vitathatatlan.blogspot.hu
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék
(x)

2021. június 30., szerda

A mindenhez értő Gyógyegér


Avagy: Kész röhej Zsolti mindenhol mindent képviselhet

A budapesti méhlegelőktől 180 kilométerre sem kisebb a gaz. A gazok gazdái Miskolcon is szépen gazdagodnak, és annyira értenek mindenhez, hogy a kormány nemrég kénytelen volt 1,350 milliárd (azaz ezerháromszázötven millió) forintot tolni a város kasszájába, amit bár jól feltöltve vettek át, gyorsan sikerült a tönk szélére tolni. (Bővebben lásd itt)

Nem volt ez mindig így. 2010-ig a miskolci szocik városvezetése a budapesti Demszky-korszakhoz volt hasonló.
Az utak kátyúi, a főutcán a járókelő halálát okozó, fejére zuhanó gipszstukkó (bővebben lásd itt) jellemezte az elhanyagoltság romjain kínlódó várost, melyben csak a munkanélküliség és a kilátástalanság növekedett.

Aztán jött a Fideszes városvezetés, felújítások tömkelege, új épületek, új munkahelyek, és a város megújult. Épült, szépült, és közben az ország egyik legnagyobb turisztikai és idegenforgalmi városa lett, olyan történelmi helyeket is megelőzve, mint Eger vagy Debrecen.
Ám Kriza Ákos a 2019-es választásokon egészségügyi okok miatt nem indult, és ezt a bal-liberális pártok, valamint a vezetésre vágyó, velük szövetkező nagyon független „Velünk a Város Egyesület” ki is használta.
A szintén független (meg objektív) médiák arról harsogtak, hogy Krizát a Zorbán kergette el, a köreikben el is terjedt, hogy nincs is neki semmi baja, csak a Fidesz belső, hatalmi harca miatt távozik. Ennek valóságát az is mutatja, hogy Kriza Ákos 55 évesen, 2021 januárjában belehalt abba a betegségbe, melyről a hiteles ellenzék azt állította, sosem létezett. De néha ennyi is elég, hogy a megtévesztett emberek másként szavazzanak.

Így 2019 októberében az ellenzéki pártok támogatásával a szavazatok 54,8 százalékát megszerezve Veres Pál lett az új polgármester. (A Fidesz jelöltje, Alakszai Zoltán 40,8 százalékot kapott.)

Az áremelésekkel, megszorításokkal és leépítésekkel kezdő és folytató új városvezetés (bővebben lásd itt) bevétele úgy nőtt, hogy közben pénz nem maradt a kasszában. Lássuk be, ez is egyfajta különleges képességeket igénylő teljesítmény.

Talán ennek köze van ahhoz is, hogy a „nagyonfüggetlen” Veres Pál vezette városba visszatértek Siófokról, Dunakesziből, Budapestről és még ki tudja honnan az egykor több tízmilliós végkielégítéssel távozó tanácsadó elvtársak. (Bővebben lásd itt)

Miskolc önmagát végtelenül függetlennek mondó, új városvezetése holmi szakértelemtől is független. Ahogy a kommunizmusban és a bal-liberálisok uralta városokban szokás, itt is mindenki mindenhez IS ért. Ennek okát a Hír tévé riporterének Fodor Zoltán képviselőtől sikerült megtudni, aki úgy tagja az egészségügyi bizottságnak, hogy még elsősegélynyújtó tanfolyamot sem végzett: a vérükben van a szakma. (Bővebben lásd itt)

Neki tényleg sok minden lehet a vérében, hiszen nemcsak egészségügyi, szociális és környezetegészségügyi bizottsági elnök, hanem a pénzügyi és még néhány egyéb bizottságnak is tagja.

De nemcsak ő. (Bővebben lásd itt)

„Ne fürgyé le” Rokker Zsoltti nemrég még a kiégett és dögunalmassá vált humoristák hakniéletét élte.

Erdei Sándor alias Rokker Zsoltti
saját Facebook bejegyzése

2017 októberében még a „kulás mikulás” és a „Gyógyegér” kalandjait próbálta előadni ott, ahol pénzt adnak érte.

Majd jöttek az önkormányzati választások, és egy gyógyegérlyukon keresztül bejutott a képviselők közé.
Ekkor a kertészeti technikum elvégzése után a Bölcsészettudományi Karon Kulturális antropológia szakot hallgató Erdei Sándor karrierje nagyon ugrott.

Erdei Sándor Zsolt:

- Önkormányzati képviselő,
- Miprodukt Kft. Felügyelő Bizottságának tagja,
- Egészségügyi, Szociális és Környezetegészségügyi Bizottság alelnöke,
- Rendészeti Bizottság tagja,
- Vadaspark sajtóreferense, sajtószóvivő,
- Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. marketing koordinátora és rendezvényszervező.

Olybá tűnik, a Gyógyegér kalandjainak előadásai közben belőle is az élet minden területén jártas polihisztor lett. Széles körű tudásáért igazán semmiség az a kb. havi egymillió forint, amit mindezekért kap, nem beszélve az itt-ott bekukkantó további milliócskákról. (Bővebben lásd itt)

Ígérete szerint megvalósítja a szabadságot és a jólétet. És tényleg: ennyi pénzből neki nehéz lenne rosszul élni. Mellé szabadon kritizálta az oltásokat, különösen a Gyurcsányék által nem kedvelt keletieket. (Bővebben lásd itt) De csak mert holmi pártpolitikáktól független.
Más nyilván nem is mondana „kísérleti fázisban lévő, nem engedélyezett vakcinának” március 9-én egy olyan oltóanyagot, ami január 29-én megkapta az engedélyt az Országos Gyógyszerészeti Intézettől.

A függetlenség és a jólét mellé a szabadság is több lett számára, mint megvalósult álom.

Ugyanis a Miskolcon 6 (azaz hat!) munkakört ellátó, szemlátomást óriási teherbírású, a nap 48 órájában Miskolcért dolgozó Erdei „Rokker Zsoltti” Sándor nem Miskolcon, hanem Sátoraljaújhelyen lakik.
A röpke 84 km távolság a Google Maps szerint autóval minimum 1 óra 13 perc, vonattal 2 óra.

Oda-vissza ennek duplája. A képviselő úr tehát nemcsak napi 48 órát dolgozik Miskolcon és Miskolcért, hanem még legalább 2 órát utazik is. Ilyen egy igazi polihisztor, akinek egy nap nem 24, hanem 50 órából áll. Persze az is lehet, hogy még régebben a „Ne fürgyé le” mottójú előadásai közben feltalálta a teleportálást és valamiféle időlassító gépet, amit most képviselőként sikerrel alkalmaz.

És ez még mindig csak a kezdet. A helyi, City 7 c. hetilap információja szerint a közelgő választásokon nemcsak Miskolcon, de Sátoraljaújhelyen IS indul.

„Nap mint nap önök között mozogva, itt élve valós, hiteles képet kapok a környék gondjairól, és saját szememmel is láthatom az itt megbúvó, kiaknázatlan lehetőségeket” – ígérte a sátoraljaújhelyieknek és környékbelieknek a miskolci önkormányzati képviselő. (Bővebben lásd itt)

A lap megkérdezte a hihetetlen képességekkel rendelkező Erdei Sándor Zsolt képviselő urat, hogy képesnek tartja-e magát arra, hogy ennyi helyen lásson el feladatokat, valamint nem tartja-e etikátlannak a helyzetet. A politikus a következő rövid választ adta: „A munkámat mindig, mindenhol a legnagyobb felelősséggel és lelkiismerettel végeztem és végzem a jövőben is. Ha az ország érdeke most úgy kívánja, hogy ezt két körzetben kell megtegyem, akkor meg fogom tenni!”


A közelgő választásoknál tehát
Borsod-Abaúj-Zemplén megye is az ígéretek földje lett.


Nincs olyan, amit egyesek meg ne ígérnének. Még azt is, hogy 2*6, teljes embert igénylő munkakört is el tud látni, egyszerre két különböző helyen. Ezt a nyilvánvalóan kész röhej állítást a volt humorista képes komoly arccal kijelenteni.

A legújabb kampányvideója talán választ ad ennek mikéntjére. Ebben tőle balra Jakab Péter dicsérte kimagasló képességeit. Jakab úr már rámutatott arra, hogy a rendszeres parizer evéssel különleges képességekre lehet szert tenni, különösen egy fél zsák krumpli a Parlament épületében való lóbálásához.

„Röhej Zsóttitól” balra pedig a hitelesség csimborasszója, az amerikai külügyminisztériumban diplomaták helyett NGO alkalmazottakkal tárgyaló Márki-Zay Péter ömlengett. (Erről itt írtunk: Márki-Zay, az NGO tábla és Kész)

Ez utóbbitól szemlátomást eddig is sok tanácsot kapott a városvezetés, hiszen a hódmezővásárhelyi diverzgyepek mintájára Miskolcon is mindenhol égig ér a gaz. (Bővebben lásd itt)


És jöjjön itt egy homályos gondolatmenet.

Márki-Zay Péter nemrég kijelentette, hogy a fűnyírást birkák legeltetésével fogja megoldani. (Erről már írtuk, itt: Márki-Zay és a 17. századi városvezetési program)

Namost. Márki-Zayról tudjuk, hogy „hihetetlenül” ért mindenhez. Talán nem véletlen az általa favorizált birkaprojekt, elvégre mit is klónoztak a világon először? Birkát. (Bővebben lásd itt)

Ha tehát a birkák legeltetésével hasonló sikereket ért el a klónozásban is, nyilván kedvenc humoristánkat is klónozta már, ezért tud ellátni Rokker Zsoltti egyszerre 6 feladatot, és a későbbiekben ezért tud egészen máshol újabbakat is ellátni. Így már érthető, hogy Márki-Zay Péter támogatásával egész Rokker Zsoltti klónhadsereg foglalja el a jövőben Borsod-Abaúj-Zemplén megye akár összes képviselői székét, és látja el az összes város összes feladatát.
És közben ha kell, bármikor fel tud vonulni a százezer klónból álló Rokker Zsoltti sereg bármelyik összellenzéki tüntetésen.

Ha ez így van, a trió várományosa lehet egy Nobel-díjnak.

Ám ha nem, akkor Rokker Zsoltti új kampánya sem több mint a Gyógyegér újabb kalandjainak meséje, mely előadás igen borsos árát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei adófizetők állják.
Ez esetben viszont bármelyiküknek könnyű ellátni nemcsak 6, de akár 666 pozíciót is, mert egyikben sem kell csinálni semmit, és még a semmittevésért járó milliók is automatikusan mennek a bankszámlákra. Természetesen önzetlenül, az ország érdekében.

„Nem csináltunk semmit 4 évig. […] Hazudtunk reggel, éjjel meg este.” – Mondta egyszer Gyurcsány Ferenc, és azóta mindez a bal-liberális tábor mottójává vált.


(by L.W.L.)
2021.06.30.






Kiemelt bejegyzések

ÚJ!

Új, elektronikus könyveinket kis részekre bontva tesszük közzé.
 

 

A visszatérő múlt csapdái:
     


Aktuálpolitika:

   

(A liberalizmus világa)
           
 
A négy legolvasottabb bejegyzés:
       
 
Történelem:
   
   
 
Nyugat alkonya:
   


Vitathatatlan.blogspot.hu

Tények a világról és ami mögötte van
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék

Facebook

2018. február 19.
Ez az oldal a Facebookon is követhető


 

Kérdés, kérés, észrevétel?

A Facebook alkalmazásaival az üzenetküldés is egyszerű.


VIDEÓK!

Legújabb videóink immár elérhetőek a vk.com oldalán is.

VITATHATATLAN TÉNYEK
A világról és ami mögötte van.

Fontos dolgokról, vitathatatlanul érthetően és egyszerűen.
Kövesse a vitathatatlan.blogspot.hu híreit videó csatornánkon is: https://vk.com/vitathatatlan