vitathatatlan.blogspot.hu
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék
(x)

2020. július 26., vasárnap

Márki-Zay és a 17. századi városvezetési program


Avagy: a beeeeevezetett birkaprojekt.

Márki-Zay Péter eddig sem bölcsességéről vagy igazmondásáról volt ismert, az amerikai turnéjáról már mi is írtunk ITT.

A polgármesterré avanzsált hazugmondó juhász most mestersége címereként juhokkal óhajtja megtölteni a rá bízott város parkjait.
Mielőtt azt hinnénk, tréfás kedvében van a fényevők cimborája, le kell szögezni: ezt komolyan gondolja.


Hódmezővásárhely nem is oly rég még a dél-alföldi régió legjobban fejlődő települése volt. Azonban mára már egy olyan banális dolog is gondot okoz, mint a fűnyírás. A füvet nyíró ember, az üzemanyag, a levágott fű szállítási és deponálási költsége pénzbe kerül. Abból pedig egyre kevesebb van a városnak, köszönhetően vezetősége tisztességének és szakértelmének.

A jó ütemben haladó "templom egere projekt" eredményeinek egyik része, hogy a vásárhelyi parkokban a gaz lassan az égig ér. De Sebaj Tóbiás Márki-Zay Péter elmagyarázta, hogy ez nem gaz, hanem:

diverzgyep

A diverz szó jelentése: különböző, másféle, különféle, sokféle, változatos, vegyes.


Míly csodás megfogalmazás! Ez nem gaz, csupán különleges, a megszokottól eltérő gyep. Aki pedig eme változatos pompájú (pampájú?) parkban akar sétálni, vigyen magával bozótvágót. Végülis egy 12"-os machete már potom 3000 forintért is megvehető, ennyi belefér.

Márki-Zay által nyilván érthetetlen okoknál fogva ez a projekt nem váltott ki harsány üdvrivalgást.
Talán a kutyáikat a parkban sétáltató helyiek sem vették jó néven, hogy Buksi (végleg?) eltűnik a fűben.


(A polgármester úrnak nyilván erre is lett volna jó megoldása: kellő mennyiségű vízzel kis, mocsaras tavakat is létre lehet hozni a parkok közepén, ahová aligátorokat telepítve megoldódnak a kiskutyák okozta problémák.)


Ám ekkor jött a nagy megoldás, az ötletek ötlete!
A városvezetés szerint a parkok rendben tartására a legmodernebb megoldás:

a birka
.
Az ember azt hinné, hogy tükörbe nézve jött az ötletük, de nem.

Botka elvtárs úr vörös városában már nem ismeretlen a "biofűnyírós" megoldás. Idén tavasszal az egyik szegedi fürdőben birkákkal legeltették le a füvet. Erről az RTL klub is készített riportot. (Bővebben lásd: ide kattintva)
A tévécsatorna nívóját mutatja az is, hogy hosszan ecsetelték azt, hogy a birkák ürülékével nincs semmi baj, hiszen a 19. században a birkakakiból még orvosságot is csináltak és meleg borogatásként sebek kezelésére is használták.
Csuhaj! Még hogy modern orvostudomány, ugyan! Birkaszéklet! Gondolom ha egy kis békanyállal kevert pókhálót is teszünk hozzá, még egészségesebb lesz. Köszönjük, RTL klub!

Márki-Zay nemrég kikotyogta, hogy az ötlete Székkutasról jött. Székkutas egy kis község a hódmezővásárhelyi járásban.
Népessége 1 981 fő, népsűrűsége 16,3 fő/km2.

E falucska hagyományosan gyógynövénytermesztéssel és gyűjtéssel, valamint újabban ismét gyümölcsös telepítésével és egyéb, mezőgazdasági tevékenységekkel foglalkozik. Mellette persze háziállatok tenyésztésével, tartásával, többek között birkákkal és azok legeltetésével.

A hódmezővásárhelyi városvezetés szerint ez a követendő példa.

Ezzel csak az a gebasz, hogy Hódmezővásárhely nem egy kis falu, ahol a főúton óránként 3 autó megy keresztül. Hódmezővásárhely egy megyei jogú város (Csongrád-Csanád megyében) népessége 43 311 fő, a népsűrűség 90,99 fő/km2.

Itt tavaly is gondot okozott, hogy egy gazdálkodó elkószált birkája besétált egy autó elé - ami aztán rendesen össze is tört. Mellesleg egy ilyen 34-40 kilós, a városban szabadon kószáló állat nagyobb bajt is okozhat volna. (Erről bővebben lásd: ide kattintva)

De Márki-Zay Pétert az ilyen apróságok nem zavarják. Birkákat terelő juhászok jelentkezését várják a lassan a világ legnagyobb tanyaközpontjává váló, ennél többet érdemlő városba. (Bővebben lásd: ide kattintva)Hódmezővásárhely a 20. század közepéig az ország legnépesebb városai közé tartozott. Noha egy modern, 21. századi város szeretnének lenni, a jelenlegi fejlődés egy középkori falu szintje felé halad.

Ám ez nem meglepő, ha arra gondolunk, hogy a jelenlegi polgármester nem is oly rég, Amerikában éveket töltött el egy középkori életmódban élő szekta, az amishok szolgálatában. (Erről bővebben ide kattintva)

Az amishok elutasítják az olyan civilizációs vívmányokat, mint az iskola vagy a védőoltás, életmódjuk pontosan olyan mint a 17. században volt.

Nem használják a modern eszközöket, mint például elektromos árammal működő szerkezeteket vagy az autót, helyette lovaskocsival járnak, és igen: birkákkal legeltetik a füvet.

Nyilván lehet ezt az életmódot "zöldnek", "környezetbarátnak" is mondani.


A parkok füvének birkákkal való legeltetésével
Hódmezővásárhely sikeresen elindult azon az úton,
melynek vége a tökéletes, 17. századi életmód.


Márki-Zay miatt a vásárhelyi tudásközpont és könyvtár építése is meghiúsult, tehát az amishok oktatásellenes szemlélete ebben már megvalósult. (Bővebben lásd: ide kattintva)

Mi lesz a következő lépés?

Megszűnik a közvilágítás? Elvégre szentjánosbogarakat telepíteni olcsóbb és környezetbarát is, ráadásul este aludni kell, nem az utcán kószálgatni.

Netán kikapcsolják az áramot is, de lehet majd kapni petróleumlámpát?
Szennyvízelvezetés helyett mindenki öntse a küblit az utca közepére, a már amúgy is bűzölgő birkaürülék mellé?


Megszűnnek a buszjáratok, helyette lesz lovaskocsi? Esetleg szamaras kordé?

Az így létrejövő, első magyarországi amish városba a turisták bemehetnek majd, vagy teljesen zárt lesz minden modern civilizáció elöl?

Vajon a fényevés is kötelező lesz, vagy csupán ajánlott?

A hazugmondó juhász Márki-Zay, immár a város legfőbb birkapásztoraként mit fog még beeeeeevezetni?
Egyáltalán: birkapaprikást szabad még enni? Vagy az nyílt támadásnak minősül Hódmezővásárhely parkjainak fenntartása ellen?


(by L.W.L.)
2020.07.26.

Kiemelt bejegyzések

ÚJ!

Új, elektronikus könyveinket kis részekre bontva tesszük közzé.
 

 

A visszatérő múlt csapdái:
     


Aktuálpolitika:

   

(A liberalizmus világa)
           
 
A négy legolvasottabb bejegyzés:
       
 
Történelem:
   
   
 
Nyugat alkonya:
   


Vitathatatlan.blogspot.hu

Tények a világról és ami mögötte van
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék

Facebook

2018. február 19.
Ez az oldal a Facebookon is követhető


 

Kérdés, kérés, észrevétel?

A Facebook alkalmazásaival az üzenetküldés is egyszerű.


VIDEÓK!

Legújabb videóink immár elérhetőek a vk.com oldalán is.

VITATHATATLAN TÉNYEK
A világról és ami mögötte van.

Fontos dolgokról, vitathatatlanul érthetően és egyszerűen.
Kövesse a vitathatatlan.blogspot.hu híreit videó csatornánkon is: https://vk.com/vitathatatlan