vitathatatlan.blogspot.hu
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék
(x)

2022. március 17., csütörtök

Keresztény-e Márki-Zay Péter? (2. rész)


Avagy: A támogatni vágyott „kisegyházak” valódi arca.

Egy politikai hazárdjátékos leleplezése.

Az előző részben bemutattuk a pszichopaták gondolkodását és agyuk működését, valamint részleteztük azt is, hogy számukra az emberélet semmit nem jelent. Elemeztük azt is, hogy MZP milyen életellenes változásokat tervez.

Most átnézzük, mik azok a „kisegyházak”, amiket az összellenzék támogatni kíván, egyenértékűvé téve azokat a nagy, történelmi egyházakkal.


Tények arról, hogy Márki-Zay NEM keresztény

(2. rész)


- A lelkiismereti és vallásszabadság joga

MZP 2022-es választási kampányának egyik kiemelt témája a lelkiismereti és vallásszabadság joga.
„Az állam nem szólhat bele abba, hogy kik tekintik magukat egyháznak. Valódi egyház- és vallásszabadság kell legyen Magyarországon, ahogy egyébként korábban volt is.” – mondta Márki-Zay Péter az erről szóló kampányfilmében. (Lásd ide kattintva)
Videójában Iványi Gábort mutatta be, „érzékenyítő” (valójában félrevezető) módon összemosva annak MET nevű „egyházát” és alapítványát. (Hogy e kettőnek mennyire nincs köze egymáshoz, azt lentebb részletezzük.)

Az összellenzék „kapitánya” nyíltan kijelentette, hogy ezzel kapcsolatban az 1990-es törvényt szeretné visszahozni. Mivel sokan nem tudják, miről is szól ez valójában, nem keltett különösebb felháborodást.

Pedig ez nem más, mint tökéletes módszer arra, hogy akár több ezer élősködőt tudjon pénzelni úgy, hogy senki nem veszi észre - hisz ezek egyike sem lesz hozzá köthető, a juttatott 100 milliók sem a Karácsony Gergely féle „tanácsadói” tevékenységekért, hanem egyháztámogatásként lesznek fizetve. Természetesen az adófizetők pénzéből.

A pénzszivattyús trükk leleplezéséhez meg kell ismerni, mik is voltak a „kisegyházak”, hogyan lehetett közpénzből élősködni az MZP által visszahozni akart törvénnyel. Ennek ismeretében válik érthetővé az, hogy az e téren meghirdetett „szeretetkultúra” csak a szélhámosság, a gazemberség és az adófizetők pénzének lenyúlásának szeretete.


A megértés érdekében górcső alá vesszük mindazt, amit MZP vallásnak mond, és azt is, hogy ha ő valóban római katolikus lenne, akkor miként vélekedne pl. azt Anton Szandor LaVey által alapított Sátán Egyháza nevű szektáról és hasonlókról, valamint arról, hogy egyáltalán támogathatna-e bármiben keresztényellenes tanokat és ideológiákat.

Márki-Zay Péter római katolikusnak mondja magát, de valójában pont annyi köze van az Anyaszentegyházhoz, mint egy Luciferhez imádkozó boszorkánynak.

Lássuk a részleteket.


II., Keresztény ember nem támogat sem csalókat, sem hazugokat

Az összellenzéket alkotó hat párt radikálisan módosítani kívánja az egyházakkal kapcsolatos szabályozásokat, amiről ezt nyilatkozták: „A cél, hogy szabaddá tegyük az egyházakat, és megerősítsük őket a függetlenségükben.” (Lásd pl. ide kattintva)

- A szcientológia rejtett arca

Márki-Zay Péter és jobbkeze, Lukácsi Katalin is többször nyilatkoztak arról, hogy a szabad vallásgyakorlás nevében ők kiállnak az „elnyomott kisegyházak” mellett. Mivel azt szokták hangoztatni, hogy „Az ellenzéki pártszövetség egyházpárti, a kormány az, ami egyházellenes”, illő tisztázni, hogy ez mit is jelent valójában.

Ilyen „elnyomott, felszabadításra vágyó” egyház(?!) például a Szcientológia (Lásd pl. ide kattintva)

Valójában ez is, akár az összes többi, magát vallásnak mondó szekta és kisegyház a Csalók Misztériuma sorozatunkhoz tartozik. Ennek A pszichopátia egyházai c. fejezetében már bemutattuk a szcientológiát is. (Lásd ide kattintva)

Lássuk röviden erről a Márki-Zay Péter féle valláspolitika által felszabadítani és államilag támogatni illő társaságot.

„Eljön ugyanis az idő,

amikor a józan tanítást nem hallgatják szívesen az emberek,
hanem ízlésük szerint seregszámra
szereznek maguknak tanítókat és csiklandoztatják a fülüket,

elfordulnak az igazság meghallgatásától és mesékre hajlanak.”
(Pál 2Tim 4:3-4)

A Szcientológiai Egyház alapítója, az amerikai sci-fi író Lafayette Ronald Hubbard (1911-1986) 1940-ben egy New Jerseyben tartott írótalálkozón így nyilatkozott:

„Szavanként egy pennyért írni nevetséges. Ha valaki igazán szeretne egymillió dollárt keresni, annak a legjobb módja, hogy alapítsa meg a saját vallását.”
Olyannyira megtetszett neki a saját ötlete, hogy pár évvel később meg is alapította a saját egyházát, amit ma Szcientológia néven ismerünk.

Hubbard ügyesen ötvözte a különböző vallásokat a fantasztikus filmek világának földönkívülijeivel.
Az általa alapított egyház tanai is ennek megfelelőek.

„A szcientológiában szintek vannak, miután valaki tisztává vált, szuperképességeket sajátíthat el az ember. A III. szinten derül fény a teremtéstörténetre: ami szerint egy Xenu nevű űrszörny az univerzum ura.
Mire ideáig eljutsz, már több évtizedet, több millió dollárt és több tízezer munkaórát fektettél a szcientológiába, tehát bármit el fogsz hinni, amit csak elhitetnek veled”
- Írja Jenna Miscavige a „Túl a hiten” című leleplező könyvében.

A sztori dióhéjban: „A gonosz Xenu 75 millió évvel ezelőtt az egész Galaxisból sok milliárd űrlényt fogdosott össze, lefagyasztotta őket, és repülőgépekre hasonlító űrhajókkal a Földre hozta őket. Itt egy vulkánba dobta a lefagyasztott lényeket, a vulkánt pedig felrobbantotta egy hidrogénbombával. Az űrlények kiszabaduló lelkeit egy speciálisan e célra épített ’lélekszívóval’ fogta fel, majd a fogoly lelkeket ’agymosásnak’ vetette alá, s így engedte szabadon őket. Az űrlények lelkei, a ’thetánok’ később az evolúció során az emberi lényekben találtak otthonra.”

Ennek az agymenésnek később különböző ágazatai is lettek, ilyenek pl. a Waldorf-iskolák, valamint a New Age ezo-őrültségeinek néhány ága, többek között fénylény-hit és a ThetaHealing® is.

Noha a Szcientológia Amerikában egyre magasabbra tör, a világ több országában, így Németországban, Oroszországban, Franciaországban, Görögországban és Magyarországon is az elmúlt években különböző állami szintű fellépések történtek ellene. Nem véletlenül.

Hamlet óta tudjuk, hogy azok a legveszélyesebb őrültek, akikben az őrület logikával párosul.

A dianetika nevű áltudományon alapuló Szcientológia valójában egy óriási pénzszivattyú, amely rég kilépett a vallás köréből, és a közélet, valamint a politika befolyásolásánál tart.
Jenna Miscavige 10 tényt is felsorol arról, amiért a szcientológia durvább, mint egy sötét regény. (Erről röviden pl. ide kattintva)

Noha L. Ron Hubbard soha nem volt nemhogy pszichiáter, de még csak orvos sem, a dianetika kitalálása után felkereste a pszichiáterek szervezeteit, és követelni kezdte, hogy vegyék fel az általa írottakat a tudományukba.
Ám ők, amikor átnézték a kapott anyagot, csak kiröhögték.
Hubbard tudománytalan zagyvaságainak elutasítását vad haraggal fogadta, és írói képzeletvilágát és képességeit latba vetette ellenük. Azóta a szcientológia egyik legnagyobb ellenségének a pszichiátereket tartja, olyan hubbardi meséket terjesztve róluk, hogy megölik a gyerekeket, nem gyógyítják, hanem direkt megbolondítják az embereket, stb. Nem csak Amerikában, hanem Európában is folyamatosan tüntetéseket szerveznek a pszichiáterek ellen. Tüntettek pl. Prágában a pszichiátriai világtalálkozó ellen (lásd pl. ide kattintva), de Magyarországon is, pl. Debrecenben. (Lásd ide kattintva)
Ez utóbbit csak azért, mert a Magyar Pszichiátriai Társaság akkor és ott tartotta háromnapos kongresszusát.

Hogy a pszichiáterek vagy a szcientológusok az őrültek, arra íme egy példa:

A szcientológusok szerint a kívülállók - vagyis „wogok” - csak testként, és nem szellemként léteznek, tehát nem szellemi lények. Képtelenek megtapasztalni a szabadságot, a „clear” állapotot.
Éppen ezért, ha egy hívőt és egy nem hívőt egymás mellé állítunk, az - szerintük - olyan, mintha egy makkegészséges embert hasonlítanánk össze egy súlyos mentális beteggel. (Bővebben lásd ide kattintva)

Tehát szerintük mindenki elmebeteg, aki nem tartozik közéjük, mert csak ők tudnak a „clear” állapotba kerülni.
A „clear” magyarul azt jelenti: „tiszta”.

Érdekes, hogy Márki-Zay Péter 2021 októberében azzal állt elő, hogy azok, akik őt támogatják a „tiszták” - mindenki más szennyes és korrupt. Ahogy ő fogalmazott: ők a „tiszták koalíciója”.

Erről Facebook oldalán egy videóban felhívást is közzétett, „Csatlakozzon a tiszták koalíciójához” címmel. (Lásd ide kattintva)
Ezen erősen szcientológia ízű kijelentése a „tiszták” és „tisztátalanok” (wogok?) definíciójáról még a baloldalon is kiverte a biztosítékot, „Aki Márki-Zay-t támogatja, az tiszta, aki nem, az szennyes kommunista hazaáruló” írta az MSZP-hez tartozó OLKT (Lásd ide katintva). Igaz, akkor, amikor még az MSZP nem állt be MZP öntisztuló koalíciójába.

Nem sokkal később megtették, és az összellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint onnantól ők is „tiszták” („clear”?!) lettek. Ettől viszont a szintén baloldali Amerikai Népszava akadt ki. (Lásd ide kattintva)

A szcientológia retorikáinak és érdekeinek időnkénti hasonlatossága a hazai bal-liberális politikához nem újkeletű.
2007 áprilisában a Gyurcsány kormány egyetlen intézkedéssel 70-80 kórházat küldött padlóra, köztük az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet is bezáratták. Mikola István, a Fidesz akkori egészségügyi szakpolitikusa szerint ezen intézkedés mögött a Szcientológia Egyház állt.

„Meggyőződésem, hogy az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárása mögött ez a nagy, globális, fenyegető áramlat, szekta húzódik meg" - mondta Mikola István.

Kiemelte: „A szcientológusok, visszaélve a magyarországi liberális egyháztörvényekkel, egyházi mivoltukat kihasználva támadást intéznek egy fontos orvostudományi terület, a pszichiátria ellen.”
(Bővebben lásd pl. ide kattintva)

Erről a szektáról szól Dr. Veér András, Dr. Erőss László: „Bolondok (űr)hajója - avagy a szcientológusok galaktikus pókerpartija Istennel és a pszichiáterekkel” című, 1999-ben készült leleplező könyve is. (Lásd pl. ide kattintva)
Erről egy rövid elemzés ide kattintva olvasható.


A szerzőpárosnak van róluk másik könyve is, a 2000-ben kiadott: „Magyarország a szcientológia (pók)hálójában”. (Lásd pl. ide kattintva)


Ez nemcsak a szcientológusok és az amerikai demokrata párt kapcsolatait mutatja be, hanem a hazai kapcsolatrendszereiket is.

Talán nem meglepő, hogy a Szcientológia Egyház
magyarországi nyomulását az MSZP(DK)/SZDSZ támogatta.

Érdekesség, hogy a baloldali ideológiákhoz hasonlóan a szcientológusok is mindenkit, aki nem hajlandó engedelmeskedni nekik, „elnyomó személyiség”-nek szoktak titulálni.

Tekintettel arra, hogy a szcientológia sikerén felbuzdulva indított New Age mozgalom eleve a nyugati marxisták agyszüleménye, ezen nincs mit csodálkozni. (Erről már írtunk: A hibrid vallásháború atombombája)

A szcientológusok módszere egyszerű. Utat kínálnak a boldogsághoz, sikerhez, örömteli élethez. Azt ígérik, hogy módszerük szellemileg teljesen szabaddá teszi a gyakorlóját, aki ennek eredményeképpen boldog, kiegyensúlyozott és egészséges lesz.
Aztán minél tovább próbál haladni valaki, annál többe kerül a tudás új lépcsőfoka - és e lépcsősornak sosincs vége.

Emellett „auditálás” címen a tagokból folyamatosan igyekeznek minden személyes titkot kiszedni. Hogy ez hatékonyabb legyen, hazugságvizsgáló gépet is használnak auditálás közben. Ahogy ők mondják: mindezt azért, hogy megszabadítsák az illetőt szellemi képességhiányaitól, és növeljék szellemi képességeit. Ezeket aztán összegyűjtik - és ha kell, onnantól a tagokat saját, gyanútlanul kifecsegett titkaikkal fogják zsarolni, és akár olyan dolgok megtételére kényszeríteni, amire másként sosem lettek volna hajlandóak. (Volt szcientológusok sorai számoltak be ilyen visszaélésekről.)

És ez csak a jéghegy csúcsa. Az FBI számtalan nyomozást végzett ellenük, a legkülönfélébb vádakkal, köztük pl. gyermekmunka és gyermekmolesztálás is.
Mivel Hubbard egyik legfőbb előírása az volt, hogy: „Soha nem védekezünk. Mindig támadunk!”, a szcientológusok által elkövetett erőszakos bűncselekmények főként azokra irányulnak, akik ellenük fordulnak, vagy csak nem óhajtanak engedelmeskedni. A módszerek különbözőek, volt fizikai erőszak, megmérgezett kutya, hazugságokból épített lejáratás, stb.

A célpont részükről bárki lehet. Ennek tipikus esete az amerikai adóhivatal elleni háborújuk. Ron Hubbard, amikor a vallási meséjével megszerezte az első százmillióit, az adófizetés (és az adóhivatal) elöl inkább egy hajóra költözött, és a nemzetközi vizeken keringett mindenfelé, és ott folytatta a „tanítást”. Ezt azzal magyarázta, hogy az egyházak adómentességet élveznek, és amit ő tesz, az nem jól profitáló átverés-üzlet, hanem vallás, és ezzel ő is egyház.

Halála után ezt a harcot a hívei már másként folytatták. Az adóhivatal munkatársairól magánnyomozókkal próbáltak kideríteni valami kényeset, mellé álhíreket terjesztettek róluk. De itt sem álltak meg, különböző mondvacsinált ügyek miatt perelték be az adóhivatal dolgozóit. Mindegy volt, hogy melyiket, vagy hogy miért.
Idővel már 2500 ilyen pernél tartottak. Végül a nyomás hatására az adóhivatal megroppant, és Amerikában hivatalosan elismert vallás lett a Szcientológiai Egyház.
Ezzel nemcsak adómentesek lettek, hanem az addigi egymilliárd dollár(!) adótartozásukat is elengedték.

(Némileg hasonlít az ügy a hazai baloldal kedvenc lelkészének, Iványi Gábornak az esetére, de róla majd később.)

Az elvakult és szélsőséges szektákhoz hasonlóan a Szcientológiai is igyekszik a híveit mindenki ellen fordítani, aki nem ért velük egyet. Gyakori, hogy a boldogságuk akadályozójának olyan közeli családtagot mondanak ki, akiről az auditálás során kiderült, hogy ellenzi a szcientológia tanait. Esetenként az is előfordul, hogy kifejezetten megtiltják nekik, hogy velük bármilyen kapcsolatot tartsanak. És a megtévesztett fiatal innentől a „saját boldogsága érdekében” kiadott parancsot teljesítve elfordul a saját anyjától, apjától, nagyszüleitől, vagy akár a testvéreitől, stb.

Kísértetiesen hasonlít ez a hozzáállás az új, „Z generáció”-t megcélzó neo-liberális boomerezős szemléletre. A boomer-zoomer ellentét szándékos kialakítása a generációk között mindenféle párbeszédet ellehetetlenít. (Erről bővebben pszichológiai szempontból pl. ide kattintva, politikai szempontból pl. ide kattintva)

Ebből is látszik, mekkora átverés a Szcientológiai Egyház amerikai központja tetején látható kereszt.
A Bibliában Jézus Krisztus egészen mást mond a szülőkkel való kapcsolatról (is): "Ismered a parancsokat: Ne ölj! [...] Tiszteld apádat és anyádat!” (Lásd pl. ide kattintva)


Érdemes megemlíteni, hogy Roman Polański filmrendező feleségét nyolc és fél hónapos terhesen brutálisan meggyilkoló Charles Manson is szcientológus volt.

Leah Remini, amerikai színésznő 2013-ban lépett ki a szektából, és írt egy könyvet ebben az „egyházban” töltött időről. Egy vele készült interjúban arról is beszélt, hogy egy idő után az ember kezdi elveszíteni a kapcsolatot az igazi világgal, és mindenkit, aki nem hívő, elkezd az ellenségének tekinteni.
A Szcientológiai Egyház jelenlegi vagyonát a legóvatosabbak is több milliárd dollárra becsülik - nem véletlenül.
A színésznő például 1 milliárd forintnyi dollárt fizetett ki dianetikai és szcientológiai tanfolyamokra és különböző, ezekkel kapcsolatos projektekre…

A szcientológusok nem álltak meg az L. Ron Hubbard által írtak terjesztésénél. Különféle NGO-kat hoztak létre világszerte (Magyarországon is van pár belőlük), belefolytak a politikába és a közéletbe is.
E mellett multinacionális cégeknek is segédkeznek a dolgozók kiválasztása és motiválása terén. Erre szolgál a leányvállalatukként működő WISE. Nemcsak Amerikában, nálunk is sokan találkozhattak pl. az „Oxfordi személyiségteszt” nevűvel, ami szintén szcientológiai kreálmány. Hogy az ilyen személyiségtesztek miért marhaságok, azt az egyik legnépszerűbb hazai vlogger, a „Tanulom Magam” csatornájának 23 perces videójában már részletezte. (Lásd ide kattintva)

Erről a szektáról 2015-ben dokumentumfilm is készült, „Szcientológia, avagy a hit börtöne” címmel.

Az Oscar-díjas rendező Alex Gibney 2015-bn készített dokumentumfilmje a hatvan éve alapított Szcientológia Egyházról szól. A film a Pulitzer-díjas Lawrence Wright könyve alapján készült, és nyolc kiugrott tag portréján keresztül mutatja meg a szekta külső szemnek láthatatlan működését.

A sokkoló vallomásokból kiderül, mennyire manipulatív a több országban hivatalos vallásként elfogadott Szcientológia világa, és hogy mi mindenre képes a szekta nevében ma is a jelenlegi vezető. Megtudhatjuk, hogyan lett az L. Ron Hubbard által kitalált eszmerendszer elképesztően népszerű Hollywoodban, és hogyan váltak olyan elismert és befolyásos filmesek híveivé, mint John Travolta és Tom Cruise, valamint a háromszoros Oscar-díjas Ütközések rendezője, Paul Haggis.

Az Esquire magazin által csak „korunk legfontosabb dokumentumfilmeseként” emlegetett Gibney három Emmy-díjat elnyert filmje provokatív történet az egóról, a kizsákmányolásról és a hatalomvágyról.

(A filmelőzetes ide kattintva nézhető meg)

A szcientológia logója

„A filmben az egyik exszcientológus bevallja, tevékenyen részt vett abban, hogy Nicole Kidman-t leválasszák Tom Cruise-ról a nő szcientológus szempontból kellemetlen családi háttere miatt, és mint tudjuk, a küldetést sikerrel végrehajtották. Nyáron az amerikai talkshow-k vezetői rengeteg szemrehányást kaptak azért, hogy ugyan készítettek interjút Cruise-zal a Mission: Impossible ötödik részének premierje kapcsán, de a dokumentumfilmben elhangzó vádakra senki nem kérdezett rá. Tom Cruise és Nicole Kidman „Nem csalás, önámítás” című, Lawrence Wright által írt könyvön alapuló filmből meglehetősen riasztó kép bontakozik ki, ami csak megerősíti a nézőben azt, hogy a szcientológia inkább tűnik jól jövedelmező vállalkozásnak, mint igazi egyháznak.

A film azonban azt nem vitatja, hogy a szcientológusok nagy része valóban vakon hisz abban, hogy a vallásuk tanaival egy jobb világot teremthetnek, hiszen a teljes világképük erre épül – a második generációs szcientológusok közül sokan például nem is ismernek másokat, csak szcientológusokat -, és az ember nem játszhat egy életen át színjátékot, inkább teljesen magáévá teszi azt, amit tanítanak neki.”
(https://qm4114.com/itt.html)

A film tökéletesen bemutatja e szekta tevékenységeit, többek között anno írt erről a 24.hu és az Origo is.

Hasonló, hazai jelenségeket ír róluk már 2001-ben Veér András és Erőss László „A szcientológia mocsarában: dokumentumok és következtetések” c. könyvben. (Lásd pl. ide kattintva)


2015-ben hazánkban a szcientológusok drogprevenciónak álcázott tevékenységgel szivárogtak be az iskolákba, ahol áltudományos módszerekkel drogterápiának álcázott marketingtevékenységet végeztek az egyház befolyásának növeléséért. (Lásd pl. ide kattintva)
A szcientológiához köthető alapítványok ezt később is folytatták. Az egyik szervezet, a „Virágozz és Prosperálj Alapítvány” 2019-ben közel 300 tanárnak szervezett felkészítést, a másik, az „Egy Toleránsabb Világért” nevű alapítvány pedig elismert gyermekvédő szervezeteket is megpróbált bevonni programjaiba.

2017-ben a rendőrség házkutatást tartott a Szcientológia Egyház Váci úti központjában. Személyes adatokkal való visszaélés gyanúja miatt nyomoztak. (Lásd pl. ide kattintva)

Talán nem meglepő, hogy a hazai bal-liberálisok a jogvédő szervezetekkel karöltve pont úgy tiltakoztak ez ellen, mint ahogy az előző részben ismertetett otthonszüléses csecsemőhalál miatt elítélt Geréb Ágnes mellett.

2019-ben Dudás Diána írt róluk könyvet, „Az én szcientológia sztorim (Egy volt szcientológus igaz története)” címmel. (Lásd pl. ide kattintva)
Ahogy ő írja, ez egy önfeltáró beszámoló öt démoni évről, melyet közöttük töltött. Feltárja, hogy milyen trükkök hatására ölik az emberek az összes energiájukat, idejüket és vagyonukat ebbe az első ránézésre is gyanús rendszerbe. Bemutatja, hogy az ígért, jedi lovagokat megszégyenítő képességek helyett egészen mást kapnak a szcientológiát követők. A könyv írója már 6 millió forintot költött el, mire végleg rájött: „a szcientológia mindig rosszabb, mint gondolod”.


Aki többet akar róluk tudni, egy másik volt szcientológus (aki 10 évig volt közöttük) szintén tényfeltáró jellegű blogot vezet róluk, ami itt érhető el: https://objektivszcn.blog.hu

MAGYARORSZÁGON 2012-BEN MEGVONTÁK
A SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZI STÁTUSZÁT,
azóta VALLÁSI EGYESÜLETKÉNT működik


- Az átverések kisegyházai

Márki-Zay Péter és az összellenzék szerint ez felháborító, hiszen a Szcientológia Egyház is igazán megérdemel minden olyan jogot, mint pl. a Római Katolikus egyház.

Ezzel „csupán” az a gond, hogy ez a kommunisták és egyéb baloldali társaságok hozzáállása.
Egyetlen valódi keresztény sem tud ilyen gondolkodással azonosulni, ugyanis Isten és az istenhiten alapuló vallás nem lehet azonos egy ember által kitalált baromsággyűjteménnyel, még akkor sem, ha arra még vallást alapítva tömegeket tudott magához vonzani.

Egy keresztény embernek kötelessége - legalább megpróbálni - megóvni nemcsak mások életét, hanem testi-lelki egészségüket is.
Ezért igyekszik önsorsrontó szenvedélyek útjától (pl. alkoholizmus, szerencsejáték-függőség, drogfüggőség) őket eltéríteni, nem pedig támogatni annak folytatásában.
Ugyanígy kötelessége – legalább megpróbálni - helyes utat mutatni az üdvözülés felé, nem pedig az elkárhozásban és önmaga tönkretételében támogatni a tévelygőt.

Márpedig az ilyen „kisegyházak”, akár az ezoterikus „alternatív világképek” az önsorsrontó önpusztítás útjai, amiket az iménti okból keresztény ember semmi módon nem támogathat.

Az ilyen kisegyházakat és egyéb áltanokat már régebben mi is elemeztük, itt: A sátán új nevei

Ha a magát nagyon-hívő nagyon-kereszténynek mondó MZP valaha is olvasta volna a Szentírást, akkor annak számtalan pontján találkozott volna azzal, hogy a téves tanokat NEM tisztelni, szeretni és elfogadni kell, hanem pont ellenkezőleg: megvetni, elfordulni azoktól és mindenkit tájékoztatni arról, hogy az hazugság.

Ellenkező esetben a hazugság támogatásával az ember maga is a hazugok bűntársává válik.

„Keressétek a jót és ne a gonoszt,
hogy éljetek, és akkor veletek lesz az Úr,
a Seregek Istene, amint mondjátok.

Gyűlöljétek a gonoszt és szeressétek a jót;
állítsátok vissza a kapuban az igazságot;
talán megkegyelmez az Úr,
a Seregek Istene a József maradékinak.”
(Ámós 5:14-15)

„Távozz tőlem, Sátán,
mert meg van írva:

Az Urat, a te Istenedet imádd,
és csak neki szolgálj!”
(Máté 4:10)

„(...) némelyek elpártolnak a hittől,
megtévesztő szellemekre
és ördögi tanításra hallgatnak.

Ezek képmutató hazudozók,
akiknek meg van a lelkiismeretük bélyegezve.”
(Pál 1Tim 4:1-2)

Márki-Zay Péter tehát ha legalább a kereszténység alapjaival tisztában lenne tudná, hogy az ilyen hamis vallásokat és áltanításokat nem támogatni kell, hanem felhívni az emberek figyelmét ezek álságos és káros mivoltára.

„(...) figyelmeztess bizonyos embereket,
hogy ne tanítsanak téves dolgokat,

ne vesződjenek mesékkel [...],
amelyek csak vitatkozásra adnak alkalmat,
de a hiten alapuló üdvrendet nem szolgálják.”
(Pál 1Tim 1:3-4)

(...) őrizd meg ami rád van bízva,
elfordulván a szentségtelen üres beszédektől
és a hamis ismeretnek ellenvetéseitől
amellyel némelyek kevélykedvén,
a hit mellől eltévelyedtek. Kegyelem veled! Ámen.”
(Pál 1Tim 6:20-21)

Márki-Zay Péter, Lukácsi Katalin és a teljes összellenzék azonban pont ellenkezőleg vélekedik.
Szerintük a történelmi egyházak támogatása helytelen, ők a kisegyházak felemelését támogatják.

Az ilyen ember tettei vajon Istennek, vagy a sátánnak tetsző cselekedetek?

De mi is történt 2012-re, mi volt az a Fidesz kormány által hozott jogszabály, amit a magát a „keresztény hit védelmezőjeként” beállító MZP (és követői) szerint el kell törölni, „hogy szabaddá tegyék az egyházakat”?

A szocialisták kormányzása alatt szabadon tombolt az, amit ők „szabad vallásgyakorlásnak” neveznek.
Akkoriban Magyarországon évente 10-15 új, hivatalosan is bejegyzett vallási közösség alakult.

Európában nálunk volt a legkönnyebb egyházat alapítani.

Ennek eredményeként 2002-ben listavezetők lettünk a kontinensen, 136 bejegyzett egyházzal. Ám ezen regisztrált egyházak zöméről pár évvel később csak sejteni lehetett, hogy talán még működik.
Egyházalapításhoz a rendszerváltoztatás utáni, 1990-es törvény száz alapító személyt tartott minimumnak, híveket nem követelt. Azt pedig senki sem ellenőrizte, hogy később nőtt-e vagy csökkent a tagok száma - ahogy azt sem, hogy az aláírók ténylegesen nem másik egyház hívei-e. (Lásd pl. ide kattintva)

A „kisegyházak” általában a tagok adományaiból és állami kiegészítő támogatásból éltek. Az új közösségek zömének alakulásakor gazdasági szempontok is szerepet játszottak. Megkapták az adójuk egy százalékával rendelkezőktől a vonatkozó összeget, amelyet az állam még kiegészített fél százalékkal.
2002-ben a „kisegyházak” összesen 413 milliót kaptak. Ezek az összegek később egyre csak növekedtek.
Az akkori törvények azt is megengedték, hogy ugyanazok a személyek több „kisegyház” alapításában is részt vegyenek.
Ráadásul ezen egyházaknak különböző, komoly adókedvezmények is jártak, amely szintén nem elhanyagolandó szempont annak, aki a „nyereségvágy egyházát” kívánta üzemeltetni önmaga számára.

Ilyen „kisegyházak” voltak pl. a „Magyar Boszorkányszövetség”(!!!), az „Idegen, Fejlettebb Intelligenciában Hívők Közössége Egyház”.

Talán mondani sem kell,
hogy ezek az ÁTVERÉS EGYHÁZAI,
az adófizetők pénzének
„misztikus” eltüntetésének módszerével.

Egyházat alapítani hazánkban akkoriban meglehetősen egyszerű volt. A sarlatánok és a nyerészkedők tömegével alapították az „egyháznak” nevezett pénznyelőiket.

Egyházként működött az ősi magyarok hitvilágát képzeletükből, ezoterikus abrakadabrák alapján rekonstruáló „Ősmagyar Táltos Egyház”, és a „Sri Sathya Sai Baba Székesegyháza” is. Ez utóbbi fényevést hirdetett, tanainak hála egy kohómérnök végzettségű férfi várandós felesége elvérzett az éhezés miatt, és valószínűleg mind férjére, mind kétéves gyermekükre is halál várt volna, ha a rokonok az utolsó pillanatban nem értesítik a hatóságokat. E fényevő egyház a 2009-ben, 239 adófelajánlásból 1 203 440 forintot kapott.
Az ó-egyiptomi külsőségeket felélesztő „Örök Élet Egyháza” kevesebbel is beérte. Főpapjuk(?!) Nagy János, alias „I. Ankh” számára 194-en ajánlották fel adójuk egy százalékát, így ezzel „csak” 1 297 623 forintot sikerült összeszednie. (Lásd pl. ide kattintva)

A 2002-ben alapították a „Születés Méltóságáért” nevű egyházat, amely például olyan liturgikus cselekményeket gyakorolt, mint az első menstruáció megünneplése, a szüzesség odaajándékozásának lelki előkészítése, illetve a „méhlepény megáldása”. Mivel saját elgondolásuk szerinti hitrendszere azonos volt a világ összes többi vallásával, bármelyik más felekezet tagja beléphet a jelentős részben dúlákból és bábákból álló közösségbe, sőt e nélkül is támogathatta őket. 2009-ben 3236-an adták nekik adójuk 1%-át, így csak ebből 12 millió forintot söpörtek be. (Lásd pl. ide kattinva)

Ott voltak még a „Fény lovagjai”, akik állításuk szerint a csak a látók által meghatározható energetikai pontokat stimuláltak égő füstölőkúppal. És ettől az energiaközpontban megtapadt pszichoszomatikus szennyeződéseket letapadásokat távolítottak el. Az ilyen szélhámosokról már írtunk a Csalók Misztériuma sorozatunk Az (ál)természetgyógyászok bűvésztrükkjei c. részében.
Volt „Akia Egyház” és „Tiszta Lelkű Emberek Egyháza” is.

S mi több: létezett a „Metafizikai Hagyomány Centruma” néven bejegyzett egyház is, amely mind a kereszténységet, mind a modern tudományosságot olyan fekélynek tartotta, amely ellensége a „fajnak” és az „ősi tudásnak” egyaránt. (Lásd pl. ide kattintva)

Olyanok is léteztek, mint például a „Derű egyháza”, az „Univerzum egyháza”, az „Árkádia fényeinek Spirituális Egyháza”, s mi több: a „Magyar jövőbelátók egyháza” is. (Lásd pl. ide kattintva)

Megjegyzés: a keresztény egyházak szemében ezek nem vallások, hanem kifejezette a sátánimádat BŰNEI.

„Az egyházatyák egyöntetűen követték a Szentírás szövegeit, valamint magát az Úr Jézust és az apostolokat abban, ahogy elvetették az okkultizmust, a mágikus-babonás gyakorlatokat és hitelemeket, a varázslás álcsodáit és bevonását az emberi hatalom jogtalan gyakorlásába. A mágikus gondolkodásról kimutatták egyfelől a bálványimádáshoz való gyökeres kötődését, másfelől a gonoszlelkekkel való kapcsolatát.
Világosan és egyértelműen tárgyalták valamennyien az asztrológiának, az okkultizmusnak vagy a reinkarnációnak a Bibliával, illetve az apostoli tanítással való összeférhetetlenségét is.

A Didakhé, azaz ,A tizenkét apostol tanítása' 110 körül készült, ókeresztény irodalmi mű, a legrégibb ránk maradt egyházi rendtartás. Ez egy nagy jelentőségű ókeresztény írásemlék abból az időből, amikor az apostoli kor éppen lezárult; oly nagy tekintélye volt, hogy a keresztény közösségek a 2. század folyamán sokfelé a liturgia keretében felolvasták.

A tízparancsolatról s a bűnökről szóló tanításai között az okkult bűnt, a varázslással való kapcsolatot a legsúlyosabbak közé sorolja: ,,Az utasítás második parancsa így szól: Ne ölj, ne törj házasságot, gyermeket meg ne ronts, ne paráználkodj, ne lopj, varázslással ne foglalkozz, ne keverj mérget, ne hajtsd el a magzatot. (...) Ne űzz madárjóslást sem, gyermekem, mert az is bálványimádáshoz vezet, se ráolvasást, se számmisztikát, se mágiát, ilyeneket se látni, se hallani ne kívánj. Bálványimádás ered mindezekbôl...'' (II,1; III,4)”

(Gál Péter: A New Age keresztény szemmel)

Mindebből is látszik, hogy a kereszténység már első perctől elutasította a különféle hazugságokon és átveréseken alapuló abrakadabrákat. Mágusok, varázslók, boszorkányok és vajákosok, jövőbelátók és delejezők (mai nevén: „csííííí”) meg minden hasonlók, magukról állított hazugságai nem tartoznak az ember valaha is elérhető képességeihez.
Aki magáról ilyet állított, már 2000 évvel ezelőtt is egyrészt szélhámosnak és/vagy bolondnak számított, másrészt nem Isten, hanem a sátán követőjének.

A szocialista-liberális (MSZP/SZDSZ) kormányok alatt növekvő kisegyházak tökéletes módszerek voltak az adófizetők pénzének lenyúlására is. A „jó elvtársak” tucatjaihoz voltak köthetők saját kisegyházak, melyekkel saját kezűleg lapátolták a saját zsebeikbe a közpénzeket „a vallások és az egyházak támogatása” címszóval.


- Jogértelmező fondorlatok

És akkor jött 2010, és a Fidesz kormányzat kezdete, ami radikális változásokat hozott a kisegyház-bizniszből élősködők nagy szomorúságára.

A 2011-es népszámlálás szerint 5,4 millió fő vallotta magát valamelyik vallási közösséghez tartozónak, ez elmarad a 2001. évitől, amikor még a népesség háromnegyede sorolta be magát.

A vallását megjelölő válaszadók három legnagyobb csoportja 2011-ben:
- 3,8 millió fő katolikus (ebből 180 ezer görög katolikus);
- 1 millió fő református;
- 200 ezer fő evangélikus
(Lásd itt: parlament.hu)

Ezen adatok rámutattak arra a tényre, hogy a vallásos magyar emberek a történelmi egyházakhoz szeretnek tartozni, nem pedig a fentebb említett boszorkányszövetségekhez, jövőbelátókhoz, szcientológusokhoz és hasonlókhoz.

Eljött hát az idő arra, hogy az adófizetők pénzét azok az egyházak kapják, akiknek valódi (és nagy létszámú) híveik is vannak azok helyett, akiknél a híveket a semmire kapott milliók pótolták.

Csakhogy ez nem is volt olyan egyszerű. A szélhámosságok nagy barátai ugyanis teljes erővel álltak ki az üzleti célból működő „kisegyházak” mellett. Politikai pártok, jogvédők és napilapok ontották magukból a sivalkodást, az új jogszabályokat a „szabad vallásgyakorlás eltörlésének” titulálva.

Hamar kiderült, hogy ebben is két, homlokegyenest ellentétes álláspont ütközik.

- Az egyik szerint az mondható egyháznak, aminek hívei is vannak szép számmal, és a hitélet szempontjából hasznos tevékenységet végeznek. (Lásd pl. ide kattintva)

- A másik szerint bármi lehet egyház, ha annak vezetője úgy látja jónak, és azt csinál, amit akar. Ellenkező esetben ugyanis sérül a „szabad vallásgyakorlás” elve. (Lásd pl. ide kattintva)

Ez utóbbi mellett érvelt pl. a bal-liberálisok vallástudományi szakértője, Gábor György is, aki akkoriban az MTA Filozófiai Kutatóintézetének volt a tudományos főmunkatársa, valamint az országos Zsidó Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára volt. 2021 februárjától a Freeszfe Doktori Tanácsának is a tagja.

2010 októberében Gábor György kijelentette, hogy az egyházak csupán a „lelkek piaca" és mindenkinek az egyéni döntése, eldönteni, hogy miben hisz. (Tehát szerinte minden vallás, hitrendszer és egyház csupán lélekkufárok üzletéről szól.)
Álláspontja részletezésében Hollandiát hozta fel példának, ahol már egyetlen ember is elegendő egyházalapításhoz, és az azzal járó kedvezményekhez és támogatásokhoz.

Itt érdemes megállni egy pillanatra. Egyszemélyes egyház favorizálása...
Ez a szó legszorosabb értelmében azt jelenti, hogy ha például Gréczy Zsolt megalapítja a „12 Centis Öröm” nevű egyházát, máris igényelhetne (és Gyurcsányéktól meg is kapna) évi 120 milliós egyházi támogatást.
Ráadásul onnantól a hírhedt önkielégítős fényképeinek küldözgetése (lásd pl. ide kattintva) rögtön nem szexuális zaklatás, hanem vallásosan átszellemült igehirdetés.
S mi több: a péniszéről készült fénykép valójában szent ikon.

Mókásnak tűnő példa, de ezen elképzelés joggyakorlata valóban és szó szerint ezt jelentené!

Ezekben az időkben arra is volt példa, hogy egy „kisegyház” mikrobusszal hozott külföldről eladásra - egyházi mivoltára hivatkozva vámmentesen - autóalkatrészeket (kipufogókat), mondván: ezek náluk szakrális kegytárgyak.

A Csalók Misztériuma sorozatunk 3. fejezetében (A világrombolók trükkjei) már részleteztük, hogy a marxizmusra csavarodott, különböző politikai ideológiák ateista (istentagadó) világnézetűek.

Számukra egyik vallás pont olyan, mint a másik, nincs különbség köztük. Nem véletlen, hogy az általuk létrehozott New Age mozgalom - ami nálunk főként ezoterika, vagy ezotéria néven ismert - szintén azt hirdeti, hogy minden vallás ugyanaz, csak azok „gonosz/buta” papjai ezt eltitkolják. Mára ebből világszerte sok milliárd dolláros forgalmat bonyolító üzletágak lettek.

Ugyanez nyilvánul meg a marxista gondolkodású társaságok politikai szemléletében is. Nekik minden vallás ugyanaz, így mindet ugyanazok a jogok illetik meg, függetlenül attól, hogy mit csinálnak vagy hányan vannak.

A 2010-ben kormányra került Fidesz/KDNP azonban nem óhajtotta a vallást és a hitet üzleti vállalkozásként kezelni, helyette a „bizniszegyházakat” megfosztotta a valódi egyházaknak járó kedvezményektől, támogatásoktól és jogoktól. (Lásd pl. ide kattintva)

Ezzel kapcsoltban pl. Tóth Károly (1931-2014), református püspök és parlamenti képviselő több módosító indítványt is beterjesztett. Az egyik ezek közül arra vonatkozott, hogy a törvény ne tíz, hanem legalább száz főt szabjon az egyházalapítás feltételéül. (Lásd pl. ide kattintva)

2010-ben a 185 magát egyháznak mondó szervezetből mindössze 6, (azaz HAT) olyan volt, aminek bizonyítottan tízezernél több hívője volt. Hogy a többiek mivel foglalkoztak addig, talán kár részletezni.
Ennek megfelelően az új egyháztörvény - mely idővel tovább szigorodott - először 200, majd 2000, végül 4000 hívőben állapította meg azt a minimumot, amivel már egyháznak lehet mondani valamit, mellé legalább 2 másik országban is jelen kell lennie, hitélettel és ne politikával foglalkozzon. Mindez azonos az emberek alapvető elképzelésével arról, mit is jelent az „egyház” kifejezés. (Lásd pl. itt: 2011 – jogszabály az egyházkénti elismerés elutasításáról)

Ezt az egyházakat sima lélekkufárkodós üzletként definiáló Gábor György így jellemezte: „Ez durva beavatkozás a vallási- és lelkiismeret szabadságba”.

A TASZ ennél is tovább ment: „Az új törvény egy olyan egyházszabályozást vezet be, ami továbbra is súlyosan csorbítja a vallásszabadságot, az egyházak egyenlőségét és az állam semlegességét.” (Lásd ide kattintva)

Hát igen... Baloldalon mi is lehetne szörnyűbb annál, hogy egy ember által kitalált, légből kapott ostobaságokon alapuló, magát egyháznak tituláló, ám hívek nélküli szervezet nem kap folyamatos, sokmilliós támogatást az adófizetők pénzéből.

Problémáikat Brüsszelbe vitték, és igyekeztek minél több kártérítést kicsikarni a magyar adófizetők pénzéből a károsult(???) bizniszegyházak javára. Mindezt a „vallási- és lelkiismeret szabadsága” címen, valójában a lélektelen lélekkufárkodók érdekeiért.
Érdemes átgondolni, hogy ezzel - és eme kamuegyházak eddig kapott pénzeivel - kik is károsultak valójában. Ám ezzel egyik jogvédő szervezet sem foglalkozott.

Az egyházak (jelenleg hatályos) jogi szabályozása ide kattintva érhető el.

Részlet:

7/A. § (2) A vallási közösség olyan világnézethez kapcsolódó tevékenységet folytat, amely természetfelettire irányul, rendszerbe foglalt hitelvekkel rendelkezik, tanai a valóság egészére vonatkoznak, valamint sajátos magatartáskövetelményekkel az emberi személyiség egészét átfogja (a továbbiakban: vallási tevékenység).

(3) Önmagában nem tekinthető vallási tevékenységnek:
politikai és érdekérvényesítő, pszichikai vagy parapszichikai, gyógyászati, gazdasági-vállalkozási, nevelési, oktatási (és felsőoktatási), egészségügyi, karitatív, család-, gyermek- és ifjúságvédelmi, kulturális, sport-, állat-, környezet- és természetvédelmi, hitéleti tevékenységhez szükségesen túlmenő adatkezelési, valamint szociális tevékenység.

Hogy miért volt erre szükség, a fentieken kívül nézzünk pár további példát.

„Számos hamis próféta fellép,
és sokakat tévedésbe ejtenek.”
(Máté 24:11)

2010-ben egy vállalkozó létrehozta „A Vonzás Törvénye Egyházat”, melynek hitvallása szerint: amire gondolunk és hisszük, hogy az lehetséges, erősen akarva valósággá válik. Ennek örömére - a törvényileg már akkor is tiltott – piramisjáték (avagy pilótajáték) szervezésével foglalkoztak. Túl nagy titkot nem csináltak ebből, hiszen még a szimbólumuk is piramis volt.
Főpapjuk(?!) pénzt gyűjtött azzal az ígérettel, hogy a tagok megfelelő számú további résztvevők beszervezésével a szervezőkön keresztül segélynek nevezett kifizetésben részesülnek. A „híveknek” ezzel a devizahitelekre ígértek megoldást(!), mondván: a befizetett összegnek a dupláját fogják visszakapni.
Természetesen pár főszervező kivételével senki nem látott egy fityinget sem, a beszedett több millió(!) forint a főpap(?!) úr és élettársa életminőségét javították. A károsultak idővel összefogtak, követeléskezelőhöz, majd a médiához fordultak. A dolog végül rendőrség elé került, vádemeléssel és bírósági tárgyalással folytatódott.
A főpap(?!) a tárgyaláson a szervezet egyházi jellegére, illetve karitatív célokra hivatkozott, közölte, hogy senkinek nem jár semmi, s mi több: amivel őt megvádolták, Istennek nem tetsző vétek, és mind elkárhoznak azok, akik ellene vádaskodnak. (Lásd pl. ide kattintva)

Igaz, a „kisegyházak” között volt olyan is, ami valóban karitatív tevékenységgel foglalkozott - ám az adó és egyéb kedvezmények és juttatások miatt nem alapítványként, hanem egyházként funkcionált.
Ilyen volt a 2006-ban bejegyzett „Derű Egyháza”, melynek vezetője az egyházak jogait módosító törvényt egy vele készült riportban szintén a vallásszabadságot sértőnek mondta. Ugyanakkor hozzátette, hogy szerinte az egyházak döntő többsége azért alakult a civil szférából egyházzá, mert így a tevékenységükhöz hetven százalékkal több finanszírozást kaptak. (Lásd pl. ide kattintva)

A televíziós távgyógyászból lett egyházalapító, Gyurcsok József által alapított „Egyetemes Szeretet Egyház” mibenlétét már részleteztük a Csalók Misztériuma sorozatunkban A sátán új nevei c. részben.

Az új jogszabály hatására csökkent a „hitpiac” üzletembereinek tevékenységében tagadhatatlanul meglévő nemzetbiztonsági kockázat mértéke, sőt a jogosulatlan állami támogatás és adóelkerülés egyik speciális, Magyarországra jellemző formája is megszűnt.


EZEKET A „KISEGYHÁZAKAT”,
ÉS AZ ILYEN TOBZÓDÓ SZÉLHÁMOSOK
FÉNYKORÁT AKARJA MÁRKI-ZAY PÉTER VISSZAHOZNI.

Ezt jelenti az álaluk oly sokat hangoztatott nyilatkozat: „A cél, hogy szabaddá tegyük az egyházakat, és megerősítsük őket a függetlenségükben!”, „kiállunk az elnyomott kisegyházak mellett!”,
„Az ellenzéki pártszövetség egyházpárti, a kormány az, ami egyházellenes” és egyéb hangzatos szövegek.

Az ilyen emberek tettei vajon Istennek, vagy a sátánnak tetsző cselekedetek?

Ha Márki-Zay Péter, Lukácsi Katalin és mind az őket támogatók valóban keresztények lennének, tudnák mi a kereszténység véleménye az ilyesmiről.

„Ami az eretnekeket illeti,
soha nem szántam meg őket; ellenkezőleg,
gondoskodtam róla hogy az egyház ellenségei
az én ellenségeim is legyenek.”
(Szent Jeromos)




- A hazai egyházak listája

Az egyházak 2011-ben indított jogi szabályozása következtében ma vannak egyházak, és vallási egyesületek.
Akik megfelelnek a minden normális ember által VALÓBAN egyházzal kapcsolatos elképzelésnek, MA IS EGYHÁZKÉNT TEVÉKENYEDNEK.

2018. évi CXXXII. törvény

a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény módosításáról

3/B. A bevett egyház
9/G. § (1) A bevett egyház az olyan bejegyzett egyház, amellyel az állam a közösségi célok érdekében történő együttműködésről átfogó megállapodást kötött. Az átfogó megállapodás megkötése, illetve annak módosítása során az állam nevében az egyházakkal való kapcsolattartás koordinációjáért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) jár el.

A bevett egyházak (Lásd ide kattintva)

1 Magyar Katolikus Egyház
2 Magyarországi Református Egyház
3 Magyarországi Evangélikus Egyház
4 Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
5 Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (Statusquo Ante)
6 Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség
7 Budai Szerb Ortodox Egyházmegye
8 Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus - Magyarországi Ortodox Exarchátus
9 Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház
10 Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye

11 Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje (Moszkvai Patriarchátus)
12 Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete (Magyarországi Unitárius Egyház)
13 Magyarországi Baptista Egyház
14 HIT Gyülekezete
15 Magyarországi Metodista Egyház
16 Magyar Pünkösdi Egyház
17 Szent Margit Anglikán/Episzkopális Egyház
18 Erdélyi Gyülekezet
19 Hetednapi Adventista Egyház
20 Magyarországi Kopt Ortodox Egyház

21 Magyar Iszlám Közösség
22 Magyarországi Muszlimok Egyháza
23 Krisztusban Hívő Nazarénus Gyülekezetek
24 Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
25 Az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország
26 Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza (Mormon egyház)
27 Magyarországi Jehova Tanúi Egyház
28 Buddhista vallási közösségek (Tan Kapuja Buddhista Egyház, Buddhista Misszió, Magyarországi Árya Maitreya Mandala Egyházközösség, Magyarországi Karma - Kagyüpa Buddhista Közösség, Magyarországi Kínai Chanbuddhista Egyház, Gyémánt Út Buddhista Közösség.)

Akik viszont nem feleltek meg mindannak, ami egy VALÓDI egyházzal/vallással kapcsolatos (amúgy elég minimális) elvárás, azok az egyházaknak járó különböző kedvezmények helyett vallási egyesületként tevékenykedhetnek.

„Vajon miféle közösségünk lehet azokkal,
kiknek nincsen remény!
Mondjuk magabiztosan Istennek
az eretnekekről,
szólván:

'Ne gyűlöljem, Uram, aki téged gyűlöl?
Ne irtózzam azoktól, akik ellened lázadnak?’ ”
(Jeruzsálemi Szent Cirill)

Tehát mindazok, akikért a baloldal egységesen háborog, azok azért nem minősülnek egyháznak, mert egyszerűen nem voltak képesek megfelelni a legalapvetőbb elvárásoknak sem.

Ilyenek például:

- a „Magyar Boszorkányszövetség”, akik kénytelenek saját maguk által vett seprűn lovagolni
- az „Idegen, Fejlettebb Intelligenciában Hívők Közössége Egyház”, akiknek Erich von Däniken könyveit saját pénzükből kell megvenni
- a „Derű Egyháza”, ami immár egyesületként lehet vidám
- a „Fény lovagjai”, akik azóta állami támogatás nélkül látják a varázspontokat
- a „Születés Méltóságáért”, akik kénytelenek ingyen megáldani a méhlepényeket
- az „Univerzum egyháza”, mely hiába igényelne pénzt intergalaktikus űrhajók építésére

Valamint:

- a „Magyarországi Szcientológia Egyház”, ami az USA-ban kiharcolttal ellentétben nálunk kénytelen adót fizetni
- a „Metafizikai Hagyomány Centruma”, ami már állami támogatás nélkül gyűlöli az összes világvallást és a tudományt

És

Iványi Gábor,

aki a megfelelő számú hívő és egyéb előírások teljesítésére képtelen volt az elmúlt 11 évben, e helyett szép nagy fehér szakállat növesztett, és azt lengetve dühöng, hogy az ő egyháza, a „MET”, még mindig csak vallási egyesület.

„Felháborítónak tartom, hogy az ötödik módosítás után is újra neki kell feszülnünk annak, hogy az alkotmánysértő módon elvett jogainkat visszakapjuk. Mi nem egy új vallási felekezet vagyunk, akiket parkoltatni kellene előbb egyesületi formában” - mondta erről Iványi Gábor 2012-ben. Persze az, hogy ő mind háborodik fel, az ő dolga.
Viszont az új egyházi törvények az alkotmánybíróság elfogadásával működnek, vagyis megfelelőek az alkotmánynak. Még akkor is, ha ez számára sértő.


Mit érdemes tudni a „hetente bérmáló” álkatolikus Gyurcsány Ferenc kedvenc lelkipásztoráról?

A bal-liberális sajtó számtalan ömlengésének, valamint a politikai pártok önreklámozás célú tüntetéseinek köszönhetően Iványi Gáborról a köztudatban egy módfelett téves elképzelés alakult ki.

Az emberek fejében ő egy hatalmas, minimum fél Európát magába foglaló egyház vezetője.
És ez az egyház soha ki nem fogyó magánvagyonából megállás nélkül adakozik és segít minden hozzá fordulón. Ám a gonosz kormány csak a „gonosz kedvenceit” támogatja, őket - noha élő szentek - pedig úgy nyomja el, mint láncdohányos a cigarettacsikket.
Ez azonban egyáltalán nem így van.

Először is Iványi Gábornak több, jogilag (és így anyagilag is) egymástól független tevékenysége van. Ezek egyike a MET nevű egyház, a másik pedig különböző alapítványok, pl. a köztudatba sulykolt Oltalom Karitatív Egyesület.

Mindkettőt az édesapjától örökölte.

Ez a történet 1928-ban kezdődött Budapesten, amikor megszületett Lautenbach István és Freund Mária gyermeke: Lautenbach Tibor Jenő. A II. világháború vérzivataros időszakában Lautenbach István megkeresztelkedett, és családostul felvette a lutheránus (vagyis evangélikus) hitet. Innentől a neve Lautenbach István helyett Iványi István lett, a fiáé pedig Iványi Tibor.
A gyermek Tibor középiskolai tanulmányait részben a Budapesti Evangélikus Gimnáziumban végezte, majd 17 évesen (1945-ben) a Pesti Metodista Gyülekezetbe került. Itt Szécsey János (eredeti családneve: Schmidt) hatására úgy döntött, áttér a metodista hitre, s mi több: lelkészi szolgálatra is jelentkezett.

19 éves fiatalemberként (1947-ben) Szolnokra helyezték, ahol kilenc éven keresztül gyülekezetalapítási missziót folytatott, ő lett az egyház Szolnoki Körzetének megalapítója.
1949-ben diakónusnak szentelték.

Mindez „Sztálin legjobb magyar tanítványa”, Rákosi Mátyás terroruralma idején, amikor kitalált vádakkal százakat végeztek ki koncepciós perekben, százezreket internáltak, és a katolikus vallást gyűlölték és tiporták.

Bár a kommunista alkotmányok névleg mindenhol garantálták a vallás- és véleményszabadságot, valójában a keresztény hit és az egyházak megsemmisítésére törekedtek - pont úgy, mint a jakobinusok.

1946-ban betiltottak minden keresztény egyesületet, vezetőiket koholt vádak alapján börtönbe zárták.
Ács Ferenc István pálos szerzetest pl. már az elfogásakor agyonlőtték, majd a holttestet vonat alá lökték. (A holttestét jóval később, Mecsekalján egy vonat kerekei alatt találták meg.)
Kováts Ferenc szerzetest az ÁVH-n szó szerint agyonverték.
Mindszenty bíboros asszisztensét, Vezér Ferenc Szaniszlót letartóztatták, a börtönben több hónapon át kegyetlenül kínozták, majd koholt vádak alapján halálra ítélték és kivégezték. (Bővebben erről pl. ide kattintva)

Rákosi 1948-ban, a kommunista vezetők értekezletén meghirdette: „a klerikális reakcióval az év végéig végezni kell”.

Nem sokkal később letartóztatták Mindszenty József bíborost is, akit a fogva tartása alatt folyamatosan vertek majd hamis vádakkal őt is elítélték. (Lásd pl. ide kattintva)

A protestáns, az izraelita és az unitárius egyházakat belülről, beépített kollaboránsaik segítségével bomlasztották. Így volt lehetséges, hogy azok intézményeik többségét „önként” átadták az államnak.
1950 nyarán mintegy 2500 szerzetest internáltak, szeptemberben az Elnöki Tanács feloszlatta a szerzetesrendeket. Koncepciós perek sorozata indult, melyek nemegyszer halálos ítélettel, illetve kitelepítéssel, munkatáborba hurcolással végződtek. (Bővebben erről pl. ide kattintva)

1950-ben az egyházak szétbomlasztására létrehozták a „békepap-mozgalmat”, mely az Országos Béketanács által felvett „békegondolatot” támogatta a papság és a hívek körében. (Magyarán: Isten helyett a kommunistákat szolgálták, híveik lelki üdve helyett az AVH érdekei szerint.)

A papok, lelkészek további pártállami „kézben tartására" 1951. május 18-án állították fel az Állami Egyházügyi Hivatalt (ÁEH). (Lásd pl. ide kattintva)

E vészterhes időket nézve Iványi Tibor nagyon szerencsés fiatalember lehetett, hiszen őt nem börtönözték be, nem ítélték el, nem verték össze, sőt: 1956-ban Ferdinand Sigg metodista püspök Budapesten lelkésszé szentelte.
1957-ben a Nyíregyházi Körzet lelkészévé nevezték ki, amelyet tizennégy éven keresztül vezetett.

A kommunizmusban töltött boldog, nyugodt időszaka 1973-ban egy időre megszakadt.
Ekkor különböző konfliktusok miatt 2 lelkésztársával, 2 diakónussal és a hozzájuk kötődő hívekkel kilépett a Magyarországi Metodista Egyházból.
Bizonyos történetírások szerint ennek oka az volt, hogy Iványiék nem bírták tovább a Metodista egyház vezetőinek együttműködését a kommunista (szocialista) hatalommal. (A Metodista egyház akkori vezetői erről másként vélekedtek.)

A kilépett csoport 1981-ben kapott állami elismerést Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (röviden: MET) néven, melynek elnöke 2009-ben bekövetkezett haláláig Iványi Tibor volt. (Lásd pl. ide kattintva)

Itt megint érdemes tenni egy kitérőt.
A kommunista retorikák szerint az 1960-as évek után már senkit nem bántalmaztak vagy börtönöztek be politikai okokból. De ez nem igaz. Egyszerűen csak az ilyen esetekről nem tájékoztatták a közvéleményt - és ez nagy különbség.

Lássuk, mennyire lehetett valaki Kádár János rendszerének ellensége az 1980-as évek elején.

1979-ben alakult egy tinédzserekből álló zenekar, Come on Punk group (röviden: CPg) néven. (Életrajzi dokumentumfilmjük - A privát rocktörténet sorozat 42. része - ide kattintva érhető el)

Nem voltak ismertek, se tévé, se rádió nem adta le egy számukat sem, művelődési házakban adtak koncerteket jobbára pár tucat fős közönségnek. A rendőrség azonban figyelte, és folyamatosan zaklatta őket, rendszeresek voltak náluk az éjszakai/hajnali házkutatások és ellenőrzések.

Valójában nem voltak rendszerellenesek, csak afféle mindenellenes lázongó kamaszok, akik vették a bátorságot ezt a koncertjeiken is kimondani.

Így született egy számuk, CC20 címmel, ezzel a szöveggel:

„A szovjet atom is atom
A totalitást nem bírom
A rendőrség is zaklat/üldöz engemet

Az USA atom is atom
Keleten és nyugaton
Hatalomért kűzdenek

R. :
CC20, CC20, CC20 keleten
Neutron, neutron, neutron nyugaton

A hatalom, az hatalom
Keleten és nyugaton
A hajsza mindenütt egyre megy”

(Lásd pl. ide kattintva)

Ezért a dalért 1983-ban két év letöltendő börtönbüntetést kaptak.

A vád: közösség elleni izgatás és más népcsoportok elleni uszítás volt.
Részlet a bírói ítélet indoklásából:

„(...) egyértelműen és megnyugtató módon megállapítható tényállás szerint a vádlottak a CPg-együttes keretén belül megvalósított magatartásukkal a Magyar Népköztársaság alkotmányos rendje, szövetségi, barátsági és együttműködésre irányuló nemzetközi kapcsolata elleni érzelmeket igyekezett szítani, mégpedig nihilista, anarchista alapokon, tehát gyűlöletkeltési szándékkal.
Ezt az általuk előadott számok egyrészt konkrétan ki is mondták.

Vannak azonban olyan számaik is, melyek érzelemkeltő képek, allegóriák, metaforák felhasználásával, gondolkodási úton juttatják hallgatójukat hasonló eredményre (...).”

(Lásd pl. ide kattintva)

A baloldali narratívák szerint Iványi Tibor mindig keményen felszólalt a kommunista elnyomás ellen, antikommunista volt és mindig küzdött az elnyomottakért, a megalázottakért és az igazságtalanságok ellen.

Életútját nézve tehát elképesztően szerencsés ember volt, hiszen Rákosi idején lelkészként tevékenykedett, Kádár idején pedig saját egyházat alapíthatott.

Iványi Tibor 2009-ben bekövetkezett halála után a MET nevű egyháza, illetve különböző, a rendszerváltoztatás után általa létrehozott alapítványok vezetője a fia, Iványi Gábor lett.

Iványi Gábor azonban hiába örökölte meg édesapja vállalkozásait, ő maga már nem lett ilyen örökké szerencsés.

Miután elvégezte a Magyarországi Szabadegyházak Tanácsa lelkészképzőjét, a Wesley János Lelkészképző Főiskolán tanult tovább, diplomáját is itt szerezte meg.

Ezt a főiskolát (is) az édesapja, Iványi Gábor hozta létre még 1987-ben, a (szintén általa alapított) Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) nevében, és 1991-ben lett felvéve az egyházi felsőoktatási intézmények lajstromába. (Lásd pl. ide kattintva)

Továbbtanult, és 2008-ban megkapta az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem címzetes egyetemi tanár rendet is.

1981-ben alapító lelkésze volt a(z édasapja által létrehozott) Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek. Nagyjából azóta foglalkozik politikával is.

Kezdetben a Beszélő c. folyóiratba írt titokban szamizdatokat, majd 1988-ban Göncz Árpád és mások társaságában nyilvánosan is politizálni kezdett.
1990-ben az elsők között csatlakozott a Szabad Demokraták Szövetségéhez (SZDSZ), melynek színeiben 1990-től 1994-ig, majd 1998-tól 2002-ig országgyűlési képviselő lett.

Az SZDSZ a lényegi politikai tevékenységeit mindig a kádári kommunista pártból (MSZMP) alakult MSZP-vel, koalícióban végezte. Először 1994-től 1998-ig (Horn kormány) majd 2002-től 2006-ig (Medgyessy majd Gyurcsány kormány) aztán 2006-tól 2010-ig (Gyurcsány majd Bajnai kormány).

E koalíció tevékenységeit a népnyúzás, „megszorításos” sarcolás, adóemelések tömkelege, devizahitelektől és munkanélküliségtől nyomorba süllyedt emberek, romba dőlt ország és csőd közeli állapotba jutott gazdaság jellemezték.

Iványi Gábor pártja, az SZDSZ ennek következtében minden támogatását elveszítette, már senki sem szavazott rájuk. A párt a gyakorlatban 2013 végére megszűnt működni, de csak 2014 szeptemberében született a megszűnését hivatalosan is kinyilvánító határozat. De nem tűntek el nyomtalanul, több milliárdos adósságot hagytak maguk után.

Ebből a pártból a közéletben mára egyedül Iványi Gábor maradt.
Azóta Gyurcsány Ferenc is kilépett az MSZP-ből, és az onnan átcsábított tagokkal 2011-ben létrehozta a „Demokratikus Koalíció” (DK) nevű pártját, aminek egyik frontembere a saját felesége, Dobrev Klára, akinek a nagyapja Kádár idején Nagy Imrét is felakasztatta.

Nem véletlenül beszél meg szervez tüntetéseket Gyurcsány Iványiért, és nyilatkozik állandóan Iványi Gyurcsányt dicsőítve.

Kettejük kapcsolata a szovjet tankok által létrehozott Kádár-rendszerből kinőtt, MSZP-SZDSZ partnerség kísértete.
A múlt kísértete, a kommunizmus kísértete.


Megjegyzés: mindezt a nemrégiben, Iványi úrért szervezett tüntetésnél jobban semmi sem támasztja alá. (Lásd pl. ide kattintva)

Ennek „oka” az volt, hogy Iványi Gábor egyik alapítványánál megjelent a hatóság, feltörték és lecserélték a zárakat, és lefoglalták az ott található dokumentumokat. A tüntetők vezetői (pl. a DK egyik frontembere, Vadai Ágnes) erre azt mondták: „ez önkényuralom, ilyen egy jogállamban elképzelhetetlen”.
Valójában amióta hatóságok léteznek, azóta így cselekednek. Ha valaki felszólításra nem viszi be a kívántakat, elmennek érte. Ha nem törnék fel a lezárt ajtókat, akkor mindig minden hatóságot gyerekjáték lenne kicselezni: egyszerűen nem kellene beengedni őket, és akkor soha senkit sem tudnának letartóztatni, nem lehetne házkutatást végezni, dolgokat lefoglalni, stb.
Tehát e tüntetés (is) pont olyan hazugságon alapult, mint a „dübörgő” szocializmus összes többi meséje.

Ilyen az is, hogy Iványi Gábornak milliárdokkal tartozik a kormány, csak nem fizeti ki. Ha valóban így lenne, határidőre megkapta volna. Ha ez nem történne, nemcsak hogy eljárást indíthatna, hanem horribilis összeget is követelhetne a késedelem miatt. Az összellenzéki mesék és narratívák alátámasztásaként az sem véletlen, hogy nem mutogatnak soha jogerős bírósági végzéseket és egyéb dokumentumokat – ilyenek ugyanis nem léteznek.

Persze, persze, ők nem kommunisták. Ők demokraták. Gyurcsány Ferenc például annyira katolikus, hogy (ő maga mondta egy riportban) rendszeresen jár bérmálni. Demokrataságát pedig a 2006-os rendőrterror és a szemkilövetések jellemzik.

Iványi Gábor is keresztény. Elvégre a MET egyházának vezető lelkésze.
Igaz, máig nem volt képes az édesapjától örökölt egyházat a valódi egyházak közé emelni, helyette pont olyan vallási szervezetként működteti, mint a „Magyar Boszorkányszövetség” vagy a „Metafizikai Hagyomány Centruma”.

De legalább oly erős a hite Istenben, mint Jóbnak, vagy Péter apostolnak. Ja, nem.
2021-ben azt nyilatkozta, hogy megrendült a hite. Magyarázatnak pont azokat az indokokat hozta fel, amiket egykori koalíciós szövetségese, Gyurcsány Ferenc szokott hazudni (reggel, éjjel meg este). (Lásd pl. a 24.hu cikkét erről)

Majd azt nyilatkozta, hogy az egész keresztény vallást romlott gyümölcsöskertnek tartja. (Lásd pl. a hvg cikkét ide kattintva)

Persze az is lehet, hogy ezzel a saját, eddigi lelkipásztori tevékenységére gondolt.


Aztán nem is habozott sokat, körülmetéltette magát (lásd pl. ide kattintva) és a zsidó vallás szokása szerint héber nevet vett fel. (Lásd pl. ide kattintva)

Iványi Gábor erről szó szerint ezt mondta: „Jézus mondja: »Rossz fa nem teremhet jó gyümölcsöt«. (...) Ha én végignézek ezen az óriási gyümölcsöskerten, ami a kereszténység, akkor azt mondom, hogy ezek ehetetlen gyümölcsöt termő fák, amik legfeljebb árnyékot adnak.” (Lásd pl. ide kattintva)

Igaz, a zsidó hagyományok szerint csak az lehet zsidó, aki annak született. Ám nem akárhogy: ehhez az édesanyjának zsidó asszonynak kell lennie. Iványi Gábornak azonban az édesanyja nem, csak az édesapja (Iványi/Lautenbach Tibor) született annak.

Ennél fogva a hazai zsidó közösségek döntő többsége NEM ismeri el Iványi Gábor zsidóságát, s mi több, a Mazsihisz sem. (Lásd pl. ide kattintva)
Pedig a Mazsihisz eddig mindenben segítette. Olyan is volt, hogy egymillió forintot adományoztak Iványi keresztény egyházának, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek (MET). (Lásd pl. ide kattintva)

Hogy mi módon lehet egy keresztény egyház legfőbb lelkésze egy olyan ember, akit elhagyott a hite, nem részletezem.

Mindenesetre érdekes lehet a MET lelkipásztoraként keresztény Istentiszteletet tartani a gyülekezetnek úgy, hogy közben a kereszténységet rossz fa rohadt gyümölcsének tartja, megtagadta Jézus Krisztust, és héber nevet felvéve a zsidó vallást választotta úgy, hogy az érintettek (évezredes hagyományok okán) nem fogadják maguk közé.

Némi iróniával élve úgy lenne teljes a kép, ha mindehhez felvenné az iszlám hitet, majd beköltözve a Krisna-völgybe buddhista szútrákat olvasgatna. (Így lenne igazán alulmúlhatatlan az a blaszfémikus eretnekség, ami Iványi Gábor hitét - pontosabban hitetlenségét - jellemzi.)


A magát katolikusnak mondó, állítólag keresztény szemlélettel élő MÁRKI-ZAY PÉTER kit is akart Magyarország köztársasági elnökének? Hát persze hogy azt az Iványi Gábort, aki nem sokkal a jelölése előtt tagadta meg a kereszténységet.

„Iványi Gábor személye számunkra,
jobboldaliak számára is mértékadó”

(Márki-Zay Péter - lásd pl. ide kattintva)

Talán nem is kell többet mondani arról, hogy MZP mit is ért keresztény világnézet alatt.

Istentagadás, boszorkányság, ezoterikus világképpel vegyített kommunizmus.

Ennél sátánibb hátsó szándékai még Lucifernek sincsenek.

Mindezek ismeretében mindenki eldöntheti, hogy Márki-Zay megválasztása esetén felelősségteljes közjogi méltóság, vagy felelőtlen, keresztényellenes, az adófizetőket rabló és sarcoló közellenség lenne.


Még egy gondolat Iványi Gáborról, MZP példaképéről.

Ahogy fent említettük, a szcientológia alapítója, Ron Hubbard nem fizetett adót, helyette inkább egy hajón a nemzetközi vizekre költözött.
Iványi Gábor sem fizetett adót. Nem, nem az egyháza, hanem az alapítványai után.

Egy alapítvány - legyen az bármilyen célra is létrehozva, gazdasági tevékenységet végez.

Az alapítvány is pont olyan cég, mint az összes többi vállalkozás.
Ha egy építőipari céget megbíznak útépítéssel, akkor a pénzt a megbízó adja, a cég pedig - mint kivitelező - megépíti az utat.
Ha egy karitatív tevékenységet végző alapítvány pénzt kap a megbízóitól (adományok) akkor - mint kivitelező - adományokat fog osztogatni belőle.

A karitatív tevékenység is gazdasági tevékenység. Az ilyen alapítványok úgy működnek, hogy a befolyt pénzekből (állami és egyéb támogatások, civil adományok, stb.) gazdálkodnak.
Mivel mindenki pénzből él, aki az alapítványnak dolgozik - legyen az bármilyen pozíció - annak pénzt KELL fizeti. Az elnöktől a sofőrig mindenkinek. Ugyanis törvényileg nem lehet napi 6, 8 (vagy több) órában folyamatosan ingyen dolgoztatni valakit - ez rabszolgatartás lenne. Rendes munkabért kell fizetni mindenkinek.
Miután ez megtörtént, lehet gondolkodni, ténykedni azon, hogy a fennmaradó pénz mire legyen költve.

Iványi Gábor az édesapjától ilyen cégeket is örökölt. Ezek az Oltalom Karitatív Egyesület, a fővárosi Hajléktalan Szálló, Népkonyha, Kórház, és a Wesley János Lelkészképző Főiskola.

Iványi Gábornak ez bevétel/kiadás vállalkozói szemléletű (és kötelességű) gazdasági tevékenység olyan „jól” ment, hogy az adóhivatal 3 milliárd (vagyis 3 ezer millió) forint be nem fizetett adót követel tőle. (Lásd pl. ide kattintva)

Mellé még a dolgozói utáni járulékokat sem fizette be. (Lásd pl. ide kattintva)

Pedig sajtóhírek szerint még Gyurcsány Ferenc lánya is neki dolgozott - így az ő járulékai se lettek befizetve.
Hogy ezért mi lesz az MSZP-SZDSZ kísérteteként eddig működött Gyurcsány-Iványi koalíció sorsa, az a jövő titka.

Az viszont már jelenleg is tény, hogy Gyurcsány, Iványi és Márki-Zay csak kereszténynek mondják magukat, de nem azok.

S mi több: egy valóban keresztény ember eleve nem támogat baloldalt. Egy katolikus pedig nem is támogathat keresztényüldöző, ateistákból álló, boszorkányokat tisztes egyháznak tituláló pártokat. De erről majd legközelebb.



(by L.W.L.)
2022.03.17.



« Előző rész

Keresztény-e Márki-Zay Péter? (1. rész) (2022.03.12.)
Ki támogat halált és gyilkosságot?
  Következő rész »

Keresztény-e Márki-Zay Péter? (3. rész) (2022.03.19.)
Támogathat-e keresztény ember bal-liberális ideológiákat?


A témához hasonló, előző bejegyzések:

- 2022.02.14. Ki képviseli a horogkeresztes vörös csillagot?
Avagy: MZP véletlenül igazat mondott, de visszavonta. (megnyitom)


- 2021.10.21. Márki-Zay minden magyar ellen
Avagy: Önleleplező vágyak a szavak mögött. (megnyitom)


- 2019.05.16. Márki-Zay, az NGO tábla és Kész
Avagy: A NAGY LEBUKÁS. (megnyitom)





Kiemelt bejegyzések

ÚJ!

Új, elektronikus könyveinket kis részekre bontva tesszük közzé.
 

 

A visszatérő múlt csapdái:
     


Aktuálpolitika:

   

(A liberalizmus világa)
           
 
A négy legolvasottabb bejegyzés:
       
 
Történelem:
   
   
 
Nyugat alkonya:
   


Vitathatatlan.blogspot.hu

Tények a világról és ami mögötte van
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék

Facebook

2018. február 19.
Ez az oldal a Facebookon is követhető


 

Kérdés, kérés, észrevétel?

A Facebook alkalmazásaival az üzenetküldés is egyszerű.


VIDEÓK!

Legújabb videóink immár elérhetőek a vk.com oldalán is.

VITATHATATLAN TÉNYEK
A világról és ami mögötte van.

Fontos dolgokról, vitathatatlanul érthetően és egyszerűen.
Kövesse a vitathatatlan.blogspot.hu híreit videó csatornánkon is: https://vk.com/vitathatatlan