vitathatatlan.blogspot.hu
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék
(x)

2020. május 26., kedd

A félkegyelműek fél logója


Avagy: egy pártszimbólum elemzése.

Az MSZP és a DK szokásainak megfelelően új szövetségesük, a Jobbik is megújult. A balos cimborák elvárásai szerint ez a párt logójának cseréjével is járt. Ezen új logó azonban több lett, mint tökéletes. Lássuk a részleteket.


Az idők során a LYJobbik logójával már sokan szórakoztak. Csak néhány példa:


Azonban a LYJobbik logójával trollkodó versenyt
maga a LYJobbik nyerte meg.

Nem orrhosszal - fölényesen!


Soha senkinek nem sikerült még úgy ágyékon rúgni őket, ahogy most saját magukkal tették - ráadásul most két kezükkel a sajgó ágyékukat fogva, elsápadt arccal a földön fetrengve ők ezt úgy hívják: megújulás.

Hmmm... Lássuk a részleteket.

A szimbólum fogalma: metaforából származó szókép. Valamely fogalom, eszme, érzés érzékletes jele, amelynek képzettársítás folytán gazdag gondolati, érzelmi és hangulati töltése van. (lásd: Wikipédia)
A logó egy cég, szervezet, áru vagy szolgáltatás azonosítására szolgáló egyedi, jól felismerhető jel. A „logó” mint kifejezés a „logogram” szó lerövidült formája, amelynek jelentése egy szót vagy kifejezést bemutató jelzés. Az elnevezés a görög „logos”-ból származik, amely magyarul „szó”-nak fordítható. Egyszerűbben megfogalmazva: a logó egy-egy szó vizuális jele. (lásd: Wikipédia)

Egy logó tehát egy párt legalapvetőbb szimbóluma. Ezen embléma elkészítése komoly szakértelmet igényel, hiszen egyetlen kis képben kell megjeleníteni tulajdonosának legfontosabb üzenetét, azt amit képvisel, ami tökéletes képi megfogalmazásként ábrázolja őt.

A LYJobbik új logója tökéletes lett.
Alkotójáról a LYJobbik életnagyságú szobrot is készíthetne, melyet a székházuk főbejáratánál kellene elhelyezniük, alatta nagy márványtáblába vésve: "A MESTER".


A Jobbik 2020-as logója


Igen, ez a logó zseniálisan tökéletes alkotás, egyszerűen és jól érthetően ábrázol mindent, amit a (már megint) megújult párt képvisel, amit tesz, ahogy cselekszik. Ami ő maga.

Elemezzük kicsit a LYJobbik új logóját,
minden lényeges oldalról megközelítve.

Első blikkre: ez a logó minden kétséget kizáróan ferde. Nem hajlamában értve, hanem úgy, hogy nem stabil, éppen eldőlni készül, hogy aztán - kerek lévén - elguruljon a semmibe.

De második látásra rögtön észrevesszük, hogy ez egy fél logó. Igaz, mértanilag nem tökéletes, de szimbolikáját nézve alapvetően a fél, mint 1/2, 0,5 stb. érzetének kifejezése.

Rögtön felmerül bennünk, hogy Gyurcsány Ferenc 4 sör és 8 whiskey után megéhezett, de hirtelen nem lelve mást, beleharapott a LYJobbikba. S lám, sikerült kettéharapnia, szavazóstul, helyi szervezetestül, pártvezetéstül, és persze logóstul.
A logó hiányzó részét tehát az öszödi Böszme fogai között kell keresni.

Persze Gyurcsány, a baloldal kommunista, szocialista, szociáldemokrata liberális vezére nagy és erős. A Klárifári koalíció szövetségesei félszemmel is csak félve mernek ránézni. Haragja félelemmel tölti el őket, félnek hogy ha félrenéznek, az ő félszemüket is kilöveti.
A fél logó ezt is tökéletesen szimbolizálja.

A LYJobbikot régebben harsányan nácizó MSZP, a vörös csillag érdekének kegyelméből a csatlakozásért cserébe félig megbocsájtott nekik. Ám a baloldal kegyelme csak "orrbefogva" történt, a kegyelem felét kapottak pedig félkegyelműek.
A fél logó ezt is tökéletesen szimbolizálja.

Érdemes megfigyelni, hogy a LYJobbik manapság semmi újat nem mond. Csak és kizárólag azokat a hamis lózungokat hangoztatják, amiket a bal-liberális tábor már megunt. Ők pedig az öszödi kígyó levedlett bőrét magukra húzva, a poszt-kommunisták félredobott demagógiáit szajkózzák.
A fél logó ezt is tökéletesen szimbolizálja.

A valaha volt [JOBB]oldali [I]fjúsági [K]özösség (innen a név: Jobbik) tagjai közé fogadta Vona Gábort, aki a 2006-os eseményeket felhasználva tette a pártot ismertté. Ő azonban később félretette hajdan volt céljait, és a Spinóza Házban mimózáskodva tette félreérthetetlenné azt, hogy félrevezette a benne bízó embereket. Aztán a 2018-as választáskor rájött, hogy ez félresikerült, vágyaival ellentétben a terve félresiklott, így lemondva a pártelnöki tisztségről félreállt.
A fél logó ezt is tökéletesen szimbolizálja.

Továbbra is azt a szerepet kell játszaniuk, hogy ők nem lettek poszt-kommunisták. Csakhogy nem lehet valaki egyszerre nacionalista és internacionalista, vallásos és hitgyűlölő ateista, konzervatív és liberális, magyar és magyarellenes. Aki mégis megpróbálja, annak elméje meghasonlik, és eme skizofrén állapotban valamiféle különleges félszerzetnek képzeli magát.
A fél logó ezt is tökéletesen szimbolizálja.

A politika mindig is egyfajta verseny volt. Egy vetélkedő. Ám ők a politikai úton félreléptek, és már nem politikai, hanem a régi, "Fele Sem Igaz" című vetélkedőn versengenek. Amit mondanak, annak az egyik fele nem igaz, a másik fele pedig nincs.
A fél logó ezt is tökéletesen szimbolizálja.

A teljes meghasonlottság okozta elmebajban szenvedőt a köznyelv félnótásnak hívja.
A fél logó ezt is tökéletesen szimbolizálja.

A parlamentben a félember méretű pártelnökük időnként félcsomag száraztésztával őrjöngve rohangál, mint egy megveszekedett, piros sipkás, félőrült manó.
A fél logó ezt is tökéletesen szimbolizálja.

Egy párt szellemi képességeit a vezetőinek és tanácsadóinak összessége határozza meg. Úgy is mondhatjuk, ők együtt a párt esze. Most, hogy a LYJobbik megszabadult a helyi szervezetek vezetőinek felétől, és e pillanatban éppen kirúgja a fél elnökségét, megfelezve ezzel saját szellemi képességeit, elmondhatjuk: féleszűek lettek.
A fél logó ezt is tökéletesen szimbolizálja.

Ez a párt rég elvesztette szavazói zömét. Manapság szavazói felét azok a volt MSZP szavazók adják, akik csalódtak a láthatatlanná váló MSZP-ben, de nem kedvelik sem Gyurcsányt, sem a Momentumot de még az LMP-t sem. Gyurcsány tervében a LYJobbik létezésének egyedüli oka ezen kósza, nem látható szocik szavazatának megtartása.
A fél logó ezt is tökéletesen szimbolizálja.

Miután Simicska felsült velük, új támogatót kellett keresniük. Gyurcsány titkolt (láthatatlan) támogatása nélkül ma már nem léteznének. Működését régóta az jellemzi, hogy vannak a látható kirakat-embereik, és a láthatatlan támogató.
A fél logó ezt is tökéletesen szimbolizálja.

A sikeres politikához pénz kell. A félsikereshez is. Azonban a kommunizmus náci féltestvérei hiába mennek a liberális vásárra, hiába könyörögnek nekik, meg kell elégedniük a lábuk elé dobott félpénzzel.
A fél logó ezt is tökéletesen szimbolizálja.

De lehet, hogy félreérjük a homályos közepű fél logó üzenetét. "Ha ezt a felet még nem látod egésznek, tégy úgy, mint Fletó: igyál meg még egy felest, és fogd rá a Zorbánra."
A fél logó ezt is tökéletesen szimbolizálja.


Na jó, próbáljunk toleránsak lenni. Lehet, hogy a logó hiányzó része csupán az a folytonossági hiány, amit Yoda mester úgy mondana: Zavar az erőben.

De az is lehet, hogy a nem látható rész ott van, de pont azzal az eljárással készült, mint a mesebeli császár új ruhája:
„... van egy bűvös tulajdonsága is:
akik méltatlanok a tisztségükre, vagy buták, mint a föld,
azok előtt láthatatlanná válik ...”
(lásd: Andersen mesék)

Ez esetben csak reménykedhetünk, hogy Jakab Péter új ruhája nem ebből az anyagból készül majd. Ha mégis, akkor a következő parlamenti szereplése újfent nem lesz botránytól mentes...



És most nézzük a logó másik, látható felét.

Az Árpád-kori keresztet leváltotta egy egészen mást jelentő kettős kereszt: a „hashtag” (Lásd: Wikipédia)
Ez a baloldali divatnak megfelelő szimbólum, #Metoo, #LMBTQI(XYZ), #Transzneműek, #Kommunizmus, #Feminizmus, #mindenféle-elmebaj. De ez is csak elmosódva, homályosan, mert még nem tudják hogy „hashtag” melyik a sok közül, de szeretnék mindet egyszerre.
Az új logójuk ezt is tökéletesen szimbolizálja.

De az is lehet, hogy az nem elmosódott „hashtag”, hanem egy hatalmas, rájuk dőlő F betű. F, mint Félresiklott, F mint F..fej, F mint Hadházi tábláján szereplő "nagy lóF..."
De nem! Nem az.
Ez bizony egy freudi elszólás, beismerő utalás az új főnökre:
F mint Feri.
Gyurcsány Feri.
Az új logójuk ezt is tökéletesen szimbolizálja.


TEHÁT idáig:

Fél logó a félresiklott félkegyelmű félszerzeteknek,
közepén az italtól elmosódva „hashtag”  Feri.


Már csak a piros, fehér, felemás zöld színű félholdak vannak hátra, melyek a logó bal oldalát alkotják.
Mit jelképez? Nyilván az iszlámot balról. Eszerint George Soros migránssai hozzák már végre Magyarországra az iszlámot, mert a LYJobbik még mindig azt vallja, amit Vona Gábor mondott pár éve:

„Az iszlám az emberiség utolsó reménye”.

A trikolor félhold tehát remekül ábrázolja azt, hogy a megújult(???) LYJobbik vágya az, hogy Magyarország legyen iszlám kalifátus.

Lehet, hogy a logó hiányzó részén eredetileg ama bizonyos török Szürke Farkasok voltak? Jól illeszkedne oda egy, a félholdra vonyító farkas ábrázolása. Meglenne a retro élmény, amikor Vonamed effendi a törököknél tartott előadásán a megjelentek egy emberként skandálták: „Szürkefarkas Vona, Szürkefarkas Vona!” (Erről bővebben ide kattintva.) Lehet, hogy a LYJobbik következő elnöke a török Szürke Farkasok máig ünnepelt hőse, II. János Pál pápa merénylője, Mehmet Ali Ağca lesz?




Végül a sötétzöld - libafoszöld színátmenet jelképezi azt, hogy ezen az úton járva úgy elnyeli őket a feledés sötétsége, hogy csak az erőlködéstől kiszaladt, a lábuk szárán csorgó folyékony ürülék szagát lehet majd érezni - de azt se sokáig.

Legyen hát úgy, ahogy megtervezték. Tegyük is őket félre, a harangot félreverős félsikereikkel és fél logójukkal, hadd állítsa őket félre a szebb jövő.


A fentiekből talán érthető, miért tartom a LYJobbik új logóját emblematikus mesterműnek. Ez Sigmund Freud mester művének tökéletes példája a tudatalatti okozta beismerő elszólásokra.
Bravó. Soha, egyetlen pártnak nem volt még ennél tökéletesebb szimbóluma.


(by L.W.L.)
2020.05.26.





A témához hasonló, előző bejegyzés:

- 2020.05. Kártérítést Bangónénak! Avagy: A szegregációs osztályharc margójára. (megnyitom)








Kiemelt bejegyzések

ÚJ!

Új, elektronikus könyveinket kis részekre bontva tesszük közzé.
 

 

A visszatérő múlt csapdái:
     


Aktuálpolitika:

   

(A liberalizmus világa)
           
 
A négy legolvasottabb bejegyzés:
       
 
Történelem:
   
   
 
Nyugat alkonya:
   


Vitathatatlan.blogspot.hu

Tények a világról és ami mögötte van
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék

Facebook

2018. február 19.
Ez az oldal a Facebookon is követhető


 

Kérdés, kérés, észrevétel?

A Facebook alkalmazásaival az üzenetküldés is egyszerű.


VIDEÓK!

Legújabb videóink immár elérhetőek a vk.com oldalán is.

VITATHATATLAN TÉNYEK
A világról és ami mögötte van.

Fontos dolgokról, vitathatatlanul érthetően és egyszerűen.
Kövesse a vitathatatlan.blogspot.hu híreit videó csatornánkon is: https://vk.com/vitathatatlan