vitathatatlan.blogspot.hu
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék
(x)

2022. június 29., szerda

Végre! Leleplező videók egy kártékony szektáról.


Avagy: Zsarolások, kifosztások és gyilkosságok a „földönkívül istenség” hívei között.

Leleplező dokumentumfilm-sorozat készült a világ legismertebb, és egyik legveszélyesebb szektájáról, melyet szcientológia néven ismerünk.

Nem, nem a távoli Amerikában, nem valami elmaradott harmadik országban, hanem itt, Magyarországon is, napjainkban.
Szép csendesen, magukat vallásnak álcázva segítik az embereket megszabadulni minden pénzüktől, bevetve minden olyan eszközt, amiről az átlagember azt hiszi, csak a filmekben létezik.

A szcientológiáról már többször is írtunk a Csalók Misztériuma c. sorozatunkban:
Nem véletlenül, ugyanis e világméretű,

önmagát amerikai egyházként bemutató társaság egyik alapköve a New Age világának.

A manapság divatos fénylénykézés, a thétázás, 12 dimenziózás, ufózás, ősi/új földönkívüli istenezés és még oly sok más zagyvaság zömmel L. Ron Hubbard (1911-1986) amerikai sci-fi-író képzeletvilágának és utánzóinak köszönhető.

A szcientológia csupa szépet és jót ígérő, álspirituális és áltudományos halandzsái mögött olyan professzionális kifosztási módszerek vannak, amiket még a Cosa Nostra is megirigyelne.

A sztori dióhéjban: réges-régen, a galaxis fura földönkívüli ura, a gonosz Xenu mindenkit leigázott.

Xenu

A legyőzöttek lelkét egy lélekszívóval összeszedte, majd a Földre dobta egy vulkánba, amit hidrogénbombával rájuk robbantott. E lelkek a thetánok, amik kimásztak a föld alól és az emberekbe költöztek.
Ám az emberek mind alantasak és elnyomók, csak a Hubbard által kidolgozott „thetántisztító” módszerekkel lehetnek tiszták, és legalább oly felsőbbrendűek, mint Hitler árjái.

Sőt, a szcientológia legmagasabb szintjén Jedi-lovagokat megszégyenítő képességekre tesznek szert. Hogy ez mielőbb megtörténjen, folyamatosan minden adatot összegyűjtenek minden tagról, a legapróbb részletekig. Hogy aztán később, ha valaki már nem akar még több milliót áldozni a „fejlődésére”, ezekkel zsarolhassák őket, de vannak verőemberek is a meggyőzéshez.

A fő célcsoport a gazdag vállalkozók, illetve sikeres közéleti és politikai emberek. De a bankhitelképes átlagember is tökéletes, se mi több: egymilliárd évre(!!!) szóló szerződés aláírásával akár 11 évesen is el lehet kezdeni a reggel 8-tól éjjel 10-ig tartó rabszolgamunkát.

Az ellenállás értelmetlen - ehhez a bőr elektromos ellenállását mérő hazugságvizsgáló gépet is használnak, „auditálás” néven; és akinél kiderül, hogy bármiben ellenáll, súlyos büntetésekben részesül. Ezt náluk az elnyomás elleni harcnak hívják, a világ megmentése érdekében.

A szcientológia egyike azon szektáknak, akiket Márki-Zay Péter és náci-kommunista társulata egyház szintre akart emelni. (Erről itt írtunk részletesen)

Nemrég a thetán-tisztító, félisten-képző társulat Magyarországi ténykedéséről 6 részes, leleplező dokumentumfilm sorozat indult, „Szcientológia akták” címmel.

Az előzetese:

(Új ablakban ide kattintva)


A sorozat első része (29 perc) itt nézhető meg: https://youtu.be/3mBqDxxO_CA

A sorozat egyik készítőjével (Dudás Diána, aki 6 évig volt szcientológus), illetve az ő saját esetét leíró könyv írójával készült egy hosszú (1 óra 45 perc) online beszélgetés is a szcientológia mibenlétéről, ami itt érhető el: https://youtu.be/r81X1Q6larQ

A sorozat másik készítőjével, Bonyai Péterrel (aki tíz évig volt szcientológus) Skrabski Fruzsina már 2011-ben is készített riportot, „Szcientológia: elnyomók és elnyomottak” címmel: https://youtu.be/tWNuOPEVk0U
Ebben megszólal olyan ember is, aki 11 évesen került a szcientológia szerzetesrendjébe és három év után már öngyilkos akart lenni.
Ennek második része „Nem akartam agytalan robot lenni” címmel itt nézhető meg: https://youtu.be/tZ6Uot-kecQ

A szcientológiát első perctől adócsalás és zsarolások jellemezték, később már a jogszabályokkal való visszaélések és gyilkosságok is. 2015-ben az Oscar-díjas rendező, Alex Gibney a Pulitzer-díjas Lawrence Wright könyve alapján „Szcientológia avagy a hit börtöne” címmel készített róluk 2 órás dokumentumfilmet: https://youtu.be/WLIUEN_3ff8

Amikor 2017-ben Magyarországon rendőrségi nyomozás indult a szcientológia ellen illegális adatgyűjtögetéseik miatt, a TV2 is csinált róluk egy gyors, 6 perces ismertetőt, „A szcientológia nem egyházként, hanem álcázott üzletként működik” címmel. (Lásd ide kattintva: https://youtu.be/7m-nqnmhCC0)
Ebben Forgács Ágnes, a Ripost újságírója a saját tapasztalatait osztotta meg a nézőkkel. Bejutott az egyik drogelvonó szervezetükbe úgy, hogy páciensnek adta ki magát. Elmondása szerint a 4 hónapos kezelés (akkor) 4,4 millió forintba került.

2019-ben Földi-Kovács Andrea a Hír TV-s Terc c. műsorában is bemutatta őket: https://youtu.be/hAWFIkr7c8U

A most debütáló magyar dokumentumsorozat, a „Szcientológia akták” Youtube csatornája itt érhető el: https://www.youtube.com/user/dudasdiana/videos

A készítő Facebook oldala itt követhető: https://www.facebook.com/dudasdianahivatalos

Miért érdemes megnézni?

Főként azért, mert tanulságos.

Megmutatja, hogyan képes egy szekta magához csábítani, behálózni majd kifosztani emberek tömegeit a XXI. században.

Mára a New Age számtalan ezoterikus, ufológiai, meg para(ab)normális irányzata másolja őket, újabb halandzsákkal és átverési módszerekkel – melyek közül sokat már bemutattunk a Csalók Misztériuma sorozatunkban, de a folytatásokban még többet fogunk.

Az 1800-as évek második felében végbement egy okkultizmust újragondoló hullám, aminek során számos olyan titkos és félig titkos társulat jött létre (pl. rózsakeresztesek), amelyek a korábbiakhoz képest sokkal nyíltabban felvállalták a fekete mágiát és/vagy az okkult spiritualizmust.
Ezek különféle ókori gnosztikus és pogány nézeteket mostak egybe a későbbi luciferiánus és a bogumilizmus sátánimádatával.

„Teljesen természetes Sátánt, a Teremtés Könyvének Kígyóját úgy tekinteni, hogy ő a valódi teremtő, a jótevő, a szellemi emberiség Atyja. Mert hiszen ő volt a 'Fény Hírnöke', a ragyogást kisugárzó Lucifer, aki felnyitotta a Jehova által teremtett automaták szemeit.”
(H. P. Blavatsky: Titkos Tanok, 1888)

A ma New Age-ként ismert mozgalom megszületése ennek a pogány újjáéledésnek a következménye volt.


A szcientológia is hasonló elven lett kitalálva. Előszeretettel használják a keresztet – de csak álcából, ezzel sugallva, hogy ők komoly vallás és egyház. Valójában nemhogy a Biblia, de a keresztény tanok halvány árnyéka sincs a tanításaik között. S mi több: jobban megnézve látható, hogy a szimbólumukban a feszületből nem dicsfény árad, hanem simán keresztül van húzva.
A mimikri kereszt értelmezése tehát Krisztus bemocskolása, a kereszténység elutasítása.

Az áltudományos tanaikat az összes tudomány elutasítja - ezért indítottak háborút a pl. a pszichiáterek ellen, de háborúztak már az amerikai adóhivatallal és bíróságokkal is. És a háborút szó szerint kell érteni, hiszen fenyegetések, zsarolások és egyéb erőszakos tettek tömkelegéről van szó. Náluk az ilyesmi alap, világnézetük szerint joguk van bárkivel bármit megtenni, ha az nem hajlandó meghajolni előttük.
Vallásként oktatott tanaiknak semmi köze egyik világvalláshoz sem, ez egy sci-fi író reinkarnációba bújtatott képzeletvilága.
Mellé még Hubbard életrajzát is meghamisították, egy hétköznapi, nagy dumás csalóból egy rendkívül különleges képességű prófétát kreáltak. (Lásd pl. ide kattintva)

Áltudomány, álvallás és álhistóriák, tudományellenes és antikeresztény tanokkal – ez jellemzi az összes többi New Age irányzatot is.
New Age logo
a '90-es évekből

A New Age világában
csak egy dolog tény:

ezek mind, egytől-egyig
bődületes baromságokon
alapuló átverések.

A különféle ágairól egy részletes lista ide kattintva érhető el.

Ha nem ismerjük az átverések módszereit, magunk is könnyen csapdába eshetünk.
A szélhámosok álspirituális és áltudományos, pénz- és értelemelnyelő csapdái helyett érdemesebb boldog és nyugodt életet élni.



(by L.W.L.)
2022.06.29.




A témához hasonló, következő bejegyzés:

- 2022.07.02. Az ostobaság nemzetközi nagydíjai
Avagy: két alig ismert „elismerés”, és nyerteseik. (megnyitom)





Kiemelt bejegyzések

ÚJ!

Új, elektronikus könyveinket kis részekre bontva tesszük közzé.
 

 

A visszatérő múlt csapdái:
     


Aktuálpolitika:

   

(A liberalizmus világa)
           
 
A négy legolvasottabb bejegyzés:
       
 
Történelem:
   
   
 
Nyugat alkonya:
   


Vitathatatlan.blogspot.hu

Tények a világról és ami mögötte van
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék

Facebook

2018. február 19.
Ez az oldal a Facebookon is követhető


 

Kérdés, kérés, észrevétel?

A Facebook alkalmazásaival az üzenetküldés is egyszerű.


VIDEÓK!

Legújabb videóink immár elérhetőek a vk.com oldalán is.

VITATHATATLAN TÉNYEK
A világról és ami mögötte van.

Fontos dolgokról, vitathatatlanul érthetően és egyszerűen.
Kövesse a vitathatatlan.blogspot.hu híreit videó csatornánkon is: https://vk.com/vitathatatlan