vitathatatlan.blogspot.hu
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék
(x)

2020. március 22., vasárnap

Tekeredik a kígyó, gyilkos akar lenni


Avagy: Mindig van még lejjebb...

Az ember azt hinné, van határa a poszt-kommunisták aljasságának, melyet azért választott képviselőik sem lépnek át. De nincs. Ahogy Kun Béla, Rákosi Mátyás, Kádár János idején, vagy akár Gyurcsány idején, most sincs se plafon, se korlát. Ezek bármikor bármire képesek és ezt úton-útfélen bizonyítják is.


Adott egy világméretű járvány, mely eddig tízezrek halálát okozta. Normális ember mi mást akarna, mint hogy a saját hazájában ez a lehető legkevesebb halálos áldozattal járjon.
Mármint normális ember, de nem a kommunizmus sírjából kinőtt szocialista-liberális-(sötét)zöld akármi, amely számára százak-ezrek, vagy akár milliók halála is csupán járulékos veszteség, ha ezzel nyerészkedhet.


(Teljes méretben ide kattintva)

A kormány próbál intézkedni, előre gondolkodni, és olyan döntéseket hozni, amivel próbálja megelőzni azt a helyzetet, ami pl. az olaszoknál kialakult. Ma 4825 az olaszországi halottak száma, és Európa szerte ezren halnak meg NAPONTA.

“A koronavírus elleni védekezés gyors döntéseket tesz szükségessé, ezért senkinek nem kell a hiteleit visszafizetni. Sem cégeknek, sem magánszemélyeknek december 31-ig. Az iskolai, illetve az egyetemi oktatás az iskolai és egyetemi épületekben szünetel. Távoktatás formájában van a diákoknak és a hallgatóknak lehetőségük az oktatásában való részvételre. A rendezvényeken betiltottuk mind szabad, mind zárt térben. A járulékfizetési kötelezettség alól – a legnagyobb válságba jutott szektorokban – mentességeket adunk: a munkaadóknak nem kell járulékot fizetni, a munkavállalóknak pedig csak az egészségbiztosítási járulékot kell megfizetnie. A munkajogi szabályokat igyekszünk úgy alakítani, hogy megvédjük az álláshelyeket. A határokat lezártuk és kontrolláljuk.
...
Ezeknek az intézkedéseknek a fenntartásához és az új szükséges intézkedések meghozatalához kérjük az Országgyűlés jóváhagyását.”

(Gulyás Gergely)



“Most tehát az Országgyűlésen a sor. A Parlamentnek kell döntenie arról, hogy megerősíti-e a kormány eddigi intézkedéseit, meghosszabbítja-e a veszélyhelyzetet és felhatalmazza-e a kormányt arra, hogy további hatékony intézkedéseket hozzon a koronavírus elleni küzdelemben” – hangoztatja Kocsis Máté a miniszterrel közös videóüzenetben. “Arra kérem a legnagyobb parlamenti frakció vezetőjeként a többi képviselőcsoport tagjait is, hogy támogassák holnap a házszabálytól való eltérést, kedden pedig támogassák szavazatukkal a koronavírus-törvényt is. Ez most nem a politikai viták ideje”

(Kocsis Máté)


A videó ide kattintva nyitható meg.


“A koronavírus törvény benyújtásával a kabinet célja, hogy a kormány által eddig meghozott intézkedéseket az Országgyűlés megerősítse, továbbá felhatalmazást adjon a kabinetnek további, a koronavírus elleni küzdelemhez szükséges intézkedések megtételére. A járvány alatt biztosítani kell minden szükséges eszközt a lehető leghatékonyabb cselekvéshez, arra az esetre is, ha az Országgyűlés nem tudna a szokásos menetrendben ülésezni. A járvány terjedésének lassítása és negatív hatásainak enyhítése érdekében a kormánynak továbbra is felelős döntéseket, adott esetben szokatlan és idegen korlátozásokat kell hoznia, amelyek betartása, az összefogás és a fegyelmezettség a legfontosabb feladatunk.”

(Varga Judit igazságügyi miniszter)


A kormány tehát az Országgyűlés támogatását kéri a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslathoz.

“A felelősség a parlamenti frakcióknál van: a törvényjavaslatról az Országgyűlés csak akkor dönthet, ha eltér a Házszabálytól, amihez a parlamenti képviselők 4/5-ének támogatása szükséges. A kormány ezért arra kér minden, a magyar emberek egészségéért felelősséget érző parlamenti pártot és képviselőt, hogy támogassák a Házszabálytól való eltérést, és a lehető leghamarabb vegyék napirendre a törvényjavaslatot.”

(Lásd: ide kattintva)



ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász részletes ismertetése ide kattintva olvasható.


Rendkívüli helyzetben azonnali döntésre és cselekvésre van szükség.

Az "azonnal" nem azt jelenti, hogy X napig elvitatkozik rajta a parlament, hanem azt hogy rögtön, abban az adott pillanatban. Nem beszélve arról, hogy ha a járvány a képviselőket is ledönti, ki a jófranc fog a rendkívüli helyzetben szükséges döntéseknél igennel/nemmel szavazni?

A járvány nem fog örökké tartani. A meleg idő beköszöntével valószínűleg ez is véget ér, ahogy minden más influenzajárvány. Május közepe, max. június vége.

Ilyen helyzetben egy minimális erkölcsű ember is azt mondja, hogy persze, amíg el nem múlik a járvány, maximális felhatalmazást kell adni az illetékesnek (ez esetben a regnáló, választott kormány), hogy minden létező eszközzel megakadályozza a járvány féktelen tombolásától kezdve a bezárt boltok fosztogatásáig mindazt, ami ezzel jár.

Ehhez képest a magyarországi ellenzék kijelentette, hogy ők ezt nem támogatják.
Sőt, szerintük nincs is igazi veszély, a járvány pedig csak álprobléma, (mint a migráció) amit a Fidesz talált ki.

A fenti törvényjavaslatot "túlhatalom-törvénynek" meg "diktatúra-törvénynek" nevezték el, mérgesen puffogva hogy ők ezt nemhogy támogatni, de gátolni igyekeznek.

Vagyis minden erővel gátolni igyekeznek azt,
hogy gyors és hatékony intézkedések történjenek.

Márpedig gyors és hatékony intézkedések nélkül a járvány oly mértékben fog terjedni, mint akár az olaszoknál, ahol már a katonaság szállítja hosszú konvojban halottakat. (Lásd: itt)

Ez esetben a járvány olyan szinten fog tombolni, aminek köszönhetően azok is meg fognak halni, akik nem fertőződtek volna meg, ha az intézkedések gyorsak és hatékonyak.

Ám a Gyurcsanyizálódott ellenzéket ez nem érdekli. Ők pont abban érdekeltek, hogy magyarok százai-ezrei haljanak meg, hogy aztán azt ordíthassák, hogy mindez a gonosz Zorbán hibája.

És ezt a létező legaljasabb módon teszik: egyik oldalról harsányan követelik, hogy a kormány mindent tegyen meg a megelőzés érdekében, ne késlekedjen - másik oldalról pedig folyamatosan gáncsolják és visszafogják a kormányt az intézkedésekkel.

Ennek egyenes következménye, hogy az intézkedések késni fognak, ami beláthatatlan következményekkel jár majd.

Ám az összellenzék nevű poszt-kommunista gyülekezet elégedetten dörzsölgeti a tenyerét, gáncsoskodásuk és aljasságaik eredményeként olyan társadalmi és gazdasági összeomlást várnak, melynek végén - reményeik szerint - az ölükbe hull az ország kormányzása.

És ha ehhez ezer ember halála kell, akkor ezer. Ha tízezer, akkor tízezer. Ha több, hát több, ha a fél ország meghal őket az sem érdekli, mert nem is érdekelte soha.

Hogy is érdekelné az emberek sorsa azokat, akik milliárdokat vettek ki az egészségügyből, majd cserébe bevezették a vizitdíj automatákat. És onnantól aki nem tudta kifizetni a vizitdíjat, akár a kórház folyosóján is meghalhatott, nem látta (nem láthatta!) el senki.
Szomorú, hogy nincs konkrét számadat arról, hány orvosi ellátást nem kaphatott kisnyugdíjas és mélyszegénységben élő halálát okozták ezzel. És persze akkor is, most is arról pofáznak, hogy mennyire szívükön viselik az emberek sorsát.

A "túlhatalom" megakadályozásáról pofáznak azok is, akik 2006-ban azonosító nélküli rendőrökkel verették az embereket, lovasrohammal tiportatták a tömeget és szemeket lőttek ki.
Érdekes, hogy ez szerintük se nem túlhatalom, se nem diktatúra nem volt. Pedig járvány sem volt, csupán tüntetés a reggel-éjjel-este hazudó öszödi böszme ellen...


(Teljes méretben ide kattintva)

És persze ők voltak azok is, akik személyazonosságot igazoló okmányok nélküli, harmadik világból érkezettek tömegeit akarták befogadni, mert ebből nekik személy szerint hasznuk lett volna. Persze ezek az adófizetők pénzéből lettek volna eltartva, a köztük rejtőzködő erőszakolók, rablók, gyilkosok és terroristák elkövetett bűneire pont úgy vonogatták volna a vállukat, ahogy nyugati elvtársaik.


(Teljes méretben ide kattintva)


Ezektől nemhogy becsületet, de lelkiismeretes döntést sem lehet várni.
Számtalanszor bizonyították, ahogy most is. Világméretű járvány ide vagy oda, a magyar emberek élete vagy halála számukra semmit sem jelent.

„Minél több embert végzünk ki, annál erősebb lesz a kommunizmus!” - mondta annó a kommunistákra jellemző gúnnyal Sztálin. Persze mondott ő mást is. Például azt, hogy:

Egy ember halála tragédia. De milliók halála csak statisztika.

Nos, a Gyurcsanyizálódott ellenzék szemlátomást olyan statisztikára vágyik, amely elég ijesztően képes lesz alátámasztani az új hazugságaikat.


CSAKHOGY...


Szándékosan akadályozni-meggátolni egy járvány pusztítása elleni intézkedéseket, az nem holmi felelőtlenség, de még csak nem is politika.


Ez emberölési kísérlet.

Ráadásul nem is egy ember, hanem egész tömegek halálát okozhatja.

Apró Antal '56 után felakasztatott egy miniszterelnököt, és sok másik embert megöletett.
Olybá tűnik, az unokája és annak férje sem óhajtja lentebb adni ennél, elvégre egy kommunistánál a gyilkosság sosem volt akadály. Sőt...

„A vértől nem kell félni. A vér acél: erősíti a szívet, erősíti a proletár öklöt.
Hatalmassá fog tenni bennünket a vér.
A vér lesz az, amely az igazi kommün világához elvezet minket.”

„Adjatok vizet, meg akarom mosni a kezemet, mert hullaszagú!”

„Szempillád meg ne rezzenjen,
kezed meg ne remegjen soha – a halál útja a győzelem felé vezet.”

(Szamuely (Sámuel) Tibor )


Azonban most nem a poszt-kommunisták uralkodnak, a törvény rájuk is kötelező.

És a büntető törvénykönyv szerint aki embereket akar ölni, akár szándékosan, akár foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésből, annak bűnhődnie kell.

Btk. 160. § Emberölés alapesete

160. §
(1) Aki mást megöl, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha az emberölést
a) előre kitervelten,
b) nyereségvágyból,
...
f) több ember sérelmére,
g) több ember életét veszélyeztetve,
...
k) a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére

Az emberölés kísérlete akkor jöhet szóba, ha bebizonyul, hogy az elkövető a cselekménye következményét előre látta és ebbe belenyugodott.


Btk. 165. § Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés

165. §
(1) Aki foglalkozási szabály megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz, vétség: 1 év.
(2) A büntetés
a) 3 év: maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget,
b) 1-5 év: halált,
c) 2-8 év: 2-nél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz.
(3) Ha az elkövető a közvetlen veszélyt szándékosan idézi elő: (1): 3 év, (2): 1-5 év, 2-8 év, 5-10 év.

Az emberi élet, a testi épség és az egészség védelme kiemelkedő fontosságú, ezért nemcsak ezeknek a sérelmével, hanem az ezeket a jogtárgyakat veszélyeztető cselekményekkel szemben is indokolt büntetőjogi védelmet biztosítani.

Remélem, hogy amikor véget ér a járvány, a 2006-os eseményekkel ellentétben most lesznek valódi felelősségre vonások, és lesznek ítéletek is.

És remélem, hogy akár Czeglédy Csaba lesz az ügyvédjük, akár nem, de az emberek életével való politikai játszadozás súlyos következményekkel fog járni.

Ahogy Vágó István, a DK kvízjátékvezetője is az MSZP-s Lampert Mónikával együtt, akik aljasat hazudtak a kormány nyugdíjasokkal kapcsolatos szándékairól.

Ők, akiknek bal-liberális pártjai akadályozva a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket, valóban emberek életét veszélyeztetik.

„Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget [...] nem csinált, mint amit mi csináltunk. [...] Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.” - mondhatná most újra Gyurcsány Ferenc, és lehet hamarosan meg is teszi.

De most nem azt teszi.



Most a kígyózó kígyók ura a járvány okozta bajok megakadályozása ELLEN cselekszik, és erre kötelezi az őt követő pártocskákat is. Még akkor is, hogy tudja jól: ezzel nem kevés ember életét kockáztatja.

Tekeredik a kígyó, gyilkos akar lenni.

Csak remélni tudom, hogy nem fog sikerülni neki.

A kormánynak erre is van terve, erről március 20-án Kocsis Máté beszélt ebben a videóban.

(Nem) mellesleg:

- Varga Judit félmillió forintot adományozott a Szent László kórháznak (Lásd: itt)
- Tiborcz István lélegeztető gépet vett az Uzsoki Kórháznak (Lásd: itt)
- A Mészáros Lőrinc nevéhez kötött MKB bank egymilliárd (értsd: ezer millió) forintot ajánlott fel a koronavírus elleni harcra (Lásd: itt)
- Gulácsi Péter focista 5 millió forintot adott a Szent László kórháznak (Lásd: itt)
- Az energiaitalt gyártó Hell Energy 20 millió forintot adott a B.A.Z. Megyei Kórháznak (Lásd: itt)

- (Gyurcsányné) Dobrev Klára pedig beparádézott a Szent László kórházba, és "adományozott" 20 db (azaz húsz darab!!!) szájmaszkot (darabja kb. 500 forint) meg 5 pár gumikesztyűt.
Igen, volt képe 15 000 (maximum 20 000) forint értékű adománnyal parádézni, mutatva hogy ő milyen jószívű és adakozó. (Lásd: itt)

Noha ők az ország egyik leggazdagabb házaspárja, ezermilliók mosolyognak a bankszámláikon (Lásd: pl. itt), a politikusi fizetésük és cégeik bevételei is kitesz legalább havi 20 milliót tisztán (lásd: pl. itt), megjelent önfényezni magát és pártját max. 20 000, azaz húsz-ezer forintnyi "adománnyal". (Fogadni mernék, hogy ezt se saját zsebből, hanem a DK pártkasszából.) Persze, ha nem 20 db szájmaszkot visz, hanem mondjuk 20 000 darabot, akkor még tett is volna valamit a járvány ellen. De szemlátomást esze ágában sem volt. (Bővebben az adományról lásd itt)

„Nem elég tisztességesnek látszani, annak is kell lenni!” - mondogatta előadásain Dobrev Klára a kampány idején. Nos, a kampánynak vége, náluk immár a látszatra sem kell sokat adni.


FRISSÍTÉS - 1 nappal később...
(2020.03.23.)

Megvolt a parlamenti ülés. Beszélt a kormányfő (lásd: itt vagy teljes videóban itt) és még sokan mások. Kocsis Máté (újfent) és részletesen cáfolta az ellenzéki vesszőparipát, miszerint a felhatalmazási törvényjavaslat örökkön tartó korlátlan hatalmat adna a kormánynak. (Lásd: itt)

Ám a szavazás eredménye az lett, ami már tudható volt:


A BAL-LIBERÁLIS ELLENZÉK ELUTASÍTOTTA A VESZÉLYHELYZET MEGHOSSZABBÍTÁSÁT. (Lásd: itt)


A Fidesz-KDNP javaslatát a Mi Hazánk Mozgalom támogatta (Lásd: itt),
a DK, MSZP, Párbeszéd, Jobbik, LMP, Liberálisok (és "függetleneik") pedig ellene szavaztak. (Lásd: itt)


“Az ellenzék hétfőn nem szavazta meg a házszabálytól való eltérést, így a kormány által meghozott különleges jogrendi rendeletek útján meghozott intézkedések – köztük a digitális oktatásra való átállás, a határzár, a gazdaságvédelmi intézkedések – csak 15 napig hatályosak. Így azok pénteken, illetve vasárnap lejárnak.
...
Az Országgyűlés csak március 31-vel – amikor már elegendő lesz a kormánypárti képviselők szavazata is – tudja meghosszabbítani az intézkedéseket.
...
Hogy a köztes időben ennek milyen következményei lesznek, azt nem tudni, de az az ellenzék felelőssége.”

(Kovács István)


Egyetlen baloldali frakció sem támogatta, hogy a parlament rendkívüli sürgősséggel, már kedden meghosszabbítsa a veszélyhelyzetet, és elfogadja a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt.


Úgy hiszen, ezt az eseményt (is) érdemes megjegyezni. Elég konkrét válasz ez arra a kérdésre, hogy bal-liberálisok Magyarország politikai ellenzéke, vagy pedig megátalkodott ellensége.


(by L.W.L.)
2020.03.22.







Kiemelt bejegyzések

ÚJ!

Új, elektronikus könyveinket kis részekre bontva tesszük közzé.
 

 

A visszatérő múlt csapdái:
     


Aktuálpolitika:

   

(A liberalizmus világa)
           
 
A négy legolvasottabb bejegyzés:
       
 
Történelem:
   
   
 
Nyugat alkonya:
   


Vitathatatlan.blogspot.hu

Tények a világról és ami mögötte van
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék

Facebook

2018. február 19.
Ez az oldal a Facebookon is követhető


 

Kérdés, kérés, észrevétel?

A Facebook alkalmazásaival az üzenetküldés is egyszerű.


VIDEÓK!

Legújabb videóink immár elérhetőek a vk.com oldalán is.

VITATHATATLAN TÉNYEK
A világról és ami mögötte van.

Fontos dolgokról, vitathatatlanul érthetően és egyszerűen.
Kövesse a vitathatatlan.blogspot.hu híreit videó csatornánkon is: https://vk.com/vitathatatlan