vitathatatlan.blogspot.hu
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék
(x)

2020. május 14., csütörtök

Kártérítést Bangónénak!


Avagy: A szegregációs osztályharc margójára.

Győzött a baloldali (i)gazság, Gyöngyöspata önkormányzata röpke 99 millió forintot fizethet a szegregált családoknak kártérítés címen. Nem gond, hogy ennyi pénze nincs, (mert éves bevétele 40 millió forint) és ezzel becsődöl, az sem gond hogy innentől a közmunkásokat sem lesz miből fizetnie - vagyis 60 család boldog, a többiek pedig ...


Persze, értjük mi, hogy a főként MSZP-SZDSZ kormányzása alatti hibák(?) miatt most valakinek bűnhődnie kell.
Elvégre "Elbukott a Fidesz kegyetlenkedése - fizetni kell a gyöngyöspatai roma diákoknak" írta hatalmas főcímmel a Pravda az "Ezalényeg" nevű poszt-kommunista baloldali propagandaújság. (Lásd: ide kattintva.)


Jogos, (vagy csak jogszerű?) az igény és az ítélet. Elvégre a kis Lakatos Zsanklódvandám az osztálytársai rugdosása mellet már nem szakíthatott időt holmi tanulásra, hiszen egy nap neki is csak 24 óra. És az általános iskola 6. osztályába járó kisebbségi "karate klub" 16 éves diákjai is azért maradtak analfabéták, mert a tanárok "fejberugdosása" annyira fárasztó, hogy már nem maradt erejük a tanításra figyelni.
És amúgy is: már Marx is írt az osztályharcról. Lakatos Zsanklódvandám ennek nagy tudója, hiszen nap mint nap verekedett az osztályteremben az osztálytársaival és az iskola folyosóján is rendszeresen verte a többi osztály diákjait.

Ez ám az igazi osztályharc, meg is érdemlik ezt a pénzt - de készpénzben ám, mert természetben fizetve nincs értelme, hiszen ha 7-től 16 éves koráig nem tanult meg írni, akkor most, húszon túl pláne nem fog.
Nem, továbbtanulásról szó sem lehet, az osztályharcnak vége, immár a boldog békeidők jönnek, a kártérítésből hatalmas bulikat lehet tartani.

Értjük mi, hogy a pénz még nem minden, ennél több is járna. Minimum egy piros Zsiguli és ujjnyi vastag aranylánc. Mert ezek nélkül nem látja mindenki, ki is a király. Ez a legkevesebb, ami még kijár a győztes osztályharcosoknak.

Tanulni amúgy is minek. Hiszen ott az etalon. A nagy példakép. A legjobbak legjobbika, a szocialista képviselők legszocialistábbja, az osztályharc legfőbb képviselője:

Bangóné Borbély Ildikó.

Bangóné az idők során többször is bebizonyította, hogy ő is teljesen feleslegesen járt iskolába, írni nem tanult meg.

Emlékezzünk csak a közös fellépésére Kunhalmi Ágnessel, az MSZP oktatáspolitikusával.

Kunhalmi 2009-ben a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán kommunikáció szakon végzett, 2011-ben pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karának politológia szakán. (A diplomáihoz szükséges nyelvvizsgáját csak 2015 végén tudta letenni, lásd itt: https://hu.wikipedia.org/wiki/Kunhalmi_%C3%81gnes)
Mivel ha az MSZP lenne kormányon, Kunhalmi lenne az oktatási miniszter, egészen bizonyos hogy ő (valaha) tudott helyesen írni - csak a ravasz mészároslőrinc egy esős éjjelen ellopta tőle ezt a tudást.


Bangóné azonban nem állt meg itt, keményen megharcolt azért, hogy bebizonyítsa:
őt már az iskolában eltiltották a helyesírás titkos tanainak megismerésétől.




"Or8án hülyének néz minet." - írta saját kezűleg, a teljes hitelesség kedvéért kamerák előtt. Ellenkező esetben senki nem hitte volna el, hogy ő ennyire nem tud írni.

2019-ben az ATV Start c. műsorában az MSZP frakcióvezető-helyetteseként megszólalva azzal indokolta a Fidesz növekvő népszerűségét, hogy „sok a patkány Magyarországon”. Ezt a kijelentését sokan félreértették, pedig csak azt bizonyítja, hogy nemcsak nyelvtan, de biológia órákon sem biztosították számára az oktatás megfelelő színvonalát, így nem tudja mi a különbség a Homo sapiens és a Rattus norvegicus (vándorpatkány) között.

Úgy tűnik, Bangóné - akár a most kártérítést kapott szegregáltak - az iskolában hátrányos megkülönböztetésben részesült, hiába járt oda, nem tanult semmit.

Akinek ez még kérdéses, annak érdemes elolvasni az MSZP-s képviselőnő egyik igazán különlegesre sikerült írását, melyet saját kezűleg nyújtott be a Miniszterelnökséghez.


Bangóné eme gyöngyszemét a parlamenti és stratégiai államtitkár tette közkincsé. (Bővebben erről ide kattintva.)

Nekem személy szerint a "vezetői magaratás" tetszett a legjobban. Ez sokkal jobb, mint a múltkori "minet". Magaratás. Ezt valamiféle nyelvújítási szándék vezérelhette, mellyel egy mezőgazdasági tevékenységre talált ki egy új szót. A magot elvetik, aztán amikor kinőtt és megérett, learatják. Nyilván ez a magaratás.
A vezetői magaratás pedig nyilván azt fejezi ki, hogy a baloldal politikai vezetősége jobban tenné, ha a parlamenti bohóckodás helyett valami hasznosat tennének - mondjuk elmennének segíteni learatni a búzát.


Magaratás(?!)

Persze értjük a baloldali nyelvi logikát is. A felelősség szót azért írta egy "s" betűvel, mert kis felelősségre gondolt. Nagyon nagy felelősség esetén pedig nyilván már három "s" betűvel kell(ene?) írni.

Azonban a K/10197 számú iromány többi részében hemzsegő helyesírási és nyelvtani hibák egyszer s mindenkorra eldöntik azt a kérdést, hogy Bangóné Borbély Ildikó tud-e rendesen magyar nyelven írni. Nos: NEM. Nem tud.

Az ember elsőre azt hinné, hogy a kis Ildikó már iskolás korában is nagy kommunista osztályharcos volt - nap nap után keményen (és sikerrel) harcolt az osztályban a tanulás ellen.

De ne legyenek kétségeink. Egészen biztos, hogy a gonosz Zorbán minden órán elzárta (szeparálta, szegregálta) őt a szekrénybe, ahol hiába vágyott a tudásra, ott már nem hallatszottak a tanár szavai.

Nemcsak biológia vagy nyelvtan órákon, hanem irodalom órákon (és vélhetőleg minden más tantárgynál) is. Ezért hiszi, hogy Wass Albert náci író, József Attila híres versére pedig szemlátomást így emlékszik:

"Hazudni csak pontosan, szépen,
Ahogy a Vörös Csillag ment a felvonulási téren,
Úgy és mindig érdemes."

A történelmi és földrajz ismeretei is tévesek. Valamiért azt hiszi, hogy a határon túli magyarok, akiket kötelességünk segíteni, Afrikából és az arab országokból jönnek. Bár e tévhit az összes bal-liberális politikusunkat jellemzi - lehet hogy az iskolában a tanórák előtt a Zorbán őket is bezárta a szekrénybe?

Bangóné tehát önhibáján kívül, a gonosz Zorbáni diktatúra miatt szegregált oktatást, és ezzel tudás helyett tudatlanságot kapott.


Itt az ideje, hogy Gyöngyöspata önkormányzata Bangónénak is fizessen sokmilliós kártérítést. Hogy miért pont Gyöngyöspata? Hát mert csak. Majd antiMagyar György kideríti és bebizonyítja a maximálisan jogszerű összefüggéseket.

De a szegregáltakon kívül van még valaki, aki kártérítést érdemel.
És ez az, akit a sorsa és a munkaköre azzal büntet, hogy a Bangóné féle képviselők irományait kell értelmeznie. Nem tudom, van-e annyi pénz, amivel egy ilyen sorscsapást ellensúlyozni lehet.

De mi, nem analfabéta, jobboldali emberek is kártérítést érdemelnénk, mert az O1G koalíció Dobrev szintű, Klárifári képviselőit napi szinten kell elviselnünk, ezzel elszegregálva minket a nyugodt, békés élettől.

Addig is mély tisztelettel javasolnám a kedves baloldal hatalmas tudással rendelkező politikusainak, hogy a jövőben ha írásban akarnak kifejezni valamit, inkább rajzolják le. Az nekik is könnyebb, értelmezni is egyszerűbb, ráadásul jóval kevesebb bosszúsággal járna mindkét oldalon.


(by L.W.L.)
2020.05.14.





A témával kapcsolatos előző bejegyzés:

- 2020.02. Felvonulók kérték
Avagy: Ki van a törvény felett? (megnyitom)








Kiemelt bejegyzések

ÚJ!

Új, elektronikus könyveinket kis részekre bontva tesszük közzé.
 

 

A visszatérő múlt csapdái:
     


Aktuálpolitika:

   

(A liberalizmus világa)
           
 
A négy legolvasottabb bejegyzés:
       
 
Történelem:
   
   
 
Nyugat alkonya:
   


Vitathatatlan.blogspot.hu

Tények a világról és ami mögötte van
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék

Facebook

2018. február 19.
Ez az oldal a Facebookon is követhető


 

Kérdés, kérés, észrevétel?

A Facebook alkalmazásaival az üzenetküldés is egyszerű.


VIDEÓK!

Legújabb videóink immár elérhetőek a vk.com oldalán is.

VITATHATATLAN TÉNYEK
A világról és ami mögötte van.

Fontos dolgokról, vitathatatlanul érthetően és egyszerűen.
Kövesse a vitathatatlan.blogspot.hu híreit videó csatornánkon is: https://vk.com/vitathatatlan