vitathatatlan.blogspot.hu
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék
(x)

2024. május 7., kedd

Íme az új sport: a seprűnyélen ugrálás


Avagy: a ló nélküli lovasok világa.

Finnországban régen Vejnemöjnen muzsikált, de ez már a múlt. A modern, felvilágosult finneknek immár a liberalizmus diktálja a talpalávalót.

A liberalizmus köztudottan a nagyon okos és nagyon természetszerető genderek világa.
Miután rájöttek, hogy a férfiaknak vaginájuk, és a nőknek péniszük van, megteremtették a hozzájuk illő sportot: a libsi-lovaglást. Eme liberális lósport lényege, hogy ló nélkül kell lovagolni.

Talán a Monty Python 1975-ös, „Gyalog galopp” című filmje adta hozzá az ötletet,


de az is lehet, hogy a boszorkányokról szóló, középkori babonák ihlették meg őket.


Mindenesetre ez egy seprű,


a liberálisok szerint ez egy ló,


és szerintük ilyen egy lovas:


Mielőtt azt gondolnánk, hogy ez csak egyetlen elmeháborodott, akinek valahogy sikerült megszökni a bolondok házából, jelzem: NEM.
Finnországban már több tízezer rajongója van eme hóbortnak, versenyeket is rendeznek belőle, ahol sokezres tömeg ujjong a lelátókon a seprűnyélen ugráló, lovaglást imitálóknak.


Ha gyerekek lennének, ez úgy 6-8 éves korig nem is lenne gond. De főleg 14-18 közöttiek művelik, és egyre több felnőtt is.

És ezzel megszületett a liberálisok új sportja, melyet ők hobbilovaglásnak hívnak, amiben

felnőtt emberek
lovaglást imitálva
ugrálnak egy seprűn.

Mindezt teljesen komolyan véve, önmagukat épelméjűnek, s mi több: komoly sportolónak képzelve.


Mielőtt bárki úgy gondolná, hogy ez valamiféle tréfa, íme erről egy ...

... 1,46 perces videó a Facebookon (katt ide)

... Euronews hír: „A lovaglás szerelmesei idén is összegyűltek a finnországi Vantaa városban, ahol az éves hobbi bajnokságot tartották.” (katt ide)

... 3 perces összefoglaló a YouTubeon az egyik finn bajnokságról (katt ide)

Akinek ez kevés, a Google oldalain további tartalmakat talál e témában. Finnül: keppihevonen, svédül: käpphäst, angolul stick horse, németül Steckenpferd.


Ha még nem osztotta meg
ezt az oldalt, itt is megteheti:


És ez még csak a kezdet. Eme műfaj Finnországban már hivatalosan bejegyzett és elismert sportág.


A seprűnyélen ugrándozó, magukat a lovassport élversenyzőinek képzelő liberálisok nemcsak úgy össze-vissza ugrálnak ám, mint a kisgyerekek, hanem komoly (és hosszú) szabályokat fektettek le, melyben díjlovaglás és/vagy díjugratás kategóriákban lehet indulni.
Elvégre simán hülyének lenni csak egy dolog; szabályokra építve, szakszerűen lenni hülyének az igazi liberális tudomány.


A libsi-lovaglás természetesen mindig ló nélkül történik, mert egy igazi (sötét)zöld liberális ló nélkül lovagol. Mert mi más is vihetné a betondzsungelek panellakóit közelebb a természethez, ha nem az, hogy úgy lovagolnak, hogy élő lovat sosem látnak.

Elvégre a ló veszélyes, elöl harap, hátul rúg, középen meg kényelmetlen - így inkább cirok helyett plüss lófejjel ellátott seprűnyélen ugrálva képzelik magukat lovasoknak.


Még a CNN is boldogan mutatta be a Helsinkiben lévő, Kaivopuisto parkban tartott rendezvényt, melyben 5000, (azaz ötezer!!!) ember gyűlt össze, hogy ünnepeljék eme új, liberális sport versenyzőit. (Erről 1,2 perces videó itt, a hosszabb cikk és videó pedig ide kattintva)
Igaz, ők valamilyen fura okból inkább a gyerekekre fókuszáltak, a felnőtt versenyzőket elfeledték megmutatni. Mi ne legyünk ilyen kirekesztőek, nézzük meg őket is.


Felnőtt versenyzőből is meglepően sok van. A felelősségteljes férfi seprűlovas nem olyan bátor, mint a lányok, ezért bukósisak nélkül nem gyakorol. Így készül fel arra az esetre, ha a megbokrosodott seprű ledobná magáról.


A finn libsi-lovaglás egyik sztárja, egy 23 éves, sokszoros bajnoknő a vele készült videóban azt is elmondta, hogy amióta libsi-lovagol,


úgy érzi, kitárult előtte a világ, melynek már nincsenek határai. Majd felpattant egy seprűnyélre, és körbe ugrabugrálta a környéket. Ép elmével nehéz megérteni, milyen lehet az az élet, amely csak seprűnyélen lovagolva lesz boldog, de mivel ők liberálisok, ne is próbálkozzunk ennek megértésével. (A gondolataik megértéséhez ugyanis agykárosultnak kell születni, majd további elmekárosító céllal sok-sok éven át liberális iskolába járni.)

Mivel más liberálisok nem lovasnak, hanem kutyának képzelik magukat, és őket a parkokban pórázon kell sétáltatni, miközben négykézláb lihegnek, ez már nem is meglepő.


Ők is felnőtt emberek (vagy inkább genderek?!), akár azok a prideon vonulók, akik a biológiai tankönyvek ellenére is képtelenek rájönni, milyen nemiszerv van a lábuk között. Noha ez a liberálisok legnagyobb nemzetközi rendezvénye, még sincs ott senki, aki képes lenne megértetni velük a valóságot.
E helyett mindenben támogatják a magukat „transz ember-kutyaként” azonosítókat, akik már tüntetéseket is szerveznek azért, hogy ők is mindenféle jogokat kapjanak. (Lásd pl. ide kattintva) Mondjuk köthessenek házasságot egy cocker spániellel, és az emberkutyáknak legyen joguk yorkshire terriert szülni. Vagy a spánielnek embergyereket. Nyilván ők sem elmebetegek, hanem így születtek. Kutyagénnel. Esetleg anyu német volt, apu pedig dobermann.


De legalább az ilyen rendezvényeiken „érzékenyítés” néven a kisgyerekeknek is megtanítják, hogy a liberális akár ketrecben van, akár ketrecen kívül, jó nagy állat. És hogy meg is értse, volt rá példa, hogy a gyereket is ketrecbe zárták. (Lásd pl. ide kattintva)

E tények ismeretében már a libsi-lovaglás sem érthetetlen. Náluk minél súlyosabb elmebaj gyötör valakit, minél durvább tévképzeteik vannak, annál több joguk van ahhoz, hogy az egész világot megpróbálják magukhoz rohasztani.


Ha még nem osztotta meg
ezt az oldalt, itt is megteheti:


De térjünk vissza a seprűnyélen ugrándozókra.

Mivel szerintük a seprűnyél végére a cirok helyett ragasztott plüss lófej az valódi ló, így ennek megfelelően bánnak vele. A liberálisok a műlovainak karámot építenek, amiben seprűpacik vígan abrakolhatnak, gazdáik pedig rendszeresen kifésülik és lecsutakolják őket, hogy boldog és elégedett lovak legyenek.


Az interneten a seprűlovak helyes gondozásáról is talál bőven szakszerű videót a kedves érdeklődő.

Az is fontos infó, hogy egy seprűnyélen ugráló liberális számára egy ló nem ló. Egész ménest kell belőlük tartani, mert a botok hossza nem mindegy ám, meg a plüss lófejek fogása sem, nem beszélve a lovas aktuális hangulatáról stb. Mivel ezek nem olcsóságok, komoly pénzbe kerül a megfelelő seprűménes - de milyen jó, hogy léteznek bankkölcsönök is.

A finn iskolarendszer a liberálisok szerint a legcsodásabb dolog a világon. Mint látjuk, valóban komoly eredménnyel büszkélkedhet: a seprűnyélen ugrálás náluk nemzeti sport lett.


Mellé a finnek a szomszédjaikkal való kapcsolatoknak is nagy szakértői. Jelen pillanatban a finnek legnagyobb vágya, hogy megtámadják Oroszországot. Nos, képzeljük el a dicső, finn liberálisok lehengerlő rohamát, amikor Drag Queen egyenruhában, seprűn ugrálva átlépik az orosz határt, mondván: ők a lovasdandár... Putyin minden bizonnyal retteg ettől a naptól.
Még az is lehet, hogy eme nagy haditettre gyakorolva pattognak a lábuk közé fogott seprűvel.

Ám mielőtt azt gondolná bárki, hogy eme seprű-lovas őrület megmaradt Finnországban, nem árt tudni, hogy olyan sebességgel terjed, mint a Covid.
A világ oly sok országában talált követőkre, hogy már a világbajnokságot tervezik belőle, és azon agyalnak, mikorra lehet olimpiai sportág.

De nyugalom, hozzánk is megérkezett már. Igen, Magyarországon is egyre többen hódolnak eme lovassportnak nevezett tébolynak.

Bár nálunk még főként a gyerekekkel űztetik ezt a liberális szüleik, de ez a finneknél is csak a kezdet volt.
Erről itt egy 4 perces YouTube videó (katt ide)
S mi több, immár erre szakosodott magyar webáruháza is van a műfajnak, mindenféle részletes infókkal. (katt ide)

Természetesen a műfajnak magyarosított neve is van. Kezdetben a „hobbilovaglás”, a „bot-lovaglás” és a „vesszőparipázás” között volt a vita, de mára liberális közmegegyezéssel a magyarosított neve: „Hobby Horse verseny”.


Mert a liberálisok szerint magyar nyelvre ez így van jól lefordítva.


Ha még nem osztotta meg
ezt az oldalt, itt is megteheti:


Tanulság:

Ha legközelebb MP rajongói, vagy akár a Momentum, a DK és egyéb liberálisok a rendezvényükre seprűnyélen ugrabugrálva érkeznek, ne csodálkozzon senki.
Ők nem elmebetegek ám, hanem divatgender sportemberek.


Reméljük hamarosan a hintalovaglás is megérkezik a liberálisok körébe, és azon fognak közlekedni. Akkor végre újabb sávokat lehet majd elvenni az autósoktól a hintalovasok számára.


Konklúzió

A liberálisok gyakran panaszkodnak, hogy az őket elutasító, normális emberek világában a liberális szitokszónak számít. De ez nem igaz. A liberális egy mentális állapotot kifejező szó. Szinonimái: „elmeroggyant”, „komplett idióta”, „ostoba baromállat”.
Legyen szó akár seprűnyélen ugráló liberálisról, akár anélkül, egy méhlegelő közepén visítozóról.



(by L.W.L.)
2024.05.07.





A témához hasonló, előző bejegyzések:

- 2019.10.01. Hollandia leszámol a marhasággal
Avagy: a klímakommunizmus első áldozatai. (megnyitom)


- 2022.05.06. Értelmes-e a bal-liberális értelmiség? (1. rész)
Avagy: hétköznapi tények a pszichózisok mögött. (megnyitom)





Kiemelt bejegyzések

ÚJ!

Új, elektronikus könyveinket kis részekre bontva tesszük közzé.
 

 

A visszatérő múlt csapdái:
     


Aktuálpolitika:

   

(A liberalizmus világa)
           
 
A négy legolvasottabb bejegyzés:
       
 
Történelem:
   
   
 
Nyugat alkonya:
   


Vitathatatlan.blogspot.hu

Tények a világról és ami mögötte van
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék

Facebook

2018. február 19.
Ez az oldal a Facebookon is követhető


 

Kérdés, kérés, észrevétel?

A Facebook alkalmazásaival az üzenetküldés is egyszerű.


VIDEÓK!

Legújabb videóink immár elérhetőek a vk.com oldalán is.

VITATHATATLAN TÉNYEK
A világról és ami mögötte van.

Fontos dolgokról, vitathatatlanul érthetően és egyszerűen.
Kövesse a vitathatatlan.blogspot.hu híreit videó csatornánkon is: https://vk.com/vitathatatlan