vitathatatlan.blogspot.hu
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék
(x)

2024. február 13., kedd

A Magyar Péter jelenségről


Avagy: démonizálás bulvárfokon.

Az egyszer használatos próféta igazi médiatünet. Amikor olyan hírről van szó, amit a már megszokott, hivatásos hazugmondók sem vállalnak, eljön közénk a nagy, titkos tudás birtokosa:

az egyszer használatos próféta. Ő olyan, mint minden más, olcsón kapható, egyszer használatos termék a boltokban. Jónak tűnik, de miután hazavittük, rájövünk, hogy igazából nem egyszer, hanem egyszer sem használható.

Ha úgy tetszik: használat előtt eldobandó.

Ugyanilyen az egyszer használatos próféta is. Feltűnik a semmiből, nagy szavakat prófétál, majd amikor lecsengett a téma, visszatér oda, ahonnan jött: a kukába. Aztán mindig kiderül, hogy a próféciái is pont olyan, szépen csomagolt értelmetlen szemét, mint az egyszer sem használatos borotva. Az egyszer (sem) használatos (ál)próféta sem több mint árucikk, csak nem a boltok polcán, hanem a médiában kínálják fel.

Ugyanez történt most is. Felbukkant a totális ismeretlenség ködéből a nemrég lemondott igazságügyi miniszter, dr. Varga Judit volt férje is, ami most elmondta nekünk a frankót. Igaz, soha senki nem hallott még róla, de ezt most napi ezer újságcikkel bepótolják.
Ennek az új hírnek a mibenléte dióhéjban: Varja Judit egy boszorkány. És körülötte mindenki a pokolból kimászott démon.
És ez a boszorkány ezekkel a démonokkal mindenféle gonosz dolgokat csinált (főleg éjjel, teliholdkor), és volt képük mindezt a kormányzati politikában tenni.

Borzalom, rettenet - máglyára velük mielőbb!

Erre nincs is jobb bizonyság, mint az, hogy a volt férje mondta.

Tegyünk most egy lépést hátra.

Xart dobálni és mocskolódni mindig mindenkinek könnyű, pláne ha exférj vagy exfeleség a célpont. Olyankor aztán minden megy, és az minél távolabb áll a valóságtól, annál jobb.

Az exektől mindig meg lehet tudni, hogy:

- az exférj:
szemét alkoholista, egyetlen fix tevékenysége, hogy veri a családját. Mindig minden pénzt elkurvázik, így a fizetése helyett csak szifiliszt szokott hazavinni, ami azért is bosszantó, mert valójában impotens. Mellé buta, mint a sütőtök és elviselhetetlen.
Ráadásul lusta, megbízhatatlan és semmire se jó, azon kívül, hogy éjjelente beleokádjon a szekrénybe. És persze még büdös is, de ez csak a velejárója annak, hogy egy nagy rohadék.

- az exfeleség:
egy büdös ribanc, a gyerekeknek is ki tudja, ki a valódi (biológiai) apja, mert amint kant lát, szétveti neki a lábát. Ha bármiben is sikeres volt, annak egyetlen oka, hogy mindenkinek hanyatt vágta magát. Pedig az ágyban olyan, hogy még egy villanykörte is izgatóbb és nőiesebb nála.
Mellé idegbeteg, kiállhatatlan, tohonya, ostoba hisztérika. És a világ összes pénzét képes egy nap alatt elszórni, hogy már másnap megint pénzért visítson. Mindezek mellé állandóan fáj a feje, és egyetlen hobbija a férje állandó szekálása. Ja, és főzni se tud, még az állott fekália is ízletesebb egy általa készített ebédnél.

Az ember döbbenten hallgatja őket, és azon gondolkodik, hogy Patás Ördög és Patás Ördögné tulajdonképp pont egymáshoz illettek, csak hát 2 dudás 1 csárdában nehezen fér meg.

A démonizálás jól ismert pszichológiai jelenség. Van benne minden: frusztráció, csalódottság, elkeseredettség, harag, gyűlölet, elvakultság, sértődött egó, önigazolás, stb.
Viszont nélkülözi a hitelességet, az őszinteséget és az objektivitást.

Innentől értelmezhetetlen, hogy dr. Varga Judit volt férje miket mond - mert ez maximum pletykalapokba (mai neve: bulvár) lenne való, abból is a legaljába. Rendes, a megbízhatóságnak és a hitelességnek legalább látszatára adó média az ilyet messzire kerüli.

De olybá tűnik, nem kerüli, mert a szenzáció már fontosabb mindennél - ez esetben az ufológusok is jöhetnek, hogy elmondják, mit tudnak az ismert emberek házasságáról a földönkívüliek, vagy mit írt róluk Nostradamus.
Esetleg Orsós Gusztávné (született Lakatos Aranka) halottlátó és kristálygömb olvasó is leleplezhetne pár szenzációt.
Vagy ezek modern változatai, a celebek is elmondhatnák, mi mindent tudnak azokról, akikkel sose találkoztak - vagy azokról, akikkel összevesztek, és akiket gyűlölnek. Ez utóbbi a legdivatosabb, mert hát a gyűlölet adta indulatoknál nincs is hitelesebb meg őszintébb és objektívebb megnyilvánulás. Ez maga a kristálytiszta valóság, ugyan mi más is lehetne.

A legnagyobb baj mindezzel nem is a szenzációért bármilyen aktusra kész médiaprostitúció, hanem az, hogy van rá érdeklődés. Ha az ilyen színvonalú cikkek készítőit mindenki elküldené a jó édes anyjába, kénytelenek lennének legalább egy alap nívót megtartani.
Így aztán minél ocsmány bulvárabb valami, annál jobban lehet pancsikolni a kellemes, langymeleg mocsokban…

A valóság unalmas, a tények lényegtelenek, az elvakult szubjektivitás objektív tényként való tálalása az igazán hasznos.

Hogy ez kinek hasznos, az nem kérdés...

Nincs új a nap alatt. Régen a pletykafészek Mariska néni, és a 6 sör után mindent tudó Jóska bácsi tette mindazt, amit ma a médiaszenny.
Itt merül fel a kérdés, hogy érdemes-e ezeket olvasni? Mert ennyi erővel mi magunk is kitalálhatunk valóságtól távol álló álhíreket. És ezzel eljutunk a bal-lib mantrához, miszerint igazság nem is létezik, mert ahány ember, annyi valóság.
Ezáltal létjogosultságot nyert a „szabad véleménynyilvánítás”, mely azon alapszik, hogy egy jogállamban mindenki arról hazudik, amiről akar. Innentől a Fake News kötelező mainstream véleménnyé válik.

Hurrá.

Ezért aztán érdemes volt annak a bizonyos majomnak lemászni a fáról. Ezt a fa tetején visítva is meg lehetne tenni. Igaz, a haladás visszafelé menve is haladás, és a visszafejlődés is fejlődés.


Innentől ha a következő, egyszer használatos próféta azt fogja üvölteni a bal-lib médiában, hogy: „Mak mak mak, makmakmakmakmak!” - azon sem érdemes csodálkozni, hisz csak annyi történt, hogy az elvtársak továbbfejlődtek, elérve önnön evolúciójuk csúcsát, a makákót.



(by L.W.L.)
2024.02.13.






Kiemelt bejegyzések

ÚJ!

Új, elektronikus könyveinket kis részekre bontva tesszük közzé.
 

 

A visszatérő múlt csapdái:
     


Aktuálpolitika:

   

(A liberalizmus világa)
           
 
A négy legolvasottabb bejegyzés:
       
 
Történelem:
   
   
 
Nyugat alkonya:
   


Vitathatatlan.blogspot.hu

Tények a világról és ami mögötte van
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék

Facebook

2018. február 19.
Ez az oldal a Facebookon is követhető


 

Kérdés, kérés, észrevétel?

A Facebook alkalmazásaival az üzenetküldés is egyszerű.


VIDEÓK!

Legújabb videóink immár elérhetőek a vk.com oldalán is.

VITATHATATLAN TÉNYEK
A világról és ami mögötte van.

Fontos dolgokról, vitathatatlanul érthetően és egyszerűen.
Kövesse a vitathatatlan.blogspot.hu híreit videó csatornánkon is: https://vk.com/vitathatatlan