierjére. És ha a nagynéni megsértődik ezért, szóba se áll azzal a „demens boomerrel” többé. Értse már meg végre, hogy a jelen és a jövő nem más, mint

ők, a bal-liberális értelmiség.

A multinacionális, liberális elitet foglalkoztató munkáltató tehát nemcsak a dolgozó munkaidejével, hanem a szabadidejével is rendelkezik, mellette azt is behatárolja, kikkel állhat szóba - akár családon belül is - és ezt nem modern rabszolgaságnak, hanem követendő példának, helyes életmódnak, s mi több: „SZABADSÁG”-nak hívják.

Hiába, a szovjet megszállás igája alatt a kommunisták is így köszöntek egymásnak: „Szabadság, elvtársak”, mert nekik a birodalom elnyomása maga volt a szabadság etalonja. Az antikommunisták pedig a mocskos, szemét, imperialista söpredék. Bár unokáik és dédunokáik most eme „imperialista söpredéket” szolgálják pont oly lelkesen, mint felmenőik a szovjeteket, nem ez a lényeg.
A szolgálat a fontos. Attól lesz valaki igazi ember. A szolgálathoz pedig fontos tudni, hogy épp kit kell mindenben kiszolgálni. Mindig azt a birodalmat, amelyik jelen van.
Ebben igazi nagymesterek

ők, a bal-liberális értelmiség.

Persze a buta vidékiek nem olyanoknak dolgoznak, akiknek az irodája a Wall Street-en van. S mi több: kapcsolatban sem állnak ilyen csodálatos emberekkel. Ebből is látszik, hogy a vidékiek elmaradottak. Ráadásul ott főként hazai kis-, és középvállalkozóknak dolgoznak. Mucsa már csak ilyen. És mellé, amikor lejárt a 8 óra műszakuk, a kutya se törődik azzal, hogy a nap többi részében kivel mit csinálnak. Se egy jó kis 2 órás meeting, se teljes hétvégés csapatépítő tréning, de a mucsai vállalkozó még azzal se törődik, hogy az alkalmazott mit csinál a közösségi médiákban. Egyáltalán, hogy lehet így élni? Hát ezek oda se figyelnek az emberre, még csak a látszatát se kísérlik meg annak, hogy egy haladó, liberális cégként működjenek?!

- Borzalmas. Undorító, elviselhetetlen elnyomás. O1G, mert erről is a Zorbán tehet. - Kiált fel a bal-liberális értelmiségi, majd azonnal kiposztolja a főnökénél látott legújabb migrációtámogató, oroszellenes, vagy épp woke és LMBTQI(xyz) lobbikat népszerűsítő mémet, mert („szabadság, elvtársak”) ha nem siet, még valaki azt hiszi, ő nem elég jóember ahhoz, hogy továbbra is ott dolgozhasson.


Szerencsére a multinacionális cég nagy gondot fordít a munkavállalói fejlődésére is. Nem, nem valami új szakma (pláne diploma) megszerzésére, abból egy jó bal-liberális értelmiséginek már egy bőröndnyi van.
E remek tanfolyamok a karrierépítésről szólnak. Mi más is lehet fontosabb? A karrieren múlik minden. („Szabadság, elvtársak!”) Csakhogy nem mindegy ám, ki tanítja a karrierépítést.
Csak a legjobb coaching képes elmagyarázni, hogyan kell úgy mosolyogni munkaidőben (és munkaidőn kívül) a munkatársak szemébe, hogy közben azt fürkészi, mi módon tudja kitörni a nyakát. Mert a jó karrierépítő tudja, hogy felfelé nyalni, oldalra könyökölni, lefelé taposni megállás nélkül, és mindig a leghatékonyabban kell. Ezért valódi barátságok helyett csak érdekkapcsolatokat szabad kialakítani, különben holmi érzelmi okok megakadályoznák a kolléga hátába a megfelelő időben történő késszúrást.
Náluk ez alap, hiszen

ők a bal-liberális értelmiség.

Másként nem is lehet igazán hatékonyan karriert építeni. A legjobbak hamar rájönnek, hogy a céges finanszírozás kevés a személyiségfejlesztéshez, így már a saját pénzükön vesznek részt ezzel kapcsolatos tréningeken.
Még jó hogy egyedül él, holmi család mellett nem lenne pénz ilyesmire - de szerencsére nem is vágyik erre, így van miből befizetni azt a cirka 250 ezret arra a tréningre.
Aztán a következőre, mert a karrierépítéshez minden plusztudás aranyat ér. Így aztán a következőre is. Meg az azután következőre. És az évek során még vagy tízre. Muszáj fejlődni, hiszen

ők, a bal-liberális értelmiség,

mindig haladnak. Ezért haladók.


Idővel viszont elkezd kiégni. Magányosnak érzi magát, már éjjelente a tévével se olyan beszélgetni, mint régen. Jó ideje már a munkatársai közt is úgy érzi magát, mint egy zsidó rabbi az SS főhadiszállásán. Képtelen feltételezni a többiekről, hogy nem azt akarják vele, amit ő akar velük. És borzasztóan ijesztő dolog olyan emberek között lenni nap mint nap, akik semmi mást nem akarnak, mint őt hátba szúrni, elgáncsolni, nyakát törni, kicsinálni, szemébe kedvesen mosolyogva orvul megalázni.

Itt már a vállalati pszichológus sem segít. És a legutóbbi két karrierépítő tréningtől sem lett derűsebb.

A mindennapossá vált depresszió és szorongás hullámozva váltják egymást, ami időnként pánikbetegségben tetőzik. Próbál figyelemelterelő hobbit találni - valami jó és hasznos dolgot.

Ám a klímaváltozással kapcsolatos témák sem hoztak megoldást, helyette öko-szorongással bővült mentális gondjainak listája.
Kedvenc hírműsorai sem derítik jobb kedvre, ott sincs más téma, mint az, hogy ki mitől retteg. El vannak nyomva a drogosok, mert nem legális a kábítószer. El vannak nyomva az LMBTQI(xyz) közösségek, mert hiába kaptak az EU-tól jogot, a férfiak még mindig nem tudnak szülni. El vannak nyomva a diákok (#free SZFE!) és a pedagógusok. Szenvednek az egészségügy dolgozói, és a betegek. Az egészségesek pedig a túlóratörvénybe fognak belehalni.
Egyik tüntetés a másik után, az elméje pedig elraktározza a világgal kapcsolatos legfontosabb információt: a rettegést.
Innentől számára ez már alapvető érzelmi állapot.

A tüntetéseken és a világmegmentő csoportokban szerzett új ismerősei rádöbbentik: nemcsak neki rossz, hanem kivétel nélkül mindenkinek.
Az indok egyszerű: az elnyomás. Meg a diktatúra. Meg a mindenféle szabadság hiánya. A tévképzetekbe zárt elméjének fel sem tűnik, hogy a tüntetéseken senki nem töri csontjait fémviperákkal, és a szeme sincs kilőve.

Az elméjében folyamatosan visszhangzó rettegésre biztató jelmondatok az állandó szorongás egyre mélyebb állapotába juttatják. A kapott gyógyszerek már nem segítenek, amelyik igen, attól viszont a tudata tompul.
Kétségbeesve keres valami új, hatékony megoldást.


- Elmebajtanulás milliókért

És akkor jön az igazi csoda. A valódi megoldás minden pszichés problémára. Meglátja, megszereti, és örökre tagjává válik annak, ami a hirdetésekben azt ígéri:

„Ne hagyd, hogy a félelmeid, gátjaid vagy
egészségügyi problémáid irányítsák a sorsodat!
Ismerd meg a módszert, ami fizikai,
lelki és szellemi gyógyulást hoz!”

Kipróbálja. Megszereti. Innentől már a coaching se kell, megvan a megoldás minden gondra.
És ez:

A New Age.

És a mókuskerék újra felpörög, immár minden eddiginél nagyobb sebességgel.

Megjegyzés: a New Age hihetetlenül szerteágazó (hamis) világa három nagy csoportra bontható:

- A „post-truth” konteók, amelyben a kondenzcsíktól a gyíkembereken át a koronavírusig számtalan, rettegést kiváltó hazugság található.

- Az ál-egészség hamis világa, melyben ál-természetgyógyászok egetverő ostobaságokat állítva zsákolják be az egészségre vágyó, naiv emberek pénzét.

- A hamis vallások és vallás-jellegű tanok, melyekben őskori és ókori hülyeségek katyvaszát az emberiség „elfeledett, ősi tudásaként” állítanak be.

Ezen halmazok sok helyen fedik egymást, így aki az egyikkel kapcsolatba kerül, idővel valamennyivel megismerkedik. (Bővebben lásd: a Csalók Misztériuma c. sorozatunk)

Az első találkozás általában a személyiségfejlesztő tréningen megismert személyiségtesztek által történik.
A szcientológia ilyen, és hasonló módszerekkel próbálja bevonzani az embereket. Az általuk hirdetett „dianetika” nevű álpszichológia pont oly távol áll a valóságtól, mint a másik, vallásnak nevezett tanításuk.
(Róluk már írtunk ITT és részletesebben ITT)


- A szcientológia űrlény-istensége

A szcientológia alapítója, L. Ron Hubbard (1911-1986) sci-fi íróként kezdte, majd átnyergelt az összehasonlíthatatlanul nagyobb jövedelmet hozó vallásalapításba.
Az érdeklődők a nagy tudást lépésről lépésre, egyre drágább tanfolyamokon szerezhetik meg. Persze az ígért, emberfeletti képességek helyett csak az emberalatti, önáltatás képességeit sikerül elsajátítaniuk.


2019-ben Dudás Diána is írt róluk könyvet, „Az én szcientológia sztorim (Egy volt szcientológus igaz története)” címmel. (Lásd pl. ide kattintva)
Ahogy ő írja, ez egy önfeltáró beszámoló öt démoni évről, melyet közöttük töltött. Feltárja, hogy milyen trükkök hatására ölik az emberek az összes energiájukat, idejüket és vagyonukat ebbe az első ránézésre is gyanús rendszerbe. Bemutatja, hogy az ígért, jedi lovagokat megszégyenítő képességek helyett egészen mást kapnak a szcientológiát követők. A könyv írója már 6 millió forintot költött el, mire végleg rájött: „a szcientológia mindig rosszabb, mint gondolod”. Ennyi pénzért azt hitte, jedi lovag lesz - de csak balekot csináltak belőle.

A szcientológia tanai szerint a Föld afféle börtönbolygó, amelyre a galaxis gonosz nagyura, Darth Vader Xenu az elfogott lázadókat száműzte - majd legyilkolta őket. A lelküket egy „lélekszívóval” összefogdosta, majd „agymosásnak” vetette alá. Ezek a „thetánok”, a reinkarnáció során ezen agymosott űrlény-lelkek vándorolnak emberből emberbe.
Hogy ebbe a már elsőre is „Zs” kategóriás filmekbe illő butaságvilágba kik költöznek? Nos, zömmel

ők, a bal-liberális értelmiség.



- Yoda mester théta-állapotban

A megállás nélküli haladást hirdetők világa nem állhatott meg a szcientológiánál. A „thetánok” az emberi lélekkel történő azonosítása új műfajt alkotott, és ez nem más, mint a

ThetaHealing®.

Ez egy meditációs módszer, melyet 1995-ben egy Vianna Stibal (1963- ) nevű hölgy talált fel, és kezdett oktatni. A módszer legendáriuma szerint először kigyógyította magát a rákból, majd théta-állapotban kapcsolatba lépett a Teremtővel. A könyveiből, és a BBC-nek adott riportjából kiderült, hogy mindez csak a kezdet.

Az általa tanított módszerrel még egy levágott láb is visszanő - ahogy a gyík farka. Csak gyorsabban, és nem gyíkon, nem gyíkemberen, hanem bármelyik, átlagos emberen. Elég, ha egy láb nélküli ember felhívja őt telefonon, ő pedig visszameditálja az illető lábát. Sőt, állítása szerint egy nőben az előzőleg kiműtött petefészkét is visszanövesztette gondolatai teremtő erejével. De ha kell, rákot is gyógyít.

És ez még mind semmi, meditációval +10 DNS szálat is tud növeszteni a sejtjeiben, amivel aztán - ha akar - fénylénnyé is képes válni. Persze nemcsak ő, hanem mindazok, akik elvégzik az ehhez szükséges tanfolyamokat.
Ezzel nemcsak a fentieket, hanem más csodákat is elsajátíthatnak a jelentkezők. Megtanulják, hogyan kell módosítani kezdetben a víz (aztán bármi) molekuláris szerkezetét a gondolatuk erejével, majd ugyanezzel már tárgyakat is mozgathatnak (telekinézis).


Egyszóval nemhogy egy átlagos jedi, de még Yoda mester is csak szakmunkástanuló hozzájuk képest. És mindehhez még midikloriánok se kellenek, a ThétaErő-használat kifejlesztéséhez elegendő a pénz.

A kezdő szintű tanfolyamok ára 80 ezer és 130 ezer között mozog. (Oktatótól és helyszíntől függően.) Sok van belőlük, elvégre Luke Skywalker tudásához magas lépcsősor vezet. Egy ideje már az alaptanfolyam is elegendő ahhoz, hogy valaki „konzulens” legyen, és másokat is kezelhessen.

Aztán jönnek a haladó tanfolyamok, áruk átlag 400 USD (kb. 150 ezer forint)

Majd a méghaladóbb „Áss mélyebbre” oktatások, darabja a már megszokott árfekvésen.

Közben persze a megértés eléréséhez szükségesek az egyéni konzultációk (óránként 30-60 ezer forint között) és a csoportos tréningek (150 ezer és a csillagos ég között). Ez utóbbiak nemcsak arra jók, hogy a tanfolyamot végző társakkal együtt lehet gyakorolni, hanem van biztosítva különleges tea és kávé is, sőt: garantált a családias légkör, meg a jó hangulat.

Aztán jön a leghaladóbb szint, a „Teremtés és Bőség”, amit még a Jedi Akadémia nagymesterei is irigyen néznének. Itt aztán (újabb sokszor 150 ezerért) meg lehet tanulni azt, hogyan kell bárkinek örökéletű, vidám multimilliomossá meditálnia magát.

A legesleghaladóbbaknak szól a „Intuitív anatómia” tanfolyam is, ennek 21 napja röpke 450 ezerbe kerül (minimum), mert ezt kevesebbért adva elnyelné a naprendszert egy fekete lyuk.

Persze nem gond, hogy a nagy cél elérése senkinek nem sikerül, 50%-kedvezménnyel bármelyik tanfolyam újra elvégezhető - elvégre ismétlés a tudás thétája.
Az eddig elköltött milliókat nem szabad veszni hagyni, pár millióval megtoldva biztos felcsillan a fény az alagút végén. Ha mégsem, akkor majd még 3 millió, és meglesz a siker. Na jó, még 4 millió, de az már tuti. És ha már elköltött 10 milliót, az a még kettő igazán belefér. Pláne, hogy már jár az ingyenes 30 perc konzultáció is.

Hogy ki jelentkezik ilyesmire? A válasz nem bonyolult. Zömmel

ők, a bal-liberális értelmiség.

Hogy miért, arra Róna Dániel politológus is rámutat a 24.hu hírportálon megjelent, „A populizmus hiánya” című tanulmányában. Hosszan részletezi, hogy a budapesti bal-liberális értelmiségnek miként sikerült kitörnie a „vidéki feudalizmus” igájából, és azt is, hogy csak az előbbinek van ideje, energiája, pénze, és tájékozódási vágya arra, hogy alaposan és hitelesen megismerje a világot, és ami mögötte van.

Lássuk be, igaza van. Az érdemei és szaktudása helyett a diplomái számáért túlfizetett, kizárólag önmagával foglalkozó, minden tudományt kritikus gondolkodással elutasító, önmagából istenséget varázsolni vágyó, bal-liberális „elit”-en kívül másnak tényleg nincs szcientológia, ThetaHealing® és hasonló dolgokra se pénze, se ideje. Se érdeklődése, se kedve.

Eme nagyon-értelmiségi elit tehát jól láthatóan tényleg pénzt és fáradtságot nem kímélve tájékozódik a végtelen hülyeség rezgésének univerzumában.

Pedig még az Index is próbálta részletesen elmagyarázni nekik, hogy ez mekkora átverés: lásd ide kattintva de hiába.


A pénz és idő végtelenjével rendelkező, hitelesen tájékozódó bal-liberális értelmiségi számára a karrierépítés (munkahelyi törtetés), a hobbik (öko-szorongás, és egyéb pszichoszomatikus tünetek) okozta depresszió, a stressz, a szorongás megoldásához vezető út már adott.

ÉS EZ MÉG CSAK A KEZDET.


- Tündérvilág, szivárványgyermek és a varázskavicsok

Haladó szinten megtanulja az is, hogyan kell fénylényekkel, űrlény-angyalokkal kommunikálni - s mi több: elsajátítja azt is, hogyan lehet a meditációs képzelgései alatt
tündérkékkel, manócskákkal
és koboldkákkal beszélgetni.

Nem vicc! Tényleg!!!! X százezer forintért egyre több szakoktatónál lehet beiratkozni ilyen tanfolyamokra.


Sőt, akinek netán gyereke is van, belőle (belőlük) kedvezményes áron is lehet komplett hülyét kreáltatni, erre is vannak szakirányú képzések. Ugyan, mi is lehetne jobb egy leendő bal-liberális értelmiséginek, ha nem az, hogy már 8 évesen képzeletbeli barátokkal tanul meg beszélgetni.


A haladó, felvilágosult(?) bal-liberális szülő tudja, hogy az ő gyereke - és ezt a manócskák és a tündérkék is igazolták - különleges. A spirituális-okkultista (ezo-hablaty) „Szivárványgyermekek” nevű generáció számára a szivárvány lényük lényege. Innentől érthető, miért nem zavarja őket, ha egy drag queen tanítja az óvodásoknak az LMBTQI(xyz) szemléletet.


Ők még ennél is nagyobb őrültségeket taníttatnak a sajátjuknak, ráadásul nem ingyen, hanem egy kisebb vagyonért. Aki tehát „igazán tudja”, mi kell egy gyereknek, azok

ők, a bal-liberális értelmiség.

Természetesen a nem thétázók számára, az (ál)természetgyógyászok képzettségének hála, e tudás is elérhető – nehogy valamelyik haladó lemaradjon a tündérkék és koboldkák mondandóiról.


Az élet a ThetaHealing kurzusokkal sem áll meg. Ahogy felfelé halad a New Age (avagy: ezotéria) lépcsőjén, úgy találkozik egyre több, hasonló szintű tudást ígérő műfajjal. A tudás pedig mindent megér - pláne, hogy az eddig elköltött milliók ellenére sem a depressziója, sem a szorongási rohamai nem múltak el.


A továbbhaladás adott: a tündérek, koboldok és sima manók mellé immár vízi manókkal, sellőkkel, s mi több:

bokor-, és faemberekkel

is kommunikálhat az élet nagy dolgairól a felvilágosult, mindent elfogadó bal-liberális értelmiség, ha már egyszer van pénze és ideje tájékozódni.

Egy ilyen mindent (is) tudó szakembernél gyógyulni is lehet. Persze nem ingyen (mint a háziorvosnál), és a TB se támogatja a 30-80 ezer forintos, „terápiás gyógykezelést”. És egy kezelés nem kezelés, két kezelés egy kezelés - ám egy kezelés nem kezelés...

Mellé - ha már ott jár - kellő mennyiségű varázskavicsot is vásárol, mert az egészség fontos, és amúgy is segítik a „meditációs energiák” használatát.

Megjegyzés. Varázskavics: kristályok, féldrágakövek és egyebek, melyek kizárólag bálványimádatra alkalmasak; egészséghez és energiához pont annyi közük van, mint egy darab bazaltnak, vagy egy fél vödör sárnak. Ez utóbbiak azonban nem csillognak, így a fél vödör sarat még nem sikerül eladni különleges képességek és erők közvetítőjének. De már dolgoznak a megoldáson, idő kérdése hogy csodasár is kapható legyen, alig pár tízezerért. (Opsz, már sok helyen kapható is, csak más néven...)



- Paraabnormális jelenségek

Valójában ugyanazon ökörségek újabb verzióit láthatjuk napjainkban, mint régen. Mármint az őskorban, amikor még unaloműzésként a barlangban egymást rémisztgették, meg hülyítették esténként.

Mostanság aki kellő tudással, kaviccsal és meditációkkal elérte a Harry Potter szintű varázserőt, már azt is tudja, hogy van, amit még képzelgéssel se lát. Ott van kérem az ismeretlen, félelmetes entitás:


a mumus.

A mumust persze manapság nem mumusnak, hanem szellemnek, kísértetnek, itt ragadt léleknek, földönkívüli lénynek vagy egyéb entitásnak illő nevezni. Ez valóban ősi tudás, elvégre az ősember rettegett a viharos széltől, mert azt valami hatalmas, láthatatlan szörnyetegnek gondolta.
És lám, a XXI. században is ott lapul egyeseknél a szekrényben - vagy az ágy alatt, aztán éjjel kiugrik onnan, és befalja az asztalon maradt csokis kekszet.
Egy haladó értelmiségi azonban nem hagyja, hogy láthatatlan, kósza lények megzabálják a nasiját. Ő pénzt nem kímélve felkutatja őket a lakásban.

Mumusérzékelő kézi készülék

Remek pénzkidobó lehetőségek vannak a semmit véletlenszerű csipogásokkal és random adatok mutogatásával, valaminek mutató eszközökre is. Ezeket idővel (szélhámosság okán) a hivatalok be szokták tiltani, de mindig jön belőlük új s újabb. Pont annyira értelmetlenek, mint amilyenek a bioenergia mérők, melyeket már ismertettünk a Csalók Misztériuma sorozatunkban.
Jó szellemvadászoknak komplett felszerelést is lehet vásárolni, lásd pl. ide kattintva.
Ehhez sem kell más, mint a fizika teljes elutasítása, mellé rengeteg felesleges szabadidő, és még több pénz.

Az erre szolgáló eszközök főleg a bulvárlapok hasábjait szokták tarkítani, de azért a bal-liberálisok legismertebb napilapja, a HVG is bemutatott egyet a technikai rovatában.


Mentségükre legyen mondva, szkepticizmus azért érződik a cikkben.

Az eredetileg paráztatásra (megfélemlítésre) kitalált, parapszichológia nevű hülyeséghalmaz az 1990-es évekre minden varázslók legfőbb „tudományainak” tárházává módosult.

„Népszerű lett az Új Elixír is, ’,a természetgyógyászat és parapszichológia magazinja’, amelyben többek között olvashatunk a bioenergiáról, fitoterápiáról, horoszkópos társkeresésről, a kreatív álomról, a pozitív gondolkodás hatalmáról, a chiromantiáról, vagyis kézvizsgálatról, és sok-sok hirdetést, mint pl. Biegelbauer Pál 'fényadó' előadásáról a parapszichológia témakörében, vagy a kockajóslásról, de a komolyabbak kedvéért a folyóirat sorozatban mutatja be a Tarot-kártyát is, a jóslásnak eme patinás eszközét.
Ezrek vártak feszülten időről időre a magyar tévé Nulladik típusú találkozások c. műsorára, amelyben minden extra jelenség fórumot kapott, főként akkor, ha segítségével pl. a reinkarnációt vagy az UFO-k jöttét és hatalmát lehetett bizonyítani.”
...

„Következzen egy jellemző reklámszöveg német földről, egy a megszámlálhatatlan közül, amely történetesen és jellegzetesen az ún. parapszichológia fogalmával él vissza, egy tanulmányi programot népszerűsítendő; sajátságos prototípusa az előbb említett mozgalmak, kurzusok ajánlatainak:

,,A parapszichológiai tanulmányok révén megtudhatja ön, hogy szelleme és akaratereje csaknem korlátlanná lehet.
Az önben rejtett erőket céltudatosan úgy fogja felhasználni, hogy egész élete pozitív előjelet vegyen fel. Nem lesz többé az ön számára semmi sem lehetetlen, és minden kívánsága teljesülhet. Már néhány hónap alatt megtanulhatja, hogy hogyan uralkodhat szellemi és testi adottságai felett, képes lesz rá, hogy tárgyakat, például kockát vagy rulettgolyót távolból mozgasson.
Telepatikus képességével léphet kapcsolatba embertársaival, és így befolyást gyakorolhat rájuk.
Látnoki hajlamával mindenről értesülhet, amit csak tudni és látni kíván, közel vagy távol, a jelenben, a múltban vagy jövőben.
Az ön teste nem a szellem börtöne lesz: tetszés szerint elhagyhatja azt, és asztráltestében távoli helyeket kereshet fel. Vissza tud majd emlékezni korábbi földi életére, megszüntetheti a nehézségi erőt, ingával és varázsvessző segítségével megtalálhat elveszett tárgyakat, régészeti emlékeket vagy vízforrásokat.
Egészségesebb lesz, mint valaha: újonnan szerzett szellemi képességei megszabadítják az idegességtől, a depressziótól, hatnak egész testére, úgyhogy megszűnnek betegségei, fájdalmai, és leadja felesleges túlsúlyát is.''

Íme, a New Age lehetőségekben egyáltalán nem szűkölködő ’ígéretföldje’.”

(Gál Péter: A New Age - Keresztény szemmel, 1994)

Azóta eltelt közel harminc év. Mi változott? Főként az, hogy az akkor még kételkedve fogadott New Age ostobaságok jó része mára tényként ette bele magát a köztudatba (aura, bioenergia, entitás, fénylény stb.)
Akkor még „a minden ezo-tudást” általában egyetlen tanfolyamon oktatták. Mára százszoros áron, több tucatnyi tanfolyamra bontva. (Mert hát a haladás...)
A neve változott, és a módszerek is - de a lényeg ugyanaz. Tudománytalan, értelmetlen, okkultista halandzsák egy vagyonért. Akkor is, most is ugyanazon társaság rajong az ilyesmiért:

ők, a bal-liberális értelmiség.

Hasonló tudástárak tömkelegét mutatja be videók soraiban a „Hihetetlen Magazin” nevű youtube csatorna, ami tényleg hihetetlen. Hihetetlen, hogy ezeket az embereket nem kezeli egy jó pszichiáter.


A tudásvágyak kielégítésére számtalan hasonló videócsatorna és weboldal is szolgál, így újabb és újabb ismeretekkel lehet gazdagodni - aztán már lehet is e dolgok minden csínyját-bínyját elsajátítani különböző tanfolyamokon.
Ahogy Róna Dániel, a baloldal ismert, gyakran publikáló politológusa is megírta, akik ezekre időt és pénzt tudnak szánni, azok

ők, a bal-liberális értelmiség.

Igaz, Róna Dániel nem ilyen tájékozódásra gondolt, hanem politikaira - ám a képletéből kihagyta azt, hogy ha valaki időt és pénzt nem sajnál tájékozódásra, az nem fog megállni a bal-liberális politikánál, még akkor sem, ha egy politológus így szeretné.



- A világon két dolog végtelen...

Van azonban egy másik világ is. A nem bal-liberálisoké. A „fasiszta, bigott gombáké”, akik nem a képzeletük világában, hanem az őket körülvevő valóságban élnek. Nem a Mamahotelben, vagy maximum albérletben képzelik el az egész életüket. Mindenmentes Szója Latte szürcsölgetés helyett hasznos dolgokkal foglalkoznak. Füves cigikre és LSD-re sem költenek, helyette saját házat vesznek, és a hitel törlesztőrészleteit fizetik, összeházasodnak egy ellenkező neművel, és saját gyerekeket nevelnek. Ami kevés szabadidejük van, azt családi programokkal töltik. Mert jól érzik magukat együtt. A pénzüket is ennek megfelelően költik.
Se idejük, se energiájuk arra, hogy százezreket költsenek kéthavonta új hókusz-pókusz tanfolyamokra, és varázslóképzésekre. Sőt: tudják, hogy ezek baromságok. Így továbbra se rettegnek se mumustól, se gyíkembertől.
Sőt, részükről a divatos öko-szorongás helyett tudják, hogy nem fog a fejükre rogyni az ég.

Nem csevegnek képzeletbeli fénylényekkel, koboldokkal, faemberekkel sem. E helyett egymással beszélgetnek.
A tündérkékkel és a (szárazföldi és vízi) manócskákkal való kommunikációs tréningek sem vonzzák őket. Elavult, bigott módon inkább maradnak a valóságnál. Ennek tanulásához nincs szükségük coachingokra, sem személyiségfejlesztő tréningekre. Őket a legnagyobb tanítómester, az élet oktatja. Az élet a valóságban, amiben élnek. És amiben többé-kevésbé, de megtalálták a boldogságot. Milliókba kerülő meditációs technikák nélkül. Csak úgy. Maguktól. Még 12 szálú DNS-t se növesztenek hozzá. És a gyerekeiket is így akarják nevelni.
Ha tanácsra van szükségük, fénylények helyett a szüleikhez, nagyszüleikhez fordulnak.

A bal-liberális értelmiség dalaival és szólamaival ellentétben, valójában ők a nép. Ezt az elmúlt 12 év bizonyítja, hiszen azóta 4 évente ugyanaz a párt kerül kormányra, 2/3-os többséggel.
Persze a bal-liberális értelmiség szerint a népet is le kellene cserélni, mert a nép hülye.

Ahogy egyik kedvenc újságírójuk, Tóta W. Árpád fogalmazta meg: „És mi van, ha a néplélek téved? Mi van, ha a néplélek ostoba, mint a segg?” (Lásd pl. ide kattintva)

De mi van akkor, ha Tóta W. Árpád és bal-liberális köre ostoba, mint a segg? Mi van akkor, ha az általuk értelmiséginek mondott réteg nem értelmiségi, hanem értelmetlenségi?


A fentiekben láttuk, hogy a helyesírás számukra pont olyan ismeretlen tudás, mint a fizika, vagy a biológia alapjai.
Cserébe viszont sem a történelemhez, sem a társadalomtudományhoz nem értenek - különben nem csodálkoznának azon, hogy miért bukták el zsinórban negyedszer is a választást.
Igaz, a tudományt nem is szeretik. Kivéve a genderekről szólót, mert az divatos - bár azt se értik.

Hogy mihez értenek? Az ezoterikához. A hétköznapjaikat és a világnézetüket a New Age alkotja, számukra a buddhizmus, a hinduizmus és az iszlám teljesen azonos a kereszténységgel, pláne ha okkultizmussal van tuningolva. E tudásért bármennyit képesek költeni. Ha kell, a világ másik végébe utaznak, hogy orálisan kielégítsenek egy híres varázslómestert, mert ezzel feltöltődnek az univerzum energiáival. (Nem vicc, tényleg!!!)

Ilyesmire aztán pláne nincs se ideje, se kedve, se pénze másnak, csak azoknak, akik nem „segghülyék”, hanem mindenkinél okosabbak és felvilágosultabbak. Természetesen

ők a bal-liberális értelmiség.

Hogy miként jutottak erre a felfedezésre, rejtély. Talán lementek alfába/thétába és megkérdezték a koboldokat, mit mondtak erről a tündérkék a faemberkéknek.

A New Age Magyarországra a rendszerváltoztatás körüli években ért el. Ekkorra már kiforrott módszerei voltak. Nyugaton az indulásakor még „alternatívoknak” hívták őket, az általuk hirdetett „alternatív világnézet”, „alternatív hitrendszer”, „alternatív valóság” sületlenséghalmazok miatt.
Főleg drogosok, és egyéb, hallucinációktól szenvedő elmebetegek alkották ezt a tábort. Ám idővel az alternatívkodás milliárdos üzletágakká nőtte ki magát, és mára a hétköznapok részévé vált. Az alternatív üzlet növekedése idővel megállt, jönnie kellett egy új, további gazdasági (gazemberségi) üzletnek. És útjára indult az alternatív 2.0, amely nevet is kapott: progresszív...

A következő részekben ezzel folytatjuk, elemezve párkapcsolati tanácsadóikat, majd Nagy Ervin, Perintfalvi Rita és mások tanai mögötti tényeket.
Mert mindez még messze nem a volt a bal-liberális tudás csúcsa; amellett eltörpül mindaz, amiről eddig szó volt.
Csak azok ismeretében lehet végső választ adni a címben feltett kérdésre: Értelmes-e a bal-liberális értelmiség?



(by L.W.L.)
2022.05.06.





  Következő rész »

Értelmes-e a bal-liberális értelmiség?
2. rész
(2022.08.06.)
A szellemi és párkapcsolati
tanítók titkos világa.





Kiemelt bejegyzések

ÚJ!

Új, elektronikus könyveinket kis részekre bontva tesszük közzé.
 

 

A visszatérő múlt csapdái:
     


Aktuálpolitika:

   

(A liberalizmus világa)
           
 
A négy legolvasottabb bejegyzés:
       
 
Történelem:
   
   
 
Nyugat alkonya:
   


Vitathatatlan.blogspot.hu

Tények a világról és ami mögötte van
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék

Facebook

2018. február 19.
Ez az oldal a Facebookon is követhető


 

Kérdés, kérés, észrevétel?

A Facebook alkalmazásaival az üzenetküldés is egyszerű.


VIDEÓK!

Legújabb videóink immár elérhetőek a vk.com oldalán is.

VITATHATATLAN TÉNYEK
A világról és ami mögötte van.

Fontos dolgokról, vitathatatlanul érthetően és egyszerűen.
Kövesse a vitathatatlan.blogspot.hu híreit videó csatornánkon is: https://vk.com/vitathatatlan