vitathatatlan.blogspot.hu
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék
(x)

2024. szeptember 26., csütörtök

Kivel vitázzon (ál)Magyar Péter?


Avagy: közügy-e a közömbösség?

A nagyotmondások és ellentmondások képviselője nagyon szeretne nyilvánosan vitázni - de hogy kivel, az talány.

(Ál)Magyar Péter politikai tevékenységét látva teljesen egyértelmű, hogy Mogács Dániel népszerű, „Politikus Akadémia” c. sorozatából tanulta a szakmát.

Megjegyzés

Mogács Dániel, a színész, rendező és humorista 2010-ben indította a politikus sorozatát. Először az önkormányzati választásokról („Erzsébetváros legyen az Erzsébeteké”), majd az országos választásokról népbutító kampánnyal („Mert szeretem a pénzt”), végül a módszerei tanításáról készített videósorozatot.
Groteszk és abszurd módon parodizálta azokat a jellemtelen, agresszív, önimádó pszichopatákat, akik minden aljasságra képesek azért, hogy hatalomhoz, és általa sok pénzhez jussanak.

A fene se gondolta volna, hogy lesz, aki a videóit oktatófilmnek veszi, és abból tanulja meg a politikus szakma trükkjeit.

Legyen az öltözködés,

(A videó ide kattintva nyitható meg, új lapon)

a csajozáson, a megalománián és mások megalázásán alapuló vezetői munkavégzés,

(A videó ide kattintva nyitható meg, új lapon)

a sárdobálás, a hazudozás, vagy a retorika, MP mindenben a Mogács módszert követte.
S mi több, nemrég árvízvédelemre hivatkozva szemlátomást a mogácsi jó nő felfogó gát  is építésre került.


És MP a Mogács féle országos népbutító kampányon is túl van, amiben Kun Béla módszerével egy autóból szónokolt.


És mindezzel eljutott az EP-be képviselőnek. (Ez önmagában is elgondolkodtató.)
Innentől meg kell próbálnia egy ellenzéki politikustól elvárt módon viselkednie - de erre is vannak már sémák.

Kicsit sem kedves ellenzékünknek régi vesszőparipája, hogy nálunk nincs sem szólásszabadság, sem szabad véleménynyilvánítás.
Belegondolva ez azt jelenti, hogy a 444-től az ATV-n és Telexen keresztül a HVG-ig senki nem azt mondja, amit gondol, hiszen az szabad véleménynyilvánítás lenne, ami tilos. Tehát évek óta, megállás nélkül hazudnak. Hogy ezt a Zorbán, vagy a Pressman parancsára teszik nem árulhatják el, mert nincs szólásszabadság.

A végtelen unalomig hajtott politikai lózung az is, hogy sem a köztévébe nem hívják őket (esetleg a földön fetrengeni), sem vitázni nem állnak ki ellenük a kormánypárti politikusok. Valójában folyamatosan hívják vitára őket, és ők folyamatosan nem fogadják el, mert így folyamatosan elő tudják adni azt, hogy ők annyira nagy királyok, hogy senki nem mer eléjük állni.

(Ál)Magyar Péter is ezen a lovon ül. Ha annyi ötforintosunk lenne, ahányszor ezt hallottuk tőle, megvehettük volna az árverésre bocsátott (női) napszemüvegét. (Lásd pl. ide kattintva)

(Mester és tanítvány?)

A valóságban (ál)Magyar Péter elé csak a barátnői nem mernek állni, mert állatként bánik velük - a volt felesége után most a volt barátnője is erről adott riportot az Indexnek. (Lásd ide kattintva)
Hogy el ne apadjon ettől a Tisza, MP rögvest fel is jelentette. (Lásd pl. ide kattintva)

A volt csajai tehát ne vitázzanak a Tiszába való Péterrel, mert aki róla csúnyát mert szólni, azt a szabad véleménynyilvánítás jegyében azonnal feljelenti/bepereli stb. Még jó, hogy nincs valódi hatalom a kezében, mert akkor az általa újjáépített recski büntetőtáborba rendszeres vonatjáratot kellene indítani azokkal megtömve, akikre megsértődött. Természetesen demokratikusan, mondjuk „gyűlöletbeszéd”-re hivatkozva. Elvégre Petit csak szeretni lehet, ahogy Rákosi Mátyás elvtárs-pajtást is felállva tapsolva ünnepelte mindenki.


De akkor ki vitázzon (ál)Magyar Péterrel?

Az ember azt gondolná, hogy azok a politikusok, akik mást gondolnak, mint ő. Ám „Fossiás” Péter erről is másként gondolkodik.
A közmédia nemrég tájékoztatta a nézőit arról, hogy pont negyedik alkalommal utasította el a „48 perc” című műsoruk meghívását. Ezúttal Gerzsenyi Gabriella és Dömötör Csaba vitatták volna meg pártjaik álláspontját Magyarország európai uniós képviseletéről.

S mi több, a Tisza Párt sajtóosztálya nemcsak elutasította megkeresésüket, hanem meg is fenyegette a meghívó közmédiát: „Nemsokára találkozunk a Kunigunda utcában. Vagy így, vagy úgy.” (Lásd ide kattintva)

Nehezen értelmezhető, hogy ezzel mit akartak vizionálni. Talán (ál)Magyar Péter is fetreng egyet a földön, mint nagynevű ellenzéki elődjei tették, vagy kunhalmizik egyet valamelyik bezárt ajtón. Esetleg csúnyán néz, vagy nyilvánosságra hoz egy új hangfelvételt az aktuális barátnőjéről. Vagy megmutatva, hogy ő a legény a gáton, a hívei körbe rakják a köztévé épületét homokzsákokkal, majd kijelentik, hogy ezt a Zorbán építette kordon helyett, és erre a Momentum másnap lebontja.

Egy dolog biztos: úgy akar a köztévé celebje lenni, hogy a köztévések ne legyenek ott.
A jó házigazda tehát úgy hív meg valakit vendégségbe, hogy közben elmegy otthonról.
Rendben. De akkor ki legyen ott?

Gerzsenyi Gabriella nyilvánvalóan ne, mert Péterről már jó ideje tudni, hogy csak olyan nőkkel szeret egy helyiségben lenni, akik a szexuális vágyait azonnal és ellenkezés nélkül teljesítik. (Lásd pl. ide kattintva)

Csakhogy Dömötör Csabával sem akar vitázni. Pedig ő a kormánypárt országgyűlési képviselője, meg annak európai parlamenti delegációjánál is dolgozott. Vagyis pont az a politikus, akivel vitáznia kellene, ha egy kicsit is komolyan gondolná azt, hogy vitázni akar. De nem akar.

Tehát politikusokkal nem hajlandó vitázni.


Kivel szeretne vitázni (ál)Magyar Péter?

Mindebből egyértelmű, hogy csak olyanokkal hajlandó szóba állni, akik vele értenek egyet.

Tehát egy (ál)Magyar Péterrel való vitára
a kiürített köztévében
a következő személyek alkalmasak:

- Nagy „ripacs” Ervin. A brazil varázsfuvola bűvölője már többször is bizonyságát tette hűségének, és ezután sem szándékszik másként cselekedni. (Lásd pl. ide kattintva)

- Puzsér „felpofozott” Róbert. Ő már a tarot kártya összes lapját kiterítette, és mindegyikről kifejtette azokat a metafizikai összefüggéseket, amik neki azt bizonyítják, hogy az univerzum akarata szerint (ál)Magyar Péter legyen a világ királya.

- Pankotai „trágárka” Lili. Ő is többször tanúsította MP felé a rajongását, legutóbb ki is jelentette, hogy csakis rá szavazna. (Lásd pl. ide kattintva)

Ők tehát tökéletes vitapartnerek lehetnek (ál)Magyar „Fossiás” Péter számára. És persze a Mogács módszer szerint műsorvezetőként az édesanyja, mert ki más is tudna jobb kérdéseket feltenni neki, ha nem az, aki őt a világon a legjobban szereti, és aki nagyon büszke rá.

Természetesen a vita témája sem lehet más, mint az, hogy MP tökéletes, vagy pedig hibátlan. A kérdés eldöntésére szolgáló parázs, késhegyre menő vita a Fossiásnak minden bizonnyal nagyon tetszene.

Ez lenne hát az a közügy, ami a Tiszások szerint a köztévébe való. Mondjuk napi 24 órán keresztül.
Szerintük érthetetlen és felháborító, hogy rajtuk kívül egy ilyen műsor még a kétfarkú kutyát se érdekelné, így közpénzből a közmédiában közömbös lenne ez a „közvita”.

Ám hogy miért közügy az, ami az emberek közömbösségét váltja ki, egyedül csak (ál)Magyar Péter tudná megmondani.
De hogy kinek, azt megint nem tudni, hiszen Őképviselősége csak a rajongóival áll szóba, ők meg nem teszek fel neki ilyen kellemetlen kérdéseket.

Eme drága jó ember folyamatos hazugmondásait, a kijelentéseinek ellentmondó tevékenységeit, és lózungokra épített fröcsögéseit látva sokan úgy gondolják, hogy a Tiszában a halakkal kellene vitáznia arról, hogy szakszerűen lett-e a lábára kötve a betonkocka.
Ehhez viszont vízálló diktafonra lenne szüksége, mert azt mindenki tudja róla, hogy anélkül nemhogy halakkal, de még a feleségével sem beszél.

Esetleg még vitázhatna saját magával is. Ez egy mentális betegségekről szóló dokumentumfilm keretei között tényleg lemehetne a köztévében.



(by L.W.L.)
2024.09.26.





A témához hasonló, előző bejegyzés:

- 2024.03.31. Ember-e Magyar Péter
Avagy: a pszichopaták valódi személyisége. (megnyitom)





Kiemelt bejegyzések

ÚJ!

Új, elektronikus könyveinket kis részekre bontva tesszük közzé.
 

 

A visszatérő múlt csapdái:
     


Aktuálpolitika:

   

(A liberalizmus világa)
           
 
A négy legolvasottabb bejegyzés:
       
 
Történelem:
   
   
 
Nyugat alkonya:
   


Vitathatatlan.blogspot.hu

Tények a világról és ami mögötte van
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék

Facebook

2018. február 19.
Ez az oldal a Facebookon is követhető


 

Kérdés, kérés, észrevétel?

A Facebook alkalmazásaival az üzenetküldés is egyszerű.


VIDEÓK!

Legújabb videóink immár elérhetőek a vk.com oldalán is.

VITATHATATLAN TÉNYEK
A világról és ami mögötte van.

Fontos dolgokról, vitathatatlanul érthetően és egyszerűen.
Kövesse a vitathatatlan.blogspot.hu híreit videó csatornánkon is: https://vk.com/vitathatatlan