vitathatatlan.blogspot.hu
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék
(x)

2022. március 12., szombat

Keresztény-e Márki-Zay Péter? (1. rész)


Avagy: Ki támogat halált és gyilkosságot?

Egy politikai hazárdjátékos leleplezése.

A pszichopaták agya eltér a normálistól.
Az agyukban az amygdala–orbitofrontális kéreg útvonalán nemcsak működésbeli, hanem alapvető, szerkezeti hiányosságok is vannak. A többi embert tárgynak, vagy a vágyait kiszolgáló személyzetnek tekintik.
Agyi jutalmazó rendszerük viszont hiperérzékeny, ezért szinte megszállottan akarják maguknak a sikert, a pénzt, a hatalmat vagy a szexet. Ez a biokémiai sajátosság a környezeti ingereket válogatás nélkül vonzóvá teszi a számukra, s ez magyarázza csábíthatóságukat, a kísértéssel szembeni ellenállásuk hiányát. Noha a pszichopaták kedvük szerint zsonglőrködnek a szavakkal és ezeken keresztül mások érzelmeivel, valójában egy sor emberi érzelemre csak következtetnek. Sokszor mások reakcióiból olvassák ki, mit is kellene érezniük, majd azonnal előveszik a megfelelő mimikát és szóvirágokat a tárházukból.

Úgy verik át környezetüket, mint egy zseniális android, amely modelljénél, az embernél is jobban játssza el szerepét. Normálisabbnak tűnnek, mint ha valóban azok lennének. Amikor lebuknak, végtelen a döbbenet.

Életszemléletük versengő, egocentrikus és hideg, céljaikat inkább a ravaszság, a hízelgés és a megfélemlítés hatásos keverékével érik el. Az ilyen „magasan funkcionáló” pszichopatákat könnyen választják meg vezetőnek. Ahogy följebb megyünk a vállalatok ranglétráin, úgy nő a pszichopaták aránya.

Mivel az orvostudomány az elmúlt évtizedekben hatalmas fejlődésen ment át az agyműködés terén is, e súlyos probléma már műszerekkel is kimutatható. (Erről bővebben pl. ide kattintva)

A pszichopatát a szociopatától lényegében az különbözteti meg, hogy míg az előbbi így (lélek nélkül) született, az utóbbi a környezeti hatások által vált ilyen (lélektelen) emberi szörnyeteggé.
A legtöbben a sorozatgyilkosokkal azonosítják őket - de a valóságban ezek sikeres üzletemberek, népszerű politikusok, stb. Mivel tökéletesen tudják, mit várnak el tőlük az emberek, szemrebbenés nélkül, hazudnak bárkinek bármit. És nemcsak reggel, éjjel meg este - hanem bármikor. Mivel tökéletes a személyiségi álcájuk, és ezért teljesen hitelesnek és őszintének hangzóan képesek bármit előadni, sok esetben még a pszichológusokat is megtéveszteni. (Mindezt itt részleteztük: antiszociális személyiségzavarok)
Egy pszichopata tehát csak és kizárólag önnön érdekei szerint cselekszik, kommunikációjában pedig remekül tudja ennek ellenkezőjét állítani.
Akár azt is, hogy ő keresztény. S mi több: konzervatív gondolkodású, katolikus. És ezt őszinte tekintettel mondja - de ugyanígy állítaná azt is, hogy ő a Marsról érkezett galaktikus nagykövet - ha ez állna érdekében.

A fentiek miatt ilyenek kiismeréséhez messze nem elegendő azt figyelni, miket és hogyan mondanak - a mondandóik mögé kell nézni, és azt értelmezni.

Ha ez megvan, az eredmény megmutatja, valóban őszinte volt-e.


„Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is értse: NEM lesz gázáremelés” - nyilatkozta anno a Gyurcsány kormány illetékese, majd abban az évben kétszer is volt, energiaár-emeléssel együtt.
„Adókat csökkentünk!” - ígérte Gyurcsány Ferenc - majd kéthetente növelte az adókat, „szükséges megszorítások” címen.
„Vasútvonalakat építünk” - hangoztatta kampányában Gyurcsány, de megválasztása után egyet sem épített. Viszont rengeteget megszüntetett és végleg felszámolt.
„Semmiféle receptdíjat nem tervezünk!” - mondta Gyurcsány Ferenc, majd bevezették a vizitdíjat.
Pedig Gyurcsány Ferenc nagyon hiteles ember ám, hiszen katolikus, nem is akármilyen: olyan, aki papnak készült és RENDSZERESEN jár bérmálni. Legalábbis az idők során többször is ezt nyilatkozta a vele készült riportokban.
És egy pillanatra sem zavarta, hogy a katolikus bérmálás olyan dolog, amit az életében egyszer tesz valaki, s mi több: nem is lehetséges többször. Hogy neki mégis lehet hetente, vagy csak egy beteges pszichopata hazudozó, mindenki maga döntse el.

De mára eljött a bal-liberálisok új, még „Gyurcsánynál is nagyobb katolikusa”, aki állításuk szerint minden keresztények legkeresztényebbje, ráadásul még jobboldali konzervatív is - és mint ilyen támogatja mindenben a baloldali haladárokat.


Hogy Márki-Zay Péter pszichopata-e, azt a pszichológusa tudná megmondani.

De hogy sem ő, sem a követői nem katolikusok, s mi több: nem is keresztények - helyette a sátán önfeledt támogatói, azt az alábbiak egyértelműen bizonyítják.

Mielőtt belevágunk, egy dolgot tisztázni érdemes. Attól, hogy valaki kereszténynek mondja magát, még nem válik azzá. Ilyenek pl. a New Age (avagy ezoterika, ezotéria) követői is, de erről már írtunk a Csalók Misztériuma sorozatunkban (lásd pl. ide kattintva).


Tények arról, hogy Márki-Zay NEM keresztény

(1. rész)



I., Keresztény ember védelmezi, és nem veszélyezteti az életet

Ez elég egyszerűnek tűnik, a miniszterelnök-jelöltnek azonban ezt sem sikerült megérteni.

a.) Keresztény ember nem vágyik háborúra

Márki-Zay Péter többször is hangoztatta, hogy az orosz-ukrán harcokban Magyarországnak aktívan ki KELL vennie a részét, fegyvereket, s mi több, ha kell: magyar katonákat kell küldenie a háborúba.
Ez szép és jó is lenne, ha Magyarország védelméről lenne szó, mivel pl. Szent Ágoston (354 - 430) is részletezte már, hogy keresztényként egy védekező háború milyen feltételek mellett lehet jogos és elfogadható.


Csakhogy nem Magyarország áll háborúban, de még csak nem is egy NATO tagállam háborúzik, így az ebbe való beavatkozás sok mindennek mondható, csak Magyarország honvédő háborújának nem.

A Márki-Zay által favorizált beavatkozás még csak nem is Ukrajna védelméről szól, hanem arról, hogy a NATO fogjon össze és gyakorlatilag foglalja az ukrán államot. Ez hódító háború.

Szerencsére a NATO-nak több esze van az összellenzékünk miniszterelnök-jelöltjénél, és ők NEM akarnak csapatokat küldeni. S mi több: katonai szövetségként fegyvereket sem küldenek. Az, hogy különböző nyugati országok önmaguktól és önmaguk cselekedeteként fegyvereket küldenek az ukránoknak, a nemzetközi jog értelmében nem NATO beavatkozás, hanem különböző országok, a NATO-tól független segítségnyújtása/beavatkozása. (Még akkor is, ha azok történetesen NATO tagok.)
Ennek ellenére MZP szerint a NATO elárulása, ha nem küldünk Ukrajnába fegyvereket és katonákat.

A Márki-Zay (és a hazai ellenzék) nyugati példájú hozzáállása tehát nem más, mint egy agresszióra agresszióval történő reagálás, hódító, birodalmi határokat növelő céllal. Csakhogy a „pusztítsd el ellenségeid”, illetve az „akkor lesz béke a földön, ha az egész világot ti uraljátok” nem a kereszténység, hanem az iszlám tanítása. És e tekintetben teljesen mindegy, hogy a hivatkozási alap a „saríja” vagy a „demokrácia”.

Jézus egészen mást mondott.

„Hallottátok a parancsot: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet.
Én pedig azt mondom nektek: szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok üldözőitekért!
Így lesztek fiai mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra is, gonoszokra is, esőt ad igazaknak is, bűnösöknek is.
Ha csupán azokat szeretitek, akik szeretnek benneteket, mi lesz a jutalmatok? Nem így tesznek a vámosok is?
S ha nem köszöntitek, csak barátaitokat, mi különöset tesztek? Nem így tesznek a pogányok is?
Legyetek hát tökéletesek, amint mennyei Atyátok tökéletes!”
(Máté 5,43-48)

MZP nemhogy egyetlen lépést, de még érdemi nyilatkozatot sem tett arra, hogy békével, tárgyalások útján kellene ezt a háborút befejezni. Az általa oly sokszor emlegetett „szeretetpolitika” valójában az agresszió és a háború szeretete, melyben amerikai érdekekért, külföldi seregek összefogásával, az erősebb kíméletlenül elpusztítja a gyengébbet elv diadalmaskodik. Persze nemcsak ő, hanem az összellenzék többi vezetője is. (Lásd pl. ide kattintva)
Ez nem az általa emlegetett krisztusi szeretet, ez az idegen hatalom szerette, melyben a jogszerű védekezés jogosnak mondott világuralmi háborúra van torzítva.

Ráadásul ez a konfliktus igencsak kényes Magyarország számára. Ha kirobban egy világháború, csak a mesevilágban élők képzelhetik, hogy a NATO tagságunk bármitől is megvédene egy esetleges orosz invázióval szemben.
- Van akkora hadseregünk, hogy megállítsuk őket? NINCS.
- Rendelkezünk olyan elhárító rakéták tömegeivel, amelyek a szomszédból indított, Magyarországot célzó rakétákat még a levegőben megsemmisítik? NEM.
- Ha megindulna Magyarországra az orosz hadsereg, pont annyi ideig tartana elfoglalnia, amennyit erőltetett menetben (2-3 nap) meg tud tenni? IGEN. Ennyi idő alatt ugyanis a NATO még döntést hozni sem képes, nemhogy bármit tenni.

A dolgok realitását nézve egy kelet-nyugat háborúban Magyarország - ha beavatkozik - a legelsőként esik el. A lerakétázott, lebombázott, földig rombolt otthonainkat, a közben meghalt honfitársaink tömegeit nem adná vissza az sem, hogy majd esetleg később egyszer a nyugat nyeri a háborút.

Mindezek tudatában ki az, aki kockáztatja a magyar emberek életét? Ki az, aki szerint árulás nem venni részt az oroszok elleni fegyveres fellépésekben? Nos, az nem más, mint Márki-Zay Péter, és cinkosai.

MZP tehát annyira keresztény, és annyira szereti Magyarországot, hogy agresszorként fellépve, gondolkodás nélkül elpusztítaná egy olyan háborúban, ami még csak nem is ellenünk irányul. Mindezt még csak nem is az ukránok, hanem az amerikaiak érdekeiért.



Az ilyen ember tettei vajon Istennek, vagy a sátánnak tetsző cselekedetek?


b.) Egy keresztény nem költöztet terroristákat és rablógyilkosokat békés, fegyvertelen emberek szomszédságába

Az Ukrajnából most menekülők, és a 2015 óta Európába özönlők között vak (vagy bolond) az, aki nem látja a különbséget.


A valódi menekült a háború elöl, a gyereke(i) és a saját életét védve menekül.
A migrációs hullámokkal a családját és gyerekeit hátrahagyva, kb. 80 országból özönlenek olyanok, akik egy olyan életre vágynak, ahol alanyi jogon lakást és jó megélhetéshez elegendő pénzt kapnak. Ők valójában csak a munka elől menekülnek.
Az előbbiek főként nők és gyerekek. Az utóbbiak főként életerős férfiak.
Az előbbiek azonnal munkát igyekeznek keresni, hogy a pénzért becsülettel megdolgozva, mielőbb normális életet próbáljanak meg élni - amennyire az annak mondható, hogy ezt nem tudják otthon megtenni. És ha nem beszélik a befogadó ország nyelvét, ezt gőzerővel igyekeznek pótolni, hogy mielőbb munkát kaphassanak.
Az utóbbiak segélyeket és minden támogatást követelnek(!), nemhogy munkát nem keresnek, hanem még a befogadó ország nyelvét sem akarják megtanulni. Minek? Nem dolgozni, hanem egy (számukra) gazdag ország eltartottjának érkeztek.

Márki-Zay Péter szerint e kettő ugyanaz a kategória, többször is kijelentette, hogy igenis be KELL fogadni a harmadik világok tucatjaiból érkezőket. (Lásd pl. ide kattintva)

Ahogy ő mondta: majd 1-2 generáció (tehát 20-40 év!) múlva integrálódni fognak. Meg azt is mondta, hogy szerinte. Ha majd mégse, hát tévedett, náluk ez sem gond.


Hogy ezzel Magyarország pont úgy jár, mint a befogadó nyugati országok? Hogy ettől mindennapossá válik a terrorizmus, a rablógyilkosságok és az utcai nemi erőszak? Na és. Márki-Zay Péter álláspontja szerint igazán nem gond az a pár ezer (vagy tízezer) ember, akit a vendégek e pár évtized alatt megölnek, és neki oly mindegy, hogy közben mindenki más is retteg, ha az utcára lép.

Mivel minderről a veszélyről már többször és részletesen is írtunk (pl. itt: az önkéntes szolgaság intézményei és itt: a nemierőszak-hullám valósága) így mindezt most újra részletezni felesleges.

Tény, hogy a harmadik világokból özönlő milliók messze nem mindegyike erőszakos hajlamú. Túlnyomó részük (kb. 80%) szimplán élősködni érkezik, élethosszig tartó segélyekből vígan éli. Csakhogy a naplopók és ingyenélők eltartása megint nem keresztény cselekedet.

„Jól tudjátok, miként kell minket követni, éspedig abban, hogy nem viselkedtünk köztetek rendetlenül,
nem ettük ingyen senki kenyerét, hanem megdolgoztunk érte, fáradsággal, éjjel-nappal munkálkodva, hogy ne legyünk terhére egyikteknek sem.
Nem mintha nem lett volna jogunk hozzá, hanem hogy magunkat követendő példakép gyanánt állítsuk elétek.
Amikor ugyanis még nálatok voltunk, meghagytuk nektek, hogy aki nem akar dolgozni, ne is egyék.
Hallottuk azonban, hogy egyesek izgágán élnek köztetek, nem dolgoznak semmit, és hiábavalóságokkal töltik idejüket.
Az ilyeneknek meghagyjuk, és könyörgünk nekik az Úr Jézus Krisztus nevében, hogy csöndben munkálkodva, a saját kenyerüket egyék.
Ti pedig testvérek, ne hagyjatok fel a jócselekedetekkel!
Ha valaki nem engedelmeskedik levélben megírt szavunknak, azt tartsátok számon, és kerüljétek a társaságát, hadd szégyellje magát.”
(https://szentiras.hu/BD/2Tessz3,6-17)

Pál apostol a Thessalonikabeliekhez írt levelében tehát az ilyen erős, fiatal, munkaképes, ám hasznos dologra nem hajlandó léhűtőkről azt mondta: „aki nem akar dolgozni, ne is egyék”. És azt is, hogy a naplopók inkább „csöndben munkálkodva, a saját kenyerüket egyék”, majd hozzátette azt is, hogy: „Ha valaki nem engedelmeskedik [...], azt tartsátok számon, és kerüljétek a társaságát, hadd szégyellje magát”. (2Tessz3,6-17)

Ebből talán elég egyértelmű azon bal-liberális állítások merő hazugsága, hogy a keresztényeknek „kötelességük” akár a világ összes lustáját és naplopóját befogadni és „alanyi jogon” eltartani.
Nos: nem, nem kötelességük. Aki - bár módja és lehetősége lenne rá - önmagáért nem tesz semmit, az nem érdemli meg, hogy mások tegyenek érte. Az élősködők támogatása ugyanis a valódi rászorulóktól veszi el a támogatást. Haszontalant a hasznossal összekeverni az élet minden pontján hatalmas hiba.
Manapság persze nagy divat szándékosan kimagyarázni az adományozás/adakozás és egyéb jótékonykodás miértjét és mibenlétét, de attól még a tények azok tények maradnak, a kereszténység 2000 éve pedig nem a véletlen műve.

Persze ha MZP nem a magyarok miniszterelnöke, hanem az amerikai központú, liberális Nyílt Társadalom alapítvány magyarországi képviselője akarna lenni, ez a bárkit bárhonnan bármikor befogadó és (az adófizetők pénzéből) élethosszig eltartó hozzáállás még érthető is lenne.

A Magyarországon építendő mecsetek százai, az iszlám vallás nálunk történő terjesztése csak Márki-Zay Péter és cimborái szerint a magyar keresztények érdeke meg kötelessége.

Persze az is lehet, hogy MZP szerint Jézus Krisztust arabul Allahnak hívják. Tévedett ő már ennél nagyobbat is.

Egy dolog tény: az élősködni vágyó, hőbörgő kalandorok életét sokkal többre nézi, mint a tisztességes és nyugodt életre vágyó magyarokét.


c.) Keresztény ember nem hagy szegényeket betegellátás nélkül

A kommunisták hazugságaival ellentétben a keresztény egyházak sosem voltak tudomány, pláne nem orvostudomány ellenesek. Európában a Vatikán indított először egyetemeket, és ezekben a korabeli orvostudománynak megfelelő gyógyítást is lehetett tanulni. Ezekben az időkben minden valamire való orvos ezekben szerezte a tudását – és nem, nem kellett hozzá papnak lenni, voltak bőven világi diákok is.
Az orvosok mellett valaha a szerzetesrendek, a kolostorok és az apácák kiemelt munkái közé tartozott a betegek ellátása, gyógyítása, ápolása.

Azóta sokat változott a világ, ma ezt az orvosok és a kórházak végzik.

Magyarországon az orvosi ellátás ingyenes, az árát (mint társadalombiztosítás) mindenki fizeti maga után, aki dolgozik. Ezen felül nincsenek extra költségek, csak az esetleg szükséges gyógyszerek árai.

Ez NINCS mindenhol így. A Márki-Zay Péter által olyannyira szeretett Amerikában például az alapvető TB csak a legminimálisabb ellátásra elegendő. Komolyabb betegség esetén a vizsgálatot, az ellátást mindenki maga fizeti, ami ott horror összeg. Eme „csodás” amerikai egészségügyi rendszernek alapvető velejárója, hogy akinek nincs elég pénze, az egy könnyen gyógyítható betegségbe is ott hal meg, ahol van.

MZP azonban kijelentette, hogy szerinte nincs is jobb annál, mint amikor az egészségügy egy jó üzlet.
Csak jelzem: egy jó üzlet jó nyereséget jelent, a jó nyereség pedig drága szolgáltatásokat.

Keresztény ember - Márki-Zayval ellentétben - soha nem akarná az egészségügyet magánkézbe juttatni, mert tudja, hogy az mivel jár.

Hasonlót már láttunk Magyarországon, ilyen volt Gyurcsány Ferencék vizitdíjas korszaka. Hiába fizette valaki a TB-t, ha nem volt pénze a minden vizsgálatért és ellátásért külön fizetendőkre, akkor akár ott halhatott meg a kórház folyosóján, akkor se láthatta el senki. Ugyanezen baloldal akkor összesen több mint 650 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, számos kórházat szüntettek meg, mellé az aktív kórházi ágyak számát összesen 16 ezerrel csökkentették. Ennek az egészségpolitikának tökéletes utódja Márki-Zay Péter.

Az MZP által álmodott egészségügyi rendszer valójában megint nem más, mint az emberek további sarcolása, sanyargatására és kifosztására irányuló, új (burkolt) adónem. Akinek van pénze, attól minél többet el kell venni, akinek nincs, az meg ott pusztuljon ahol van, kit érdekel, hisz nincs belőle haszon.

Aki ilyen egészségügyre vágyik, az egyben embertömegek halálára is vágyik.

Talán mondani sem kell, hogy ez nem Istennek, hanem a sátánnak tetsző cselekedet.


d.) Keresztény ember nem lehetetleníti el a betegellátást

Egy valóban keresztény gondolkodású ember nem szüntet meg kórházakat, hogy a sürgős betegellátást lehetetlenné téve halálra ítélje a mielőbbi kórházi kezelésre szorulókat.

Márki-Zay Péter azonban erre vágyik. Kijelentette, hogy (szerinte) teljesen felesleges ennyi kórház, meg kell szüntetni a kisebb településeken lévőket, főleg azok sürgősségi ellátását. (Lásd pl. ide kattintva)

Gondoljuk ezt tovább. Valaki infarktust kap. A közelben MÁR nincs kórház, így jó messziről érkezik hozzá a mentő, és akár száz kilométerre lesz a kórház, amibe száguldanak vele. Nem kétséges, hogy útközben nagy valószínűséggel meg fog halni.

Ebből egyértelműen következik, hogy Márki-Zay Péter kórházmegszüntetős világában, ha egy kistelepülésen valaki életveszélyes állapotba kerül, mentő helyett egyszerűbb hullaszállítót küldeni érte. MZP szép új világában úgyis meghal, legalább ne foglaljon le mentőautót és mentősöket feleslegesen.

Mivel a magyarországi összellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint a vidékiek úgyis alkoholisták, ostobák, trágyát faló gombák, talán már nem meglepő, hogy az életük neki fabatkát se számít.

Ha ez az ember kereszténynek mondja magát, vajon miket tenne egy nyíltan sátánimádó?!


e.) Egy keresztény sosem gyilkolna csecsemőket

Márki-Zay Péter nyíltan az otthonszülés nevű tevékenység támogatója. Ennek lényege, hogy a gyermeket váró nő nem a kórházban, hanem odahaza szül egy közepes képzettségű „bába”, vagy egy annál is kisebb tudású „dúla” segítségével.

A felesége is sokáig ilyen tevékenységet végzett Amerikában, majd egy ideig hazatérésük után is – melynek az általa (túl)világra segített baba halála vetett véget.

MZP szerint azonban ez felháborító, hisz a terhesség meg a szülés nem betegség, azt otthon kell csinálni. Ennek értelmében ki is jelentette, hogy a vidéki kiskórházak szülészeteit is bezáratná, mert csak felesleges költség ilyet üzemeltetni. (Lásd pl. ide kattintva)

Hogy mi ezzel a gond? Nos, amikor egy macska fial, ha belepusztul, hát belepusztul - egy ember azonban ennél nagyobb törődést érdemel. Illetve érdemelne, mert az MZP féle világnézet szerint nem.

A szülés ugyanis komplikáltabb dolog annál, mint ahogy arról a magát kereszténynek mondó összellenzéki miniszterelnök-jelölt állít.

Bármikor felléphet egy olyan komplikáció, ami egy villámgyors, kórházi felszereltségű orvosi beavatkozást igényel.
Talán mondani sem kell, hogy ilyesmivel otthon senki sem rendelkezik. Ilyen esetben, ha a baba nyakára tekeredik a köldökzsinór, beakad a válla a szülőcsatornába, vagy egyéb nem várt helyzet lép fel – a baba nem erre a világra születik meg, hanem a mama hasából egyenest a túlvilágra távozik.
Bár vannak hazai rendeletek az otthonszülés szabályozására, pl. hogy 20 percen belül megközelíthető távolságban legyen egy háttérintézmény, egyrészt ez súlyos komplikáció esetén a többszöröse annak az időtartamnak, ami megmenthetné a csecsemő életét.
Másrészt Márki-Zay Péter kórházleépítő programjában a kisebb, vidéki kórházak szülészeti osztályainak megszüntetése is szerepel. Innentől nemhogy 20, de akár 120 vagy 200 perc is lehet egy kórház elérése. Talán mondani sem kell, hogy az ilyen csak a halál beálltának megállapítására elegendő.

Az összellenzéki miniszterelnöknek azonban ez sem elég: az egyik fórumán büszkén hozta hallgatósága tudomására azon véleményét, hogy szüléshez nem kell orvos. (Lásd pl. ide kattintva)

Nos, valóban nem - de csak akkor, ha kockáztatni akarjuk a baba, a mama, vagy esetleg mindkettejük életét.
Az otthonszülés a modern kor előtti időkben valóban megszokott volt. Nem véletlenül halt bele annyi baba a születés természetes folyamatába. Ráadásul nemcsak a baba, hanem sokszor a mama, esetenként mindkettő halálával végződött az ilyesmi. A természetes otthonszülés valósága tehát nem más, mint életerős, egészséges babák (és vagy/anyák) életének teljesen értelmetlen kockáztatása.
Ez lényegileg nem más, mint orosz rulett, ez esetben felelőtlenségből fakadó gyilkossági kísérlet.


Az otthonszülésesdi nyugaton indult, és lényegében a New Age mozgalomhoz köthető. Ez lényegét tekintve nem több, mint a kereszténység megsemmisítésére indult álspirituális, ostoba hazugságokból álló, végtelenül aljas módszerek gyűjtőneve. (Erről már írtunk részletesen a „Csalók Misztériuma” sorozatunkban, lásd ide kattintva)
Az otthonszülés kitalálói az emberi naivitást kihasználó gazemberek voltak. Úgy döntöttek, hogy a nők szüléséin nyerészkedni szeretnének. Elhitették velük, hogy az orvosok és a kórházak feleslegesek, szüljenek otthon a megszokott környeztükben, majd ők vigyáznak rájuk. Ha aztán a baba belehal, őket nem érdekli, hiszen a pénzt előre kérték, meg amúgy se kényszerítette a nőket senki erre, a saját döntésük volt.

Ez - mint minden nyugati őrület - idővel Magyarországra is elért. Legismertebb képviselője a szülész-nőgyógyász végzettségű Geréb Ágnes. Ő nem sima bába, pláne nem csak egy dúla (a különbség pl. ide kattintva olvasható) hanem szakorvos.

Lássuk, mennyire biztonságos orvossal nem kórházban szülni.

2007. október 30-án az otthonszülésnél a méhlepény nem távozott, és passzív vérzés lépett fel a szülő nőnél. Mire mentőt hívtak hozzá, és beértek vele a kórházba, már halál közeli, kivérzett állapotban volt. E miatt Geréb Ágnes ellen foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vádjával indult büntetőeljárás.
A dolog pikantériája, hogy ez nem is a nő otthonában, hanem Geréb Ágnes saját, kórházi szülészeti alternatívaként működtetett születésházában történt. E helyről később kiderült, hogy nemhogy ÁNTSZ engedélye nem volt, de az eset kivizsgálásakor még csak nem is találtak se gyógyszert se gyógyhatású készítményt eme hangzatos „születésháznak” nevezett helyen.
Szóval ha bármi gond adódik, hát akkor valami majd csak lesz, mert ott még gyógyszer sem volt. (Erről részletesen pl. ide kattintva)
Természetesen a különböző jogvédő szervezetek azonnal beálltak Geréb Ágnes mögé, és nekikezdtek a közvélemény szemében afféle Teréz anyát kreálni belőle.

Ám Geréb Ágnes későbbi tevékenységeivel is lettek gondok. 2007-ben eltiltották a foglalkozásától. Tevékenységét ennek ellenére folytatta, otthonukban szülő nőknek segédkezett. 2009-ben maradandó fogyatékosságot, illetve halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolta meg az ügyészség, miután egy általa levezetett szülés közben a magzat életét vesztette.
Ebben az esetben Geréb Ágnes minden szakmai szabályt felrúgva, életeket veszélyeztetve vállalt be egy ikerszülést. Ez tény, amit nem lehet magyarázgatni, ez nem nézőpont kérdése. A baj be is következett: az egyik ikerbaba szülés közben meghalt, próbálták újraéleszteni, de súlyos agykárosodást szenvedett és pár nap múlva végleg elhalálozott.
Talán ennyit arról a meséről, hogy „orvossal biztonságos az otthonszülés”.
Mivel az ikerterhesség magasabb rizikót jelent, több a szövődmény, koraszülés, magzati halálozás stb. esélye, ezért ilyenkor TILOS otthonszülésbe kezdeni. Őt azonban ez valahogy nem érdekelte.
Érdekes, hogy a jogvédők ismét Geréb mellett álltak ki, tüntetéseket is szerveztek mellette, a közvélemény pedig újfent egy ártatlanul megvádolt (ál)szent asszonyt látott benne. A halott baba nem érdekelte őket. E tény talán mindent elmond ezen társaságokról.

Az Amerikai Szülészek és Nőgyógyászok Kollégiuma (ACOG) véleménye szerint az otthonszülés választása azt jelenti, hogy az anyának fontosabb a szülés folyamata, mint gyermekének egészsége.

Az American Journal of Obstetrics & Gynecology-ban 2010-ben megjelent kutatási eredményben tizenkét vizsgálat anyagát, összesen félmillió szülés adatait elemezték. (Lásd pl. ide kattintva)
Kimutatták, hogy a „kis kockázatú” terhességek esetében a tervezett otthonszülés esetén kétszer akkora az újszülöttek halálozása, mint az ugyanilyen kategóriába tartozó nőknél, ha tervezetten kórházban szülnek.
S ha a fejlődési rendellenességgel született gyermekeket kizárták az elemzésből, még nagyobb, háromszoros lett a különbség. Az otthoni halálozásokat főleg légzési zavarok és sikertelen újraélesztési kísérletek okozták.
Hozzá kell tenni, hogy ezek az adatok az USA-ból vannak, a halálozások részben a bábák nem megfelelő képzettségének és az egészségügyi felszerelések hiányának tudhatók be. Az Egyesült Államokban például csak az otthonszülések harmadánál segédkezik okleveles bába. A többinél főként csak dúla van.

Ebből a közegből érkezett Márki-Zay Péter, itt vezetett otthonszüléseket a felesége.

Ezt a szemléletet és módszert akarja megvalósítani nálunk is.

Orvosellenesség, kórházellenesség, babák és mamák életének gondatlan veszélyeztetése számára nem gond, szerinte a szüléshez orvos se kell.
Igaz, az ő felesége profi ebben. Ja, nem, nem az. Egyrészt még csak nem is orvos, hanem bábapraxist indított „A te szülésed” néven. Aztán csecsemőhalál miatt bíróság elé került, mivel szándékosan nem adta be a babának az előírt K-vitamint. Igen, szándékosan, ugyanis azon nézeteket vallja, hogy az ilyen vitaminok meg védőoltások csak ártanak a babáknak. Ezek a nézetek Amerikában népszerűek, az ilyenek híveit nálunk ezoterikus konteósnak, illetve komplett elmebetegnek szokták hívni - vérmérséklet szerint választva e kettőből. Az ilyen oltásellenesség kialakulásáról és okairól, pontosabban az ezért felelős szélhámos gyilkos gazemberekről itt írtunk részletesen: A védőoltások mögötti valóság.

Mellesleg Márki-Zayné tevékenysége két olyan csecsemő kapcsán került fókuszba, akik súlyos emberi mulasztások miatt haltak meg. (Lásd pl. ide kattintva)

Dr. Novák Hunor, az ismert gyermekorvos többször is publikált az otthonszülés veszélyeiről, legutóbb már csak a saját Facebook oldalán. (Lásd ide kattintva)
Ezt annak apropóján írta, hogy nem sokkal előtte megint meghalt egy baba az otthonszülésesdi miatt. (Lásd pl. ide kattintva)

Azt, hogy az orvosellenes konteós meg ezoterikus nézetek homlokegyenest ellenkeznek a kereszténységgel, már fentebb említettük.

Mivel Márki-Zay Péter önmaga és a baloldal szerint mintaértékű keresztény, lássuk mennyire igaz ez a szülészetek megszüntetése, és az otthonszülések favorizálása (és kötelezővé tétele?!) szempontjából.


Talán sokaknak ismert Máté evangéliumából az, amit a Jézus Krisztus mondott:

„Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül,
akik hisznek bennem, jobb annak,
ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tenger mélyébe vetik.”
(Máté 18,6)

Viszont kevesen értik, hogy ez mit jelent. A „kicsinyek” a gyengék és elesettek, akik – akár a kisgyermek – támogatásra és védelemre szorulnak. A kisgyermek különösen e kategória, hisz nemcsak önellátásra képtelen, hanem arra is, hogy megértse a világot, pontosan és helyesen felfogja benne mi micsoda, és minderről helyes döntést hozzon. Ők Jézus Krisztus kiemelt védelmét elvezik. Őket testileg/lelkileg bántalmazni kiemelt bűn. Szintén lelki bántalmazás bűnös dolgokkal megzavarni gyermeki egyszerűségüket vagy igaz és őszinte mivoltukat.
Az ilyesmi az ember által elkövethető legsúlyosabb bűnök közé tartozik.
Ezért van az, hogy Jézus méltatlankodva kárhoztatja az ilyen bűnök okozóit - és azokat is, akik az evangéliummal ellentétes tanítást hirdetnek nekik.
Az Úr szavai tehát komoly intésül szolgálnak arról, milyen borzalmas és félelmetes bűn a gyöngék és kicsinyek (akik az Övéi!) testi, erkölcsi vagy szellemi megrontása.
Haláluk okozása pedig főbenjáró bűn.

Érdemes itt megemlíteni azt is, hogy Márki-Zayné éveken át úgy vezetett le otthonszüléseket, hogy nem ismerte a törvény által előírt egészségügyi irányelveket, ráadásul olyan áltudományos összeesküvés-elméletekben hitt, melyek szerint a K-vitamin leukémiát okozhat, ezért nem adta be, csak külön a szülő kérésére. Az ő gondatlansága hozzájárult ahhoz, hogy életét vesztette egy csecsemő.
Mindezt úgy, hogy az otthonszülést lebonyolító cégük ügyvezetője férje, Márki-Zay Péter volt, aki most a miniszterelnöki székre pályázik. (Erről bővebben ide kattintva)

Márki-Zay Péter tudtával, beleegyezésével és támogatásával a felesége Jézus Krisztus kiemelt védelmét elvező kicsinyek halálát okozta. Ez TÉNY. Lehet mentegetőzni, de attól még a babák ma is élnének, ha rendes, kórházi szülészeten jönnek a világra. De talán akkor is, ha legalább megkapják azt a vitamint, amit Márki-Zayné ostoba, ezoterikus-konteós tévképzetei miatt nem kaptak meg. Szóval lehet ugyan mosakodni, de attól a tények még tények maradnak.

Márki-Zay tehát hiába játssza el a nagy keresztényt, csak pont annyira katolikus, mint Gyurcsány, aki elmondása szerint hetente bérmál. (A bérmálást rajta kívül minden katolikus életében egyszer teszi – lásd pl. ide kattintva)

Ha MZP valóban hívő keresztény lenne, és nem magát katolikusnak hazudó ezoterikus, tudná, hogy Isten már ítéletet mondott felette. Főbenjáró bűnére nincs bocsánat. Sem kegyelemben, sem könyörületben nem részesülhet az, aki az elesettek, a védtelenek - és főleg a születendő babák - halálát okozza, akár egyedül, akár mást (társtettesként) segítve ebben. (És ilyesmire már a gyónás sem megoldás! Főbenjáró bűnre nincs bocsánat.)
Számára üdvözülés helyett az örök kárhozat pokla van kijelölve.

Jézus Krisztus szavai alapján Márki-Zay jobban tenné, ha malomkővel a nyakban mielőbb a tengerbe vetné magát. Ám ő mindezek ellenére inkább miniszterelnök szeretne lenni.

„Ne ölj!” – mondja Isten tízparancsolatából az 5. parancsolat. Ez azt jelenti, hogy minden ember élete szent. Az egészség is Isten ajándéka, így meg kell őriznünk magunk és mások életét. (Lásd pl. ide kattintva)

A foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés - mely akár halált is okozhat - jogi fogalom.
Keresztény ember számára az élet mindennemű kockáztatása egyben gyilkossági kísérlet is.
Aki ilyet tesz, akinek ilyen szándékai vannak, az potenciális gyilkos.
Aki önnön érdekeiért mások halálát okozza, már több mint rablógyilkos: ez minimum sorozatgyilkos.

És aki mindezt előre megfontolt szándékkal, haszonszerzés céljából teszi, az micsoda?

Hogy keresztény semmiképp, az talán nyilvánvaló.

Az ilyen ember tettei vajon Istennek, vagy a sátánnak tetsző cselekedetek?


Magyarország háborúba sodrása, terroristák és gyilkosok támogatása, szegényektől a kórházi ellátás megtagadása, vidékiektől a sürgősségi ellátás elvétele, otthonszületős csecsemők halálának favorizálása.

És ez csak néhány a bejelentett céljaiból.

Vajon hány ember halálát okozná Márki-Zay Péter a fenti pontokban felsorolt tevékenységeivel, szimplán azzal, hogy hatalomhoz és vagyonhoz jutva elkezdi teljesíteni az őt támogató politikai pártvezérek elvárásait?

Mindezek ismeretében mindenki maga döntse el, hogy Márki-Zay Péter egy pszichopata (hajlamú?) potenciális tömeggyilkos-e, vagy Krisztus szavai szerint élő szentéletű eszménykép, esetleg egy hazug, önnön céljaiért mások életét bármikor feláldozni kész gazember.

Persze ehhez előbb azt is el kell dönteni, hogy a nyugaton egyre divatosabb halálkultusz lehet-e keresztény világnézet...

A következő részben azt fogjuk megnézni, valójában mik is azok a „kisegyházak”, melyeket MZP oly lelkesen támogatni akar, valamint azt, hogy keresztény ember egyáltalán támogathatja-e a baloldalt.


(by L.W.L.)
2022.03.12.




A sorozat következő része:

- 2022.03.17. Keresztény-e Márki-Zay Péter? (2. rész)
Avagy: A támogatni vágyott „kisegyházak” valódi arca. (megnyitom)



A témához hasonló, előző bejegyzések:

- 2022.02.14. Ki képviseli a horogkeresztes vörös csillagot?
Avagy: MZP véletlenül igazat mondott, de visszavonta. (megnyitom)


- 2021.10.21. Márki-Zay minden magyar ellen
Avagy: Önleleplező vágyak a szavak mögött. (megnyitom)


- 2019.05.16. Márki-Zay, az NGO tábla és Kész
Avagy: A NAGY LEBUKÁS. (megnyitom)





Kiemelt bejegyzések

ÚJ!

Új, elektronikus könyveinket kis részekre bontva tesszük közzé.
 

 

A visszatérő múlt csapdái:
     


Aktuálpolitika:

   

(A liberalizmus világa)
           
 
A négy legolvasottabb bejegyzés:
       
 
Történelem:
   
   
 
Nyugat alkonya:
   


Vitathatatlan.blogspot.hu

Tények a világról és ami mögötte van
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék

Facebook

2018. február 19.
Ez az oldal a Facebookon is követhető


 

Kérdés, kérés, észrevétel?

A Facebook alkalmazásaival az üzenetküldés is egyszerű.


VIDEÓK!

Legújabb videóink immár elérhetőek a vk.com oldalán is.

VITATHATATLAN TÉNYEK
A világról és ami mögötte van.

Fontos dolgokról, vitathatatlanul érthetően és egyszerűen.
Kövesse a vitathatatlan.blogspot.hu híreit videó csatornánkon is: https://vk.com/vitathatatlan