vitathatatlan.blogspot.hu
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék
(x)

2020. október 2., péntek

Ön mire költene napi 5,4 milliót?


Avagy: Tegyünk pontot az SZFE ügyre és zárjuk be.

Tény: attól hogy most Vidnyánszky lett az egyetem kuratóriumának elnöke, a diákok továbbra is pont azt és pont úgy tanulhattak volna mint eddig, mert egyik oktató sem lett kirúgva.

Pedig kellett volna, közvetlenül a rendszerváltás után. Ha akkor az ország minden iskolájában kirúgták volna a fanatikus vérkomcsikat, akkor most ezek nem tudnák még ma is a marxista ideológia mérgét csepegtetni a gyerekek fejébe.

E helyett olyanok tanítanak ma ott, mint a 67 éves Karsai György, aki az SZFE-n dráma- és színháztörténetet oktat, mellette a Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának klasszika-filológia tanszékvezetője, valamint a CEU (G. Soros Közép-európai Egyeteme) középkori tanulmányok tanszékének latin-görög nyelvtanára. (Erről bővebben lásd: ide kattintva)
Vagy Székely Gábor, aki oly lelkesen beszélt a világnézetileg is elkötelezett, kommunista színjátszásról, hogy személyesen a legfőbb kommunista, Leonyid Iljics Brezsnyev is gratulált neki. (Erről bővebben lásd: ide kattintva)

Tegyük félre ezt, és nézzük az anyagiakat.

Érdekes számadatok kerültek nemrég nyilvánosságra.

Az egyetemnek 440 hallgatója van és 216 tanára. (46 állandó + 170 oktatói szerződéssel.)

Az SZFE (Színház- és Filmművészeti Egyetem) költségeire a magyar állam az adófizetők pénzéből 2 milliárd forintot költ, évente. Ezzel az összeggel még egyszer sem tudtak pontosan elszámolni, bár az ÁSZ évek óta figyelmezteti őket, részletes megoldási javaslatokat is adtak, az eredmény semmi. (Erről bővebben lásd: ide kattintva)

Hogy ez érthető legyen: a Brezsnyev és bűntársai előtt a kultúra maximálisan kommunistává alakításának csodás mivoltáról szónokló művész úr és elvtársai kezéből úgy folyt el számolatlanul a közpénz, ahogy csak akarták.

Hogy ebből mennyi jutott az elvtársaknak saját zsebre, arról csak találgatni lehet.
A baloldali színjátszás költségeiről már Verebes István is beszélt pár éve.

E téren csak egy dolog biztos: ők sosem voltak szégyenlősek, ha más pénzét kellett zsebre vágni. Az államosítástól a privatizációig, a folyamatos megszorításoktól (adóemelések, bérbefagyasztások stb.) pár év alatt az államcsőd szélére juttatott országig konkrét tények ezrei mutatják a baloldali közgazdálkodás (közgarázdálkodás?!) mikéntjét.

„A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb
mindig kifogynak a mások pénzéből.”
(Margaret Thatcher)

Az SZFE alapítványi keretek közötti működése anyagilag annyit jelent, hogy pont annyit kapnak ezután is mint eddig, csak az elköltött pénzről részletes kimutatást kell készíteni. Ahogy (a színművészeken kívül?!) mindenkinek ebben az országban. Érdekes, hogy az érintettek ezt elnyomásnak vették, és azóta napi szinten hörgik: "Free SZFE". Metoo, metoo, metoo. Brühühü.

Vajon tényleg arról szól ez az egész, hogy pár figura rádöbbenve arra, hogy eztán nem tud milliókat lopni havonta, felbőszítette a saját diákjait, és rávette őket egy kesze-kusza érvelésű lázadásra?
Egy dolog tény: erre előre készültek, az egyetem szeptemberi elfoglalásának pontos mikéntjéről több napos kiképzést is tartottak még augusztusban. (Erről bővebben lásd: ide kattintva)

Számoljunk egy kicsit. Egy év 12 hónap, egy tanév persze rövidebb, ám a nyári hónapokban is fenn kell tartani az épületet, fizetést adni az oktatóknak stb. Ezért - az egyszerűség kedvéért - számoljunk teljes naptári évet.

Az SZFE az adófizetők pénzéből évi 2 milliárdot kap. Ez kettőezer-millió.

2 000 000 000 / 12 = 166 666 666 ,66666666666666666666667

Kicsit sátáni az eredményről kapott szám, talán épp ezért tartják az érintettek ördögtől valónak azt, ha erről el kell számolni.

Szóval az SZFE nekünk, adófizetőknek 166 666 666 forintba kerül, havonta. (Azaz havi százhatvanhat-millió-hatszázhatvanhat-ezer forint.)

Egy év 365 nap.

2 000 000 000 / 365 = 5 479 452 ,0547945205479452054794521

Az SZFE nekünk, adófizetőknek 5 479 452 forintba kerül, naponta.

ÖN MIRE KÖLTENE NAPI 5,4 MILLIÓT?

Arra, hogy pár hülyegyerek ott áll az erkélyen és poszt-kommunista autonómiát követel, Lenin fattyakhoz fiúkhoz illő "tanköztársaságot" kiállt ki - mindezt a mi pénzünkön?

Persze ők azt mondják, hogy ez a pénz nekik jár. Hogy miért, azt nem mondták. Talán mert szép a szemük. Viszont azt is tudtunkra adták, hogy a pénz mellé nekik az is jár, hogy ők mondják meg, kitől, mikor, mit és hogyan fognak tanulni. Közpénzből.
Szerintem meg egy diáknak két lehetősége van:
- Tanul egy adott iskolában
- Elmegy dolgozni. (Pl. retket kötözni órabérben.)
Nem kell itt alkudozni, s mi több: nem is szabad. "Nem akarsz tanulni aranyom? Semmi gond, eredj haza, anyád már vár." Ez ilyen egyszerű.

Érdekes számadat az is, hogy a "felszabadulásért harcoló" SZFE 440 diákjára 216 oktató jut.

Mivel minden iskola a diákokról szól, lássuk, mibe is kerül NEKÜNK egy ilyen diák.

2 000 000 000 / 440 = 4 545 454 ,5454545454545454545454545

Tehát egy színinövendék évente 4 545 454 adófizetői forintunkba kerül. (Ön mennyit dolgozik 4,5 millióért?)

Havonta:

(2 000 000 000 / 440) / 12 = 378 787 ,87878787878787878787878788

Naponta:

(2 000 000 000 / 440) / 365 = 12 453 ,3001245330012453300124533

TEHÁT: az erkélyen őrt álló, az egyetemre csak a poszt-kommunistákat beengedő hülyegyerekek fejenként napi 12 453 forintunkba kerülnek.

A javaslatom egyszerű:

AZ SZFE-T BE KELL ZÁRNI.

Igen, szűnjön meg, egyszer s mindenkorra. Nem kötelező egyetemre járni. Ha nem kell az oktatás, akkor nem kell.
Nincs ezzel gond.

Amúgy sem az SZFE az egyetlen lehetőség. Nagyon sok igényes színitanoda van még országszerte, aki tanulni akar, ott jelentkezhet.
Ráadásul azokban nem alázzák meg a diákokat, bár ott a marxista ideológia sem tantárgy.

Nem erőszak a disznótor, ha nem kell normális egyetem, akkor ne legyen egyetem. ENNYI.

Ezzel pedig évi 2 milliárd forint felszabadulna a költségvetésből.

Mire lehetne költeni évi 2 milliárdot?


Erre az ellenzék már számtalan javaslatot tett, ugyanis a legutóbbi Nemzeti Konzultáció is közel 2 milliárdba került.

Érdekes, hogy egyszeri 2 mrd arra, hogy MINDEN magyar állampolgár elmondhassa a véleményét arról, hogy kezelje a kormány a járvánnyal kapcsolatos problémákat, szerintük felháborító pazarlás.

Viszont évente 2 mrd arra, hogy 440 "kisripacs" azt tanulja, hogyan kell poszt-kommunista szemléletű színjátszást csinálni, mellé hogyan kell alpári módon káromkodni a színpadon, fűszerezve egy kis péniszlóbáló meztelenkedéses buzulással, az – szerintük - teljesen rendben van.

Pedig pont annyiba került mindkettő.


Szerintem az ország egészének érdeke fontosabb, mint 440, a tanulást immár egy hónapja megtagadó anti-diák érdekénél.

Viszont ha megszűnik az SZFE, akkor pont ott van az a 2 mrd forint, aminek a konzultációra költését sérelmezte a bal-liberális tábor.

Azt mondták, a 2 mrd forintot nem Nemzeti Konzultációra kell költeni, hanem szappanra és fertőtlenítőszerre a kórházakban és iskolákban. A Momentumos Hajnal Miklós is ezt mondta, amikor több zsák szemetet öntött Rogán Antal szomszédjának kertjébe. (Erről bővebben lásd: ide kattintva)

HÁT LEGYEN! Az SZFE megszűnésével máris ott van a követelt 2 mrd forint, amit szappanra és fertőtlenítőszerekre lehet költeni a kórházakban és iskolákban.

Az SZFE bezárásával tehát megoldható a teljes bal-liberális tábor vágya.

Jövőre pedig hasonló célokra lehet költeni azt a megmaradt 2 mrd forintot. Van sok jó dolog, szerintem pl. a rászoruló gyermekek étkeztetésre is mehetne a 2 000 millió, a 440, színművészeti diák helyett.

De legyünk demokratikusak.

Az SZFE diákjai, kommunista tanárai és egyéb szimpatizánsai továbbra is állhassanak őrt a molinóikkal. Csak valahol máshol.

ÉS FŐLEG: INGYEN.


(by L.W.L.)
2020.10.02.











Kiemelt bejegyzések

ÚJ!

Új, elektronikus könyveinket kis részekre bontva tesszük közzé.
 

 

A visszatérő múlt csapdái:
     


Aktuálpolitika:

   

(A liberalizmus világa)
           
 
A négy legolvasottabb bejegyzés:
       
 
Történelem:
   
   
 
Nyugat alkonya:
   


Vitathatatlan.blogspot.hu

Tények a világról és ami mögötte van
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék

Facebook

2018. február 19.
Ez az oldal a Facebookon is követhető


 

Kérdés, kérés, észrevétel?

A Facebook alkalmazásaival az üzenetküldés is egyszerű.


VIDEÓK!

Legújabb videóink immár elérhetőek a vk.com oldalán is.

VITATHATATLAN TÉNYEK
A világról és ami mögötte van.

Fontos dolgokról, vitathatatlanul érthetően és egyszerűen.
Kövesse a vitathatatlan.blogspot.hu híreit videó csatornánkon is: https://vk.com/vitathatatlan